Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 05Delta

TEST: 6 treningsklokker

De beste treningsklokkene

Vi ba noen produsenter av treningsklokker om å plukke frem sine bestselgere i akkurat dette segmentet for å gjøre en liten sammenligning. Spennende, synes vi!

Skrevet av / 30.12.21 - 09:00
6 treningsklokker
Åsa Warme Hallén

Produkter i denne test

Jeg er ingen multisport-atlet som driver med IronMan eller andre lignende utfordringer. Jeg trener på treningsstudio, går veldig mye, kjører litt ulike treningsøkter online og er yoga- og spinning-instruktør. Jeg er ute og springer iblant – eller springer og springer … Det avhenger kanskje av hvem man sammenligner med, men det hender i alle fall med ujevne mellomrom.

Jeg synes imidlertid at det kan være litt moro, interessant og inspirerende å holde litt kontroll på hvor mye jeg faktisk beveger meg, og hva det kan bety for min helse. Moderne treningsklokker har ferdige treningsopplegg, tips og ideer som absolutt kan være en fin pepp for å komme opp av sofaen.

Samtlige deltagere i testen er først og fremst treningsklokker, og det er bruken og bruksopplevelsen vi har sett nærmere på, sammen med klokken i sin helhet.

Treningsklokker på test

Träningsklockor
Savner du akkurat «din» klokke? Naturligvis kan det være mange grunner til det. Men for det første er den kanskje ikke markedets bestselger, selv om den sikkert er meget bra – eller kanskje den helt enkelt ikke kvalifiserer for segmentet treningsklokke, men heller er en smartklokke med visse trenings-/helsefunksjoner.

Hver klokke har vært med i mitt daglige liv med jobb, trening og alt derimellom, og jeg har i løpet av den tiden vurdert funksjoner og gjort meg en oppfattelse basert på mitt bruk og mine behov.

Samtlige klokker i testen har en stor mengde funksjoner som er veldig like, selv om brukeropplevelsen skiller seg fra hverandre. Og når det gjelder bruken, handler det veldig mye om erfaring samt smak og behag. Men jeg synes det er viktig at det ikke er for komplisert eller kranglete.

Når det er sagt, finnes det eventuelt saker jeg ikke har nevnt, eller testet, ettersom det ikke har vært tilstrekkelig viktig for min del. Jeg har for eksempel ikke målt hvor lang tid det tar for GPS-en å finne posisjonen, og i de tilfellene jeg har hatt en mening om en viss funksjon, har jeg gått etter min egen opplevelse. Jeg har heller ikke kontrollmålt slik at distanser, tider og for eksempel puls er helt korrekte, men nøyer meg med «tilstrekkelig bra».

Kanskje denne testen kan gi deg en pekepinn på hvilken treningsklokke som passer akkurat deg? Lykke til!

Produkter i denne test

Polar Vantage M2

Den trofaste

Blant Polars bestselgere finner vi Polar Vantage M2. Hvordan klarer den seg sammenlignet med de andre bestselgerne?

Pen og smidig treningsklokke til å ha på døgnet rundt. Polar-appen er veldig lett forståelig og brukervennlig.
Mangler pekeskjerm, og skjermen er dessuten litt mørk på visse innstillinger. Bluetooth-koblingen har mer å gå på da den er litt ujevn innendørs, hvor tykke vegger kan være forstyrrende.
Les hele testen

Garmin Venu 2

Trygg og stabil

Garmin er ingen nybegynner på treningsklokker. Er det en grunn til at akkurat denne er bestselgeren i klassen?

Fargerik og oversiktlig skjerm som fungerer bra også i sollys. Fin batteritid, og Garmin Pay er en smidig og brukervennlig funksjon.
Innstillingene på klokken og mobilen stemmer ikke alltid, selv om du er nøye med å synke. Er mulig å justere, men det kan være forvirrende. Tar litt lang tid å finne GPS-signal.
Les hele testen

Huawei Watch 3 Pro

Tungvekteren

En smart treningsklokke med et eget operativsystem. Kan bli så interessant som bare det. Eller?

Tydelig og informativ skjerm i treningsmodus. Bra stemmetilbakemelding. Kan "snakke i telefonen", takket være eSIM.
Irriterende utfordrende å installere og komme i gang med. Litt tung og klumpete i utførelsen, og batteritiden kunne absolutt vært bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.
Les hele testen

Samsung Galaxy Watch Active 2

For helsen

Hva kan den tynneste og billigste klokken i testen ha å komme med egentlig?

Lyssterk og brukervennlig. Pay-funksjonen og eSIM er et stort pluss for deg som ikke bare vil bruke klokken i treningssammenheng.
Litt dårlig batteritid, og gest-funksjonen fungerer litt når den selv vil. Upraktisk med lærarmbånd på en treningsklokke.
Les hele testen

Suunto 9 Peak

For den med tykk lommebok

Finske Suunto 9 Peak er testens nest tynneste, men dyreste klokke, der man skal ha tenkt og tatt hensyn til "alt". Stemmer det?

Tilstrekkelig stilren og sober for å passe til hvilket som helst pent plagg. Veldig bra skjerm selv i sollys, og bra batteritid.
Prisen er litt i mektigste laget, synes jeg, og visse innstillinger er unødig kronglete. "Fargeskjermen" er ikke så mye å skryte av.
Les hele testen

Garmin Forerunner 55

Lettvekteren

"Se på deg selv som en løper", skriver Garmin, og forsøker her å gi deg så mye hjelp de bare kan. Løpe må du imidlertid gjøre selv.

Liten og lett treningsklokke hvor den tilhørende appen Garmin Connect er oversiktlig og enkel. Bra batteritid i "hverdagsmodus".
Mangler pekeskjerm. Kan til tross for prislappen oppleves som en budsjettmodell med litt kjedelig lav oppløsning.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Ha det, Lightning-kontakt!

Scroll to Top