Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: JBL Bar 500

Amerikanske muskler

Denne lydplanken fra JBL leverer et stort og mektig lydbilde med knalltøff bass!

Publisert 22.11.22 - 09:00
JBL Bar 500
Audun Hage

Amerikanske JBL er en av de virkelige veteranene i lydbransjen, et «household name» innen alt av høyttalere til kino, proffe konsertanlegg til små bærbare høyttalere. Og selvfølgelig lydplanker! Nykommeren Bar 500 ligger i midten av sortimentet fra JBL, men det tok ikke lang tid å høre at den har stamtreet i orden.

 

JBL Bar 500

Lydplanken fra JBL har en koksgrå finish som er grei å se på, uten at vi får noen stor wow-følelse av designen. Selve lydplanken er for det meste i plast, med perforeringer der lyden kommer ut. Her kan vi også se en stor og tydelig tegnrute som forteller status om inngang og lydnivå.

Bar 500 støtter Dolby Atmos, men det dreier seg om den «virtuelle» varianten. Lydplanken har altså ingen fysiske høyde-høyttalere på toppen.

Derimot kan JBL skilte med den største subwooferen i forsamlingen: Med en svær titommer i et stort kabinett, tar den litt større plass enn konkurrentene. Til gjengjeld får du en bass som kan både høres og føles!

JBLBar500_WEB_D2- scaled JBLBar500_WEB_D7- scaled JBLBar500_WEB_D1- scaled
<
>
Den medfølgende subwooferen er en kraftig krabat med titommers basselement som vender ned mot gulvet.

Lyd

Vi startet lyttingen med fartsfylte scener fra F1-dokumentaren Drive to Survive (Netflix, Dolby Atmos), og ble umiddelbart imponert av størrelsen på lydbildet som JBL-planken tegner opp. De panorerende lydeffektene låter engasjerende, og til tross for manglende høyde-høyttalere, får vi en temmelig god surroundfølelse her. Samtidig er dialogene klare og fyldige, med en naturlig klang og tilstedeværelse i rommet.

JBL Bar 500 takker ikke nei til litt action heller: Når vi bytter til skytescenene i Snabba Cash, blir vi møtt med et kruttsterkt og adrenalinfylt lydspor, med skikkelig beintøff bass! JBL gjengir skuddsalvene hardt og energisk, uten å legge noen tøyler på dynamikken. En rifle låter som en rifle, og en hagle låter mer som en hagle. Subwooferen bidrar helt klart til mye av moroa, og skaper et mektig lydbilde med rikelig fundament.

Her ble det litt mer action! utbryter Audun.

Geir er enig: – Ja, JBL har definitivt en mer fysisk bass enn de andre i testen. Dette er underholdning!

Musikk

Vi sjekket også ut JBL Bar 500 med en rekke musikklipp, og kunne slå fast at lytteinntrykkene står seg godt her også. Lydplanken lager et bredt lydbilde der vokal og instrumenter får godt med plass, godt hjulpet av en hardtslående bass som er stram og presis nok til å fungere bra på musikk.

Konklusjon

JBL Bar 500 leverer et stort og mektig lydbilde med klare stemmer, god surroundopplevelse og ikke minst en saftig og hardtslående bassgjengivelse. Lydplanken mangler egne høydehøyttalere for Atmos 3D-lyd, men gjør likevel en glimrende jobb med ulike typer lydspor. I tillegg låter den skapelig på et bredt repertoar av musikk. Helt klart et av de beste lydplanke-kjøpene i sin klasse!

Karakter
JBL Bar 500
Basic

Lyd & Bilde mener

JBL Bar 500 gir god surroundfølelse samtidig som dialogene er krispe og klare. Den hardtslående bassen bidrar til stort engasjement på både film og musikk. Bar 500 har ingen oppadfyrende Atmos-høyttalere, og subwooferen er litt mer plasskrevende enn kompakte alternativene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top