TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Garmin Lily

Bra kombinasjon av pent og smart

Med Lily Sport og Classic viser Garmin at det er mulig å kombinere smart og pent i samme produkt.

forfatter
Publisert 08.05.21 - 18:45
Karakter
Garmin Lily
L&B mener
En pen og nett klokke hvor helsesporing for kvinner og finne-mobilen-funksjonen gir ekstra pluss.
Ujevn følsomhet på skjermen og en bevegelses-styring som fungerer "så der".
Spesifikasjoner
 • Skjermstørrelse: (BxH): 25,4×21,3 mm
 • Skjermoppløsning: (BxH): 240×201 bildepunkter
 • Skjermtype: bevegelsesaktivert TFT LCD i gråskala
 • Trådløst: Bluetooth
 • Vekt: 24 g
 • Vannklassifisering: svømming, 5 ATM
 • Batteritid: opptil 5 dager ifølge Garmin
 • Web: garmin.com

 

Klokken vi har valgt å teste er i Garmins Fashion smartwatches serie og kommer i to ulike utførelser. Sport og Classic. Det eneste som skiller Garmin Lily Sport og Lily Classic er egentlig materialvalget i urskiven og armbåndet, hvor Sport er i aluminium og silikon, mens Classic er i rustfritt stål og skinn.

Installasjonen var en unødvendig påkjenning for humøret. Som litt hell i uhellet fikk vi en klokke av hver utførelse. To klokker, to ulike mobiler og to ulike personer som skulle installere. Begge gangene måtte vi avinstallere appen og begynne fra begynnelsen igjen. Dette holdt for den ene installasjonen, men for den andre måtte vi også restarte selve klokken. Når klokken vel var synkronisert med mobilen var det ingen flere bekymringer.

Garmin Lily
Garmin Lily har en lekker mønstret urskive med bra kontrast som også fungerer i sollys. Selve klokken er helt slett uten knapper, men lengst nede på skjermen finnes en liten sirkel som fungerer som knapp/navigator. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Du kan endre utseende på skjermen, men ikke farge. Med tanke på at dette er en sober klokke som du trolig velger akkurat derfor, føles det heller ikke aktuelt å ha en fargeglad skjerm.

Opplevelsen er at skjermen er litt ujevn i følsomheten. Noen ganger holder det med en lett touch/sveip med fingeren, mens det andre ganger kreves et mer bestemt håndlag. Lily skal være bevegelsesstyrt, som innebærer at du bare trenger å løfte armen og vinkle den for at skjermen skal tennes. Det fungerer sånn passe. Du kan velge bevegelsesfølsomheten ved å stille den på høy eller lav. Min opplevelse av dette er at enten blinker klokken i tide og utide, eller kanskje jeg var overtydelig med min armbevegelse, noe som medførte at min omgivelse velger å holde seg på betryggende avstand for ikke å komme i veien for flaksingen min, eller risikere å bli skjelt ut da kroppsspråket signaliserer at jeg er forbannet og irritert.

Som alle vet, kan man putte livet i en håndveske, og det du leter etter, ligger alltid underst – eller så forsvinner bare saker på samme måte som i universets svarte hull! Lily-funksjonen «finn mobilen» har reddet mange situasjoner fra å utvikle seg til en fullstendig katastrofe. Et touch på ikonet på klokkens skjerm, og mobilen begynner å låte og vibrere høylytt – bare begynn å lete!

Bruker du en android-mobil, kan du svare på meldinger med ulike forutbestemte hurtigsvar via klokken. Dette fungerer imidlertid ikke om du kjører iPhone. Garmin oppgir en batteritid på opptil fem dager, men ved testen lyktes vi «bare» å klemme ut tre og en halv dag med det vi anser å være passende normalt bruk av en treningsklokke.

 

Garmin Lily gir økt bevissthet

I appen Garmin Connect kan du blant annet lese av puls, skritt, stressnivå, brukte kalorier og mye mer. Best informasjon får du om du har klokken på døgnet rundt, da Garmins Body Battery hjelper deg optimalt. Body Battery analyserer den naturlige tidsvariasjonen mellom hvert hjerteslag sammen med stress, søvnkvalitet og aktivitet, og gir deg et tall mellom 0–100 der den lavere verdien normalt er på slutten av dagen eller etter trening, og et høyt i begynnelsen av dagen eller før trening. Noe som er veldig brukbart om du velger å bruke det på riktig måte.

Garmin Lily 3 Garmin Lily 2
<
>
Body Battery-poeng på slutten av dagen. En lav verdi er normalt på slutten av dagen eller når du har avsluttet en aktivitet.

Her kan du også logge din (eller din partners) menstruasjonssyklus, dagens kroppslige symptom og humør. Noe som i ærlighetens navn kan være veldig fint for både deg selv og dine omgivelser om du har hormoner som utfordrer deg og ditt humør. Mange relasjoner skulle trolig være betydelig smidigere om partneren forstår eksakt hvilke dager det er på tide å ta en tur i butikken, kjøpe favorittsjokoladen og la deg ha makten over fjernkontrollen i stedet for å ta opp samtalen om smulene på oppvaskbenken …

Er du gravid, kan du få oppdateringer hver uke sammen med ulike oversikter basert på hvor du befinner deg i graviditeten.

Garmin Lily
Garmin Lily er en sober, feminin og nett klokke som fungerer elegant til partystasen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusjon

Garmin Lily er en pen, nett og feminin klokke. Faktisk så pen at den rent spontant ikke oppfattes som en treningsklokke. Nå er jo ikke Lyd & Bilde et relasjonsmagasin, men vi vil likevel understreke at menssyklus-funksjonen nok kan redde mange forhold ved økt bevissthet og forståelse.

Dette er klokken for deg som først og fremst vil ha en pen klokke, men som også vil kunne se aktivitetsnivå og tilpasse treningen etter hvordan kroppen har restituert seg.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Polar Ignite 2

Bra coach i pen forpakning

Med Polar Ignite 2 kombineres et pent utseende med smarte funksjoner – spørsmålet er om det holder helt frem?

Et utseende som kan varieres, den snakker til deg om hva du skal trene, og gir også forslag til øvelser.
Funksjonen med indikasjon for videosamtale fra Messenger trenger en oppdatering, og vibrasjons-indikasjonen ved trening er litt for dårlig. Ujevn følsomhet på skjermen og en bevegelses-styring som kunne vært bedre.
forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend