Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: 6 reisehøyttalere

Trådløs musikk

Visst er det avkoblende å ligge på stranden og høre bølgenes brus, men i blant kan det være deilig å drukne lyden av skrikende barn, bjeffende hunder og skravlende mennesker med sin favorittmusikk.

Skrevet av / 26.06.12 - 07:17
6 reisehøyttalere
Åsa Warme

Produkter i denne test

Nå når ferien nærmere seg med stormskritt legges det trolig planer i hus og hjem om hva som skal skje. Uansett om du planlegger å reise på kryss og tvers i hjemlandet, i hele verden eller bare tenker å holde deg hjemme og ligge i hengekøyen og slappe av i hele ferien, er det smidig og takknemmelig å kunne lytte på musikk uten en masse forstyrrende ledninger. Her ser jeg nærmere på høyttalere som spiller musikk via Bluetooth og som byr på nettopp dette. En ledning mindre å holde styr på med andre ord – og takk for det! Selv om alle høyttalerne i testen, foruten en, også kan spille musikk via linjeinngang er det på Bluetooth-lyden fokuset ligger. Forutsetningen for å få være med på leken er også at enheten er bærbar, men eksakt hvor portabel den bør være vet du naturligvis bare selv. En høyttaler som skal følge med i reisevesken til Thailand behøver trolig være både mindre, smidigere og mer motstandsdyktig enn en som skal følge med i bilen til hytta eller være med i seilbåten. Om vi ser på det rent utseendemessige er det lett å få følelsen av at produsentenes designavdelinger har fått tilnærmet frie hender i sin kreativitet, da nesten ingen høyttaler er lik den andre. Her finnes trolig noe for enhver smak – brutale, lekre, smekre.

Slik gikk det til
Denne gangen ville vi sette fokus på høyttalere som spiller av lyd trådløst, jo færre ledninger å holde styr på desto bedre. Og for ikke å diskriminere noen smartmobil-brukere (det finnes faktisk personer som ikke eier en i-gadget, selv om det finnes mennesker som betviler dette) stilte vi som krav at enheten skulle kunne spille musikk via Bluetooth. Høyttalerne ble testet med en iPhone samt en HTC ladet med varierte spillelister, alt fra rock til klassisk via eurodisko og meditasjonsmusikk. Ingen av enhetene var vanskelige eller kompliserte å håndtere eller bruke, og derfor et det ikke noe som nevnes spesielt i testene. Ettersom dette er produkter egnet for forflytning tittet vi nærmere på kvalitet og holdbarhet, noe som også tas med i totalkarakteren sammen med prisen.

Produkter i denne test

Monster Clarity HD

Et riktig lite monster

Heter man Monster har man jo litt å leve opp til. Dette er riktignok et veldig lite og lett monster, men om du ser bort fra at den er liten er den mer brutal enn søt. Størrelsen gjør at den passer perfekt til å følge med i bagasjen både hit og dit.

Størrelsen Kan brukes som handsfree
Begrenset musikksmak
Les hele testen

Logitech Mini Boombox

For de hensynsfulle

Med sine 23 gram og nette format er Mini Boombox en høyttaler for deg som ikke har plass, eller ork for den del, til å bære med deg en kjempe for å få tilgang til favorittmusikken.

Prisen Størrelsen Kan benyttes som handsfree
Liker ikke å spille høyt Svak bass
Les hele testen

Nokia Play 360

Doldisen som gjerne leker

Nokia Play 360 får sannsynligvis ikke noen til å heve på øyebrynet ved første øyekast, spesielt ikke om du er den forsiktige typen og velger den svarte varianten, men faktum er at den har noen kule finesser som slår de andre deltagerne over fingrene.

Lyden Mulighet for stereo NFC-teknikk
Trist design
Les hele testen

Bose Soundlink

Tungvekteren

Bose Soundlink er med sine 1,5 kilo testens tyngste deltager. Her får du en gedigen reisehøyttaler som riktignok kan være for tung til å ta med seg på interrail, men som passer perfekt når du ikke trenger å bære på mye over lengre strekninger.

Stilfull design Kraftfull
Buldrende bass Sammentrykt lyd
Les hele testen

Sony SRS-BTV25

Litt Las Vegas

Inne i den ganske store kartongen gjemmer det seg en kul liten kuleformet høyttaler som jeg bare ikke kunne la være å le litt av. Sonys bidrag kommer til å passe perfekt i det rette miljøet, mens andre trolig kommer til å velge en høyttaler med et mer konservativt utseende.

Kul design Spiller 360 grader
Ikke batteridrift Lyden
Les hele testen

Geneva Model XS

Lekker så det rekker

Du med god hukommelse husker sikkert at vi hadde med en singeltest av Geneva Model XS i nummer 2 2012. Nå vil vi se hva den har å by på sammenlignet med andre apparater i samme sjanger.

Lekker Mangfoldig
Prisen
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Studiolyd hjemme

Blåser ut vinduene

Drømmelyden vi skulle ønske vi hadde råd til

Ekte bærbar hjemmekino

Høyttalerne du blir forelsket i

Spiller tøffere enn det meste

Gud bedre, for et lydbilde!

Bærbar strandfest

De beste høyttalerne du aldri har hørt om

Lydplanke: Slik får du den beste TV-lyden

To skritt frem og ett tilbake for Move 2

Groovy lyd for kresne ører

Lyd & Bilde
Scroll to Top