Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

: Nokia Play 360

Doldisen som gjerne leker

Nokia Play 360 får sannsynligvis ikke noen til å heve på øyebrynet ved første øyekast, spesielt ikke om du er den forsiktige typen og velger den svarte varianten, men faktum er at den har noen kule finesser som slår de andre deltagerne over fingrene.

Skrevet av / 26.06.12 - 06:45
Nokia Play 360
Åsa Warme

Denne høyttaleren kan også fås i grått, men om du våger å være litt småfrekk finnes Play 360 i herlig blått. Er du ute etter stereolyd kan du kjøpe to høyttalere og koble disse sammen for å få akkurat dette, endrer du lyden på den ene høyttaleren følger lyden på den andre med, samme sak gjelder om du styrer via mobilen. Dette er ikke det eneste finurlige med Play 360, har du en N9 eller Nexus S mobil, som er to av flere mobiler som støtter NFC-teknikken (Near Field Communication), et grensesnitt for trådløs kommunikasjon, behøver mobil og høyttaler bare berøre hverandre for å kobles sammen. Vil du senere koble fra lar du de bare berøre hverandre igjen, enklere kan det knapt nok bli. På baksiden blandes USB-kontakt (mikro), linjeinngang samt av/på-knapp, og på fremsiden finner du Bluetooth-indikatoren samt volum opp og ned. Ingen merkverdigheter her nei! Det eneste som muligvis skulle kunne tiltrekke seg litt oppmerksomhet rent visuelt er det blå LED-lyset som sitter rundt Bluetooth-indikatoren, og som lyser konstant når høyttaleren og musikkspilleren har kontakt.

Lynyrd Skynyrds ”Skynyrd Nation” leveres med riktig herlig spilleglede, og det begynner å rykke litt i partyfoten. Det er litt urettferdig å stille høye krav til bassen på høyttalerne i denne testen, da alle er forholdsvis små, men sin størrelse til tross er bassen på Play 360 faktisk helt ok. På høyttalerens ene side sitter en bassport, og plasserer du den nærme veggen får du enda mer trøkk i de lavere tonene.

Konklusjon
Nokia Play 360 har ikke noe behov for å vise seg frem, den nøyer seg med at den låter bra – i alle retninger. Det at den støtter NFC-teknikk (Near Field Communication), et grensesnitt for trådløs kommunikasjon, er naturligvis ikke livsviktig, men tross alt en finesse som legges på pluss-siden. Om du kjenner at det er verdt pengene kan du kjøpe en ekstra høyttaler for å få stereo. Plasser høyttalerens bassport mot en vegg, og du lykkes lokke frem en forholdsvis kraftfull bass.

Lyd & Bilde mener

Lyden Mulighet for stereo NFC-teknikk Trist design

Også i denne testen:

6 reisehøyttalere

Monster Clarity HD

Et riktig lite monster

Heter man Monster har man jo litt å leve opp til. Dette er riktignok et veldig lite og lett monster, men om du ser bort fra at den er liten er den mer brutal enn søt. Størrelsen gjør at den passer perfekt til å følge med i bagasjen både hit og dit.

Størrelsen Kan brukes som handsfree
Begrenset musikksmak
Les hele testen

Logitech Mini Boombox

For de hensynsfulle

Med sine 23 gram og nette format er Mini Boombox en høyttaler for deg som ikke har plass, eller ork for den del, til å bære med deg en kjempe for å få tilgang til favorittmusikken.

Prisen Størrelsen Kan benyttes som handsfree
Liker ikke å spille høyt Svak bass
Les hele testen

Bose Soundlink

Tungvekteren

Bose Soundlink er med sine 1,5 kilo testens tyngste deltager. Her får du en gedigen reisehøyttaler som riktignok kan være for tung til å ta med seg på interrail, men som passer perfekt når du ikke trenger å bære på mye over lengre strekninger.

Stilfull design Kraftfull
Buldrende bass Sammentrykt lyd
Les hele testen

Sony SRS-BTV25

Litt Las Vegas

Inne i den ganske store kartongen gjemmer det seg en kul liten kuleformet høyttaler som jeg bare ikke kunne la være å le litt av. Sonys bidrag kommer til å passe perfekt i det rette miljøet, mens andre trolig kommer til å velge en høyttaler med et mer konservativt utseende.

Kul design Spiller 360 grader
Ikke batteridrift Lyden
Les hele testen

Geneva Model XS

Lekker så det rekker

Du med god hukommelse husker sikkert at vi hadde med en singeltest av Geneva Model XS i nummer 2 2012. Nå vil vi se hva den har å by på sammenlignet med andre apparater i samme sjanger.

Lekker Mangfoldig
Prisen
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Studiolyd hjemme

Blåser ut vinduene

Drømmelyden vi skulle ønske vi hadde råd til

Ekte bærbar hjemmekino

Høyttalerne du blir forelsket i

Spiller tøffere enn det meste

Gud bedre, for et lydbilde!

Bærbar strandfest

De beste høyttalerne du aldri har hørt om

Lydplanke: Slik får du den beste TV-lyden

To skritt frem og ett tilbake for Move 2

Groovy lyd for kresne ører

Scroll to Top