Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Garmin Lily

Bra kombinasjon av pent og smart

Med Lily Sport og Classic viser Garmin at det er mulig å kombinere smart og pent i samme produkt.

Skrevet av / 08.05.21 - 18:45
Garmin Lily
Åsa Warme Hallén

Klokken vi har valgt å teste er i Garmins Fashion smartwatches serie og kommer i to ulike utførelser. Sport og Classic. Det eneste som skiller Garmin Lily Sport og Lily Classic er egentlig materialvalget i urskiven og armbåndet, hvor Sport er i aluminium og silikon, mens Classic er i rustfritt stål og skinn.

Installasjonen var en unødvendig påkjenning for humøret. Som litt hell i uhellet fikk vi en klokke av hver utførelse. To klokker, to ulike mobiler og to ulike personer som skulle installere. Begge gangene måtte vi avinstallere appen og begynne fra begynnelsen igjen. Dette holdt for den ene installasjonen, men for den andre måtte vi også restarte selve klokken. Når klokken vel var synkronisert med mobilen var det ingen flere bekymringer.

Garmin Lily
Garmin Lily har en lekker mønstret urskive med bra kontrast som også fungerer i sollys. Selve klokken er helt slett uten knapper, men lengst nede på skjermen finnes en liten sirkel som fungerer som knapp/navigator. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Du kan endre utseende på skjermen, men ikke farge. Med tanke på at dette er en sober klokke som du trolig velger akkurat derfor, føles det heller ikke aktuelt å ha en fargeglad skjerm.

Opplevelsen er at skjermen er litt ujevn i følsomheten. Noen ganger holder det med en lett touch/sveip med fingeren, mens det andre ganger kreves et mer bestemt håndlag. Lily skal være bevegelsesstyrt, som innebærer at du bare trenger å løfte armen og vinkle den for at skjermen skal tennes. Det fungerer sånn passe. Du kan velge bevegelsesfølsomheten ved å stille den på høy eller lav. Min opplevelse av dette er at enten blinker klokken i tide og utide, eller kanskje jeg var overtydelig med min armbevegelse, noe som medførte at min omgivelse velger å holde seg på betryggende avstand for ikke å komme i veien for flaksingen min, eller risikere å bli skjelt ut da kroppsspråket signaliserer at jeg er forbannet og irritert.

Som alle vet, kan man putte livet i en håndveske, og det du leter etter, ligger alltid underst – eller så forsvinner bare saker på samme måte som i universets svarte hull! Lily-funksjonen «finn mobilen» har reddet mange situasjoner fra å utvikle seg til en fullstendig katastrofe. Et touch på ikonet på klokkens skjerm, og mobilen begynner å låte og vibrere høylytt – bare begynn å lete!

Bruker du en android-mobil, kan du svare på meldinger med ulike forutbestemte hurtigsvar via klokken. Dette fungerer imidlertid ikke om du kjører iPhone. Garmin oppgir en batteritid på opptil fem dager, men ved testen lyktes vi “bare” å klemme ut tre og en halv dag med det vi anser å være passende normalt bruk av en treningsklokke.

 

Garmin Lily gir økt bevissthet

I appen Garmin Connect kan du blant annet lese av puls, skritt, stressnivå, brukte kalorier og mye mer. Best informasjon får du om du har klokken på døgnet rundt, da Garmins Body Battery hjelper deg optimalt. Body Battery analyserer den naturlige tidsvariasjonen mellom hvert hjerteslag sammen med stress, søvnkvalitet og aktivitet, og gir deg et tall mellom 0–100 der den lavere verdien normalt er på slutten av dagen eller etter trening, og et høyt i begynnelsen av dagen eller før trening. Noe som er veldig brukbart om du velger å bruke det på riktig måte.

Garmin Lily 3 Garmin Lily 2
<
>
Body Battery-poeng på slutten av dagen. En lav verdi er normalt på slutten av dagen eller når du har avsluttet en aktivitet.

Her kan du også logge din (eller din partners) menstruasjonssyklus, dagens kroppslige symptom og humør. Noe som i ærlighetens navn kan være veldig fint for både deg selv og dine omgivelser om du har hormoner som utfordrer deg og ditt humør. Mange relasjoner skulle trolig være betydelig smidigere om partneren forstår eksakt hvilke dager det er på tide å ta en tur i butikken, kjøpe favorittsjokoladen og la deg ha makten over fjernkontrollen i stedet for å ta opp samtalen om smulene på oppvaskbenken …

Er du gravid, kan du få oppdateringer hver uke sammen med ulike oversikter basert på hvor du befinner deg i graviditeten.

Garmin Lily
Garmin Lily er en sober, feminin og nett klokke som fungerer elegant til partystasen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusjon

Garmin Lily er en pen, nett og feminin klokke. Faktisk så pen at den rent spontant ikke oppfattes som en treningsklokke. Nå er jo ikke Lyd & Bilde et relasjonsmagasin, men vi vil likevel understreke at menssyklus-funksjonen nok kan redde mange forhold ved økt bevissthet og forståelse.

Dette er klokken for deg som først og fremst vil ha en pen klokke, men som også vil kunne se aktivitetsnivå og tilpasse treningen etter hvordan kroppen har restituert seg.

Karakter
Garmin Lily
Basic

Home mener

En pen og nett klokke hvor helsesporing for kvinner og finne-mobilen-funksjonen gir ekstra pluss. Ujevn følsomhet på skjermen og en bevegelses-styring som fungerer "så der".

Også i denne testen:

Duell mellom smartklokker

Polar Ignite 2

Bra coach i pen forpakning

Med Polar Ignite 2 kombineres et pent utseende med smarte funksjoner – spørsmålet er om det holder helt frem?

Et utseende som kan varieres, den snakker til deg om hva du skal trene, og gir også forslag til øvelser.
Funksjonen med indikasjon for videosamtale fra Messenger trenger en oppdatering, og vibrasjons-indikasjonen ved trening er litt for dårlig. Ujevn følsomhet på skjermen og en bevegelses-styring som kunne vært bedre.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Ikonisk mobil er tilbake

Kan Motorola gå forbi Samsung?

Huawei Honor er tilbake!

Større og raskere

Verdens raskeste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er mindre unik enn forgjengerne

Det beste kinesiske alternativet til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hva har skjedd med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funksjoner

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Scroll to Top