Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

: Geneva Model XS

Lekker så det rekker

Du med god hukommelse husker sikkert at vi hadde med en singeltest av Geneva Model XS i nummer 2 2012. Nå vil vi se hva den har å by på sammenlignet med andre apparater i samme sjanger.

Skrevet av / 26.06.12 - 06:27
Geneva Model XS
Åsa Warme

Dette er en høyttaler som har mange strenger å spille på. Ikke nok med at den spiller musikk trådløst, den har også klokke, radio og alarm. Som prikken over i-en er den også en pen liten innredningsdetalj, om du nå tilhører skaren som anser at det spille en rolle. Mitt testeksemplar er lekkert rød og bor i et helt skinnlignende skall, som tjenestegjør som stativ når det benyttes. Model XS roper retro på langt hold og tankene går lett til de eldre reisevekkerklokkene. Synes du at rødt er for vågalt kan du velge stilrent hvitt eller sobert svart. I oppfelt stilling ser du displayet på fremsiden gjennom gitteret som beskytter høyttalerens element. På oversiden finner du berøringsknapper som styrer de ulike innstillingene du trenger.

Jeg velger en av mine absolutt favoritter, Takidas You Learn fra albumet The Burning Heart, og Robert Petterssons stemme fremtrer veldig selvsikkert og naturlig i lydbildet. En nyoppdaget favoritt er Alannah Myles hvis hese, sexy stemme får gjøre seg bekjent med Geneva XS i Black Velvet. Både stemmer og instrumenter får ta plass i denne høyttaleren, noe som tyder på at mellomregisteret gjør sin jobb. Selv om bassen finnes der, hadde den gjerne fått ta litt mer plass. Jeg lytter til min kollegas råd fra testen i nummer 2 2012 og skyver Genevaen inn mot veggen for om mulig få litt mer trøkk i bassen, og visst funker det – men Patrick Swayzes legendariske replikk ”Nobody puts baby in a corner” fra filmen Dirty Dancing farer gjennom hodet mitt. Det føles helt enkelt ikke ok å ”gjemme bort” XSen ved å plassere den mot en vegg – det er den for lekker til.

Konklusjon
Dette er ikke den letteste, minste eller billigste deltageren i testen – men det er den mest mangfoldige. Takket være den smidige oppbevaringen, som samtidig tjenestegjør som stativ når man vil benytte den, er Geneva XS en perfekt reisekamerat. Kvaliteten føles gedigen og konseptet gjennomtenkt. Med tanke på prislappen kanskje den ikke får følge med meg til stranden i ferien, men på rommet eller ved poolen hadde den fått både artister og seg selv til å skinne.

Lyd & Bilde mener

Lekker Mangfoldig Prisen

Også i denne testen:

6 reisehøyttalere

Monster Clarity HD

Et riktig lite monster

Heter man Monster har man jo litt å leve opp til. Dette er riktignok et veldig lite og lett monster, men om du ser bort fra at den er liten er den mer brutal enn søt. Størrelsen gjør at den passer perfekt til å følge med i bagasjen både hit og dit.

Størrelsen Kan brukes som handsfree
Begrenset musikksmak
Les hele testen

Logitech Mini Boombox

For de hensynsfulle

Med sine 23 gram og nette format er Mini Boombox en høyttaler for deg som ikke har plass, eller ork for den del, til å bære med deg en kjempe for å få tilgang til favorittmusikken.

Prisen Størrelsen Kan benyttes som handsfree
Liker ikke å spille høyt Svak bass
Les hele testen

Nokia Play 360

Doldisen som gjerne leker

Nokia Play 360 får sannsynligvis ikke noen til å heve på øyebrynet ved første øyekast, spesielt ikke om du er den forsiktige typen og velger den svarte varianten, men faktum er at den har noen kule finesser som slår de andre deltagerne over fingrene.

Lyden Mulighet for stereo NFC-teknikk
Trist design
Les hele testen

Bose Soundlink

Tungvekteren

Bose Soundlink er med sine 1,5 kilo testens tyngste deltager. Her får du en gedigen reisehøyttaler som riktignok kan være for tung til å ta med seg på interrail, men som passer perfekt når du ikke trenger å bære på mye over lengre strekninger.

Stilfull design Kraftfull
Buldrende bass Sammentrykt lyd
Les hele testen

Sony SRS-BTV25

Litt Las Vegas

Inne i den ganske store kartongen gjemmer det seg en kul liten kuleformet høyttaler som jeg bare ikke kunne la være å le litt av. Sonys bidrag kommer til å passe perfekt i det rette miljøet, mens andre trolig kommer til å velge en høyttaler med et mer konservativt utseende.

Kul design Spiller 360 grader
Ikke batteridrift Lyden
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Studiolyd hjemme

Blåser ut vinduene

Drømmelyden vi skulle ønske vi hadde råd til

Ekte bærbar hjemmekino

Høyttalerne du blir forelsket i

Spiller tøffere enn det meste

Gud bedre, for et lydbilde!

Bærbar strandfest

De beste høyttalerne du aldri har hørt om

Lydplanke: Slik får du den beste TV-lyden

To skritt frem og ett tilbake for Move 2

Groovy lyd for kresne ører

Scroll to Top