Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Klipsch Cinema 400

Litt røff i kantene

Klipsch Cinema 400 kan spille høyt og rent med kraftig bass, men den store surround-følelsen uteblir.

Skrevet av / 22.11.22 - 09:00
Klipsch Cinema 400
Geir Nordby & Audun Hage

Klipsch er i likhet med JBL et legendarisk navn innen høyttalere, med en stamtavle som strekker seg helt tilbake til 1946. Den amerikanske produsenten er kjent for sine høyeffektive hornhøyttalere, og har forsøkt å overføre noe av det samme «DNA-et» til lydplankene sine. Vi har testet flere av modellene med godt resultat, og nå har turen kommet til minstemann!

Klipsch har en fin byggekvalitet med tre på sidene og trekk i svart høyttalerstoff. Designen mer kanskje mer røff enn pen, men i de rette miljøene vil den passe fint inn. (Foto: Klipsch)

Klipsch Cinema 400

Cinema 400 er den minste lydplanken fra Klipsch, men ikke spesielt liten av den grunn: Med en bredde på 101 cm passer den fint til de mellomstore TV-skjermene.

Klipsch-planken har et «rocka» utseende med horndiskanter og treverk som drar paralleller til hi-fi høyttalerne i Reference-serien. Den trådløse subwooferen er relativt kompakt, men har likevel plass til et kraftig 8-tommers basselement.

Lydplanken kobles enkelt til TV-en via HDMI ARC, og kan dessuten spille av musikk via Bluetooth. Men utover det, finnes det ingen spesiell Wi-Fi eller multirom-funksjonalitet på denne modellen.

Foruten den medfølgende fjernkontrollen har Cinema 400 betjeningsknapper på toppen. Bak høyttalertrekket kan vi skimte en rekke med lysdioder som gir oss status når vi sitter i sofaen. 

Cinema400_Carousel_8 Cinema400_Carousel_7 Cinema400_Carousel_2
<
>

Lydkvalitet

Klipsch Cinema 400 bruker et enkelt høyttaleroppsett med stereo (2.1) konfigurasjon. Dermed har den ikke samme mulighet til å skape surroundinntrykk som de mer avanserte lydplankene i testen.

Klipsch Cinema 400 bruker høyttalerelementer av god kvalitet, men savner en dedikert senterhøyttaler i midten, slik man finner på de større 600 og 800-modellene. (Illustrasjon: Klipsch)

Når det kommer til lyden i praksis, fant vi likevel at Cinema 400 hadde flere gode kvaliteter, og lydplanken klarer å gi en fin romfølelse til Netflix-serien «Dahmer».

Serien om den myteomspunnede seriemorderen har et stemningsskapende lydspor full av små intrikate detaljer, og Klipsch trekker oss tett inn i handlingen. Dialogene er klare og fyldige, og selv om de ikke alltid er like fysisk sentrert i midten, er realismen til å ta og føle på.

Under heftige skytescener fra Snabba Cash, viser Klipsch-planken at den kan spille høyt og rent. Her smeller det til fra geværmunningene uten at lyden bryter opp og låter forvrengt. I tillegg er det plenty med krutt fra den trådløse subwooferen. Bassen er pulserende og dyp!

På mer surround-fokuserte lydspor som Drive to survive, kan vi derimot merke at Cinema 400 har et litt trangere lydbilde enn de beste. Lydplanken klarer ikke å pakke oss i en «lydboble» slik de beste Atmos-plankene klarer, og lydeffektene beveger seg ikke rundt oss i like stor grad.

Surroundeffekten blir ikke like besnærende her som med Atmos-plankene (Samsung og JBL, red anm). Helt tydelig at man mister noe uten Dolby Atmos, sier Geir.

Når det kommer til musikklytting, låter Klipsch derimot ganske overbevisende. Den har et energisk og tett lydbilde som har god klarhet i toppen, takket være de glimrende horndiskantene. I tillegg er bassgjengivelsen kraftfull og graver dypt ned i frekvensområdet. Den er ikke den strammeste og mest presise vi har hørt, men gir god tyngde og fundament til både musikk og lydeffekter.

Konklusjon

Klipsch Cinema 400 er en mellomstor lydplanke med god byggekvalitet tvers igjennom. Høyttalerkonfigurasjonen er vanlig stereo/2.1 og støtter derfor ikke de mer avanserte lydformatene. Dette er unektelig litt synd da flere av konkurrentene i prisklassen nå kommer med flere kanaler. På den annen side låter lydplanken fint til stereolyd og musikklytting. Dersom du har en eldre TV som du vil oppgradere lyden på en enkel måte, kan Cinema 400 være et bra valg.

 

Karakter
Klipsch Cinema 400
Basic

Lyd & Bilde mener

Klipsch Cinema 400 lager et grandiost lydbilde med god bredde, jevn klangbalanse og fyldig bass fra subwooferen. Lydplanken støtter ikke Dolby Atmos, og mangler egne høyttalere for senterkanalen. Den kraftige bassen kan virke litt ukontrollert.

Også i denne testen:

Test av 5 lydplanker med subwoofer

TCL C935U

Når ikke opp

Vi er vant til å få mye for pengene av TCL. Men det er lov å forvente enda mer enn hva denne lydplanken leverer.

Godt utstyrt, nettverksfunksjoner med musikkstrømming. Klare dialoger.
Slank lyd, dårlig samspill mellom lydplanke og subwoofer.
Les hele testen

Sonos Ray + Sub Mini

Godt samspill – men mangler noe viktig

Sonos' billigste lydplanke klarer seg ikke spesielt bra på egenhånd. Men hva når den får hjelp av subwooferen Sub Mini?

Klare dialoger, bredere lyd enn størrelsen tilsier. Fine, rene basstoner. Best bass i klassen?
Ingen HDMI, og ikke Dolby Atmos. Det finnes løsninger med bedre surroundeffekt. Ikke den sprekeste dynamikken.
Les hele testen

JBL Bar 500

Amerikanske muskler

Denne lydplanken fra JBL leverer et stort og mektig lydbilde med knalltøff bass!

JBL Bar 500 gir god surroundfølelse samtidig som dialogene er krispe og klare. Den hardtslående bassen bidrar til stort engasjement på både film og musikk.
Bar 500 har ingen oppadfyrende Atmos-høyttalere, og subwooferen er litt mer plasskrevende enn kompakte alternativene.
Les hele testen

Samsung HW-Q610B

Livner opp TV-stua

Samsung HW-Q610B stor lyd for pengene, og viser hvor viktig det er med en subwoofer. Men den fungerer bedre til film enn musikk.

Stort lydbilde, fint inntrykk av lyd ovenfra, og stor underholdningsfaktor på film. Tydelige og fyldige dialoger, og bra trøkk i bassen på film og TV.
Subwooferen er for treg og svulstig på musikk, og bør dempes en del.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Høyttalere du bare kan drømme om

Slankere – og mildere

Setter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bærbar høyttaler med saftig bass

Nostalgi i praktisk pakke

Den beste lyden bare billigere

Scroll to Top