TEST: 6 treningsklokker – De beste treningsklokkene
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST 6 treningsklokker

De beste treningsklokkene

Vi ba noen produsenter av treningsklokker om å plukke frem sine bestselgere i akkurat dette segmentet for å gjøre en liten sammenligning. Spennende, synes vi!

forfatter
Publisert 30.12.21 - 09:00
Produkter i testen
 • Polar Vantage M2
 • Garmin Venu 2
 • Huawei Watch 3 Pro
 • Samsung Galaxy Watch Active 2
 • Suunto 9 Peak
 • Garmin Forerunner 55
 • Jeg er ingen multisport-atlet som driver med IronMan eller andre lignende utfordringer. Jeg trener på treningsstudio, går veldig mye, kjører litt ulike treningsøkter online og er yoga- og spinning-instruktør. Jeg er ute og springer iblant – eller springer og springer … Det avhenger kanskje av hvem man sammenligner med, men det hender i alle fall med ujevne mellomrom.

  Jeg synes imidlertid at det kan være litt moro, interessant og inspirerende å holde litt kontroll på hvor mye jeg faktisk beveger meg, og hva det kan bety for min helse. Moderne treningsklokker har ferdige treningsopplegg, tips og ideer som absolutt kan være en fin pepp for å komme opp av sofaen.

  Samtlige deltagere i testen er først og fremst treningsklokker, og det er bruken og bruksopplevelsen vi har sett nærmere på, sammen med klokken i sin helhet.

  Treningsklokker på test

  Träningsklockor
  Savner du akkurat «din» klokke? Naturligvis kan det være mange grunner til det. Men for det første er den kanskje ikke markedets bestselger, selv om den sikkert er meget bra – eller kanskje den helt enkelt ikke kvalifiserer for segmentet treningsklokke, men heller er en smartklokke med visse trenings-/helsefunksjoner.

  Hver klokke har vært med i mitt daglige liv med jobb, trening og alt derimellom, og jeg har i løpet av den tiden vurdert funksjoner og gjort meg en oppfattelse basert på mitt bruk og mine behov.

  Samtlige klokker i testen har en stor mengde funksjoner som er veldig like, selv om brukeropplevelsen skiller seg fra hverandre. Og når det gjelder bruken, handler det veldig mye om erfaring samt smak og behag. Men jeg synes det er viktig at det ikke er for komplisert eller kranglete.

  Når det er sagt, finnes det eventuelt saker jeg ikke har nevnt, eller testet, ettersom det ikke har vært tilstrekkelig viktig for min del. Jeg har for eksempel ikke målt hvor lang tid det tar for GPS-en å finne posisjonen, og i de tilfellene jeg har hatt en mening om en viss funksjon, har jeg gått etter min egen opplevelse. Jeg har heller ikke kontrollmålt slik at distanser, tider og for eksempel puls er helt korrekte, men nøyer meg med «tilstrekkelig bra».

  Kanskje denne testen kan gi deg en pekepinn på hvilken treningsklokke som passer akkurat deg? Lykke til!

  Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

  Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

  LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

  Vi tester for deg!

  Produkter i testen

  Polar Vantage M2

  Den trofaste

  Blant Polars bestselgere finner vi Polar Vantage M2. Hvordan klarer den seg sammenlignet med de andre bestselgerne?

  Pen og smidig treningsklokke til å ha på døgnet rundt. Polar-appen er veldig lett forståelig og brukervennlig.
  Mangler pekeskjerm, og skjermen er dessuten litt mørk på visse innstillinger. Bluetooth-koblingen har mer å gå på da den er litt ujevn innendørs, hvor tykke vegger kan være forstyrrende.

  Garmin Venu 2

  Trygg og stabil

  Garmin er ingen nybegynner på treningsklokker. Er det en grunn til at akkurat denne er bestselgeren i klassen?

  Fargerik og oversiktlig skjerm som fungerer bra også i sollys. Fin batteritid, og Garmin Pay er en smidig og brukervennlig funksjon.
  Innstillingene på klokken og mobilen stemmer ikke alltid, selv om du er nøye med å synke. Er mulig å justere, men det kan være forvirrende. Tar litt lang tid å finne GPS-signal.

  Huawei Watch 3 Pro

  Tungvekteren

  En smart treningsklokke med et eget operativsystem. Kan bli så interessant som bare det. Eller?

  Tydelig og informativ skjerm i treningsmodus. Bra stemmetilbakemelding. Kan "snakke i telefonen", takket være eSIM.
  Irriterende utfordrende å installere og komme i gang med. Litt tung og klumpete i utførelsen, og batteritiden kunne absolutt vært bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.

  Samsung Galaxy Watch Active 2

  For helsen

  Hva kan den tynneste og billigste klokken i testen ha å komme med egentlig?

  Lyssterk og brukervennlig. Pay-funksjonen og eSIM er et stort pluss for deg som ikke bare vil bruke klokken i treningssammenheng.
  Litt dårlig batteritid, og gest-funksjonen fungerer litt når den selv vil. Upraktisk med lærarmbånd på en treningsklokke.

  Suunto 9 Peak

  For den med tykk lommebok

  Finske Suunto 9 Peak er testens nest tynneste, men dyreste klokke, der man skal ha tenkt og tatt hensyn til "alt". Stemmer det?

  Tilstrekkelig stilren og sober for å passe til hvilket som helst pent plagg. Veldig bra skjerm selv i sollys, og bra batteritid.
  Prisen er litt i mektigste laget, synes jeg, og visse innstillinger er unødig kronglete. "Fargeskjermen" er ikke så mye å skryte av.

  Garmin Forerunner 55

  Lettvekteren

  "Se på deg selv som en løper", skriver Garmin, og forsøker her å gi deg så mye hjelp de bare kan. Løpe må du imidlertid gjøre selv.

  Liten og lett treningsklokke hvor den tilhørende appen Garmin Connect er oversiktlig og enkel. Bra batteritid i "hverdagsmodus".
  Mangler pekeskjerm. Kan til tross for prislappen oppleves som en budsjettmodell med litt kjedelig lav oppløsning.
  forfatter

  Åsa Hallen

  (f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Ekstremt for de ekstreme Med solenergilading, safirglass og titan er Enduro 2 lagd for lange trengingsturer i tøffe miljø.
  Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse Den nye Galaxy Watch5-serien skal bl.a. gi deg mer innholdsrik søvnregistrering.
  Samsung oppgraderer sine brettbare mobiler De to brettbare mobilene kommer blant annet med lynrask prosessor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
  En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
  Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend