: Nokia Play 360

Doldisen som gjerne leker

Nokia Play 360 får sannsynligvis ikke noen til å heve på øyebrynet ved første øyekast, spesielt ikke om du er den forsiktige typen og velger den svarte varianten, men faktum er at den har noen kule finesser som slår de andre deltagerne over fingrene.
Lyd & Bilde mener
Lyden Mulighet for stereo NFC-teknikk
Trist design
Spesifikasjoner
  • Tilkoblinger: Bluetooth, linjeinngang
  • Rekkevidde: ikke oppgitt
  • Batteritid: ca 21 timer
  • Vekt: 0,5 kg
Annonse
Annonse

Denne høyttaleren kan også fås i grått, men om du våger å være litt småfrekk finnes Play 360 i herlig blått. Er du ute etter stereolyd kan du kjøpe to høyttalere og koble disse sammen for å få akkurat dette, endrer du lyden på den ene høyttaleren følger lyden på den andre med, samme sak gjelder om du styrer via mobilen. Dette er ikke det eneste finurlige med Play 360, har du en N9 eller Nexus S mobil, som er to av flere mobiler som støtter NFC-teknikken (Near Field Communication), et grensesnitt for trådløs kommunikasjon, behøver mobil og høyttaler bare berøre hverandre for å kobles sammen. Vil du senere koble fra lar du de bare berøre hverandre igjen, enklere kan det knapt nok bli. På baksiden blandes USB-kontakt (mikro), linjeinngang samt av/på-knapp, og på fremsiden finner du Bluetooth-indikatoren samt volum opp og ned. Ingen merkverdigheter her nei! Det eneste som muligvis skulle kunne tiltrekke seg litt oppmerksomhet rent visuelt er det blå LED-lyset som sitter rundt Bluetooth-indikatoren, og som lyser konstant når høyttaleren og musikkspilleren har kontakt.

Lynyrd Skynyrds ”Skynyrd Nation” leveres med riktig herlig spilleglede, og det begynner å rykke litt i partyfoten. Det er litt urettferdig å stille høye krav til bassen på høyttalerne i denne testen, da alle er forholdsvis små, men sin størrelse til tross er bassen på Play 360 faktisk helt ok. På høyttalerens ene side sitter en bassport, og plasserer du den nærme veggen får du enda mer trøkk i de lavere tonene.

Konklusjon
Nokia Play 360 har ikke noe behov for å vise seg frem, den nøyer seg med at den låter bra – i alle retninger. Det at den støtter NFC-teknikk (Near Field Communication), et grensesnitt for trådløs kommunikasjon, er naturligvis ikke livsviktig, men tross alt en finesse som legges på pluss-siden. Om du kjenner at det er verdt pengene kan du kjøpe en ekstra høyttaler for å få stereo. Plasser høyttalerens bassport mot en vegg, og du lykkes lokke frem en forholdsvis kraftfull bass.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Monster Clarity HD

Et riktig lite monster

Heter man Monster har man jo litt å leve opp til. Dette er riktignok et veldig lite og lett monster, men om du ser bort fra at den er liten er den mer brutal enn søt. Størrelsen gjør at den passer perfekt til å følge med i bagasjen både hit og dit.

Størrelsen Kan brukes som handsfree
Begrenset musikksmak

Logitech Mini Boombox

For de hensynsfulle

Med sine 23 gram og nette format er Mini Boombox en høyttaler for deg som ikke har plass, eller ork for den del, til å bære med deg en kjempe for å få tilgang til favorittmusikken.

Prisen Størrelsen Kan benyttes som handsfree
Liker ikke å spille høyt Svak bass

Bose Soundlink

Tungvekteren

Bose Soundlink er med sine 1,5 kilo testens tyngste deltager. Her får du en gedigen reisehøyttaler som riktignok kan være for tung til å ta med seg på interrail, men som passer perfekt når du ikke trenger å bære på mye over lengre strekninger.

Stilfull design Kraftfull
Buldrende bass Sammentrykt lyd

Sony SRS-BTV25

Litt Las Vegas

Inne i den ganske store kartongen gjemmer det seg en kul liten kuleformet høyttaler som jeg bare ikke kunne la være å le litt av. Sonys bidrag kommer til å passe perfekt i det rette miljøet, mens andre trolig kommer til å velge en høyttaler med et mer konservativt utseende.

Kul design Spiller 360 grader
Ikke batteridrift Lyden

Geneva Model XS

Lekker så det rekker

Du med god hukommelse husker sikkert at vi hadde med en singeltest av Geneva Model XS i nummer 2 2012. Nå vil vi se hva den har å by på sammenlignet med andre apparater i samme sjanger.

Lekker Mangfoldig
Prisen
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Åsa Warme


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.