Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Bose Soundlink

Tungvekteren

Bose Soundlink er med sine 1,5 kilo testens tyngste deltager. Her får du en gedigen reisehøyttaler som riktignok kan være for tung til å ta med seg på interrail, men som passer perfekt når du ikke trenger å bære på mye over lengre strekninger.

Skrevet av / 26.06.12 - 06:41
Bose Soundlink
Åsa Warme

I standardutførelse har denne høyttaleren matte sider og er utstyrt med et futteral kledd i grått nylonstoff, men den modige kan kjøpe et ekstra futteral i lekkert rødt eller piffig lilla. Er du ute etter mer stil finnes den også i forkrommet design med lærfutteral. Futteralet fungerer også som støtte til høyttaleren, og som Geneva lukter det kul retro samtidig som den er moderne. På oversiden sitter seks store knapper hvor det tydelig og klart fremgår hvilken knapp som er til hvilken funksjon. Alt med Soundlink er solid laget. Lukker du igjen lokket slutter høyttaleren å spille, noe som skiller den fra Geneva XS hvor musikken fortsatte å spille inne i futteralet. Imidlertid skal lokket bare være nede en kort stund før det blir nødvendig å koble sammen enhetene igjen dersom du vil forsette å lytte. Holder du på/av-knappen nede viser en indikator hvor mye batteri som er igjen. Lyden er ikke like åpen og klar som hos en del andre deltagere i testen, med derimot er den betydelig kraftigere og tyngre i bassen. Solid laget som sagt.

Jeg begynner med Alannah Myles og ”Love is”, hennes ellers så karakteristiske stemme dempes litt i toppen, og selv om jeg er glad over å endelig få litt bass, buldrer den litt vel mye i visse sekvenser. Jeg prøver meg frem blant ulike sjangre og sammenfattet vil jeg si at Bose Soundlink ser ut til å holde både instrumenter og stemmer i ørene, til en slik grad at helheten oppleves som sammentrykt og tilrettelagt uten trøkk. Det eneste denne høyttaleren ikke lykkes å tøyle er blåseinstrumenter, strykere og plystring (!) som får stor plass å leke på.

Konklusjon
Dette er en velbygd og gedigen høyttaler som, med tanke på vekten, kanskje passer best for deg som ikke tenker å farte rundt så mye. Foredrar du musikk med mange blåseinstrumenter eller strykere, eller setter du pris på bass som buldrer mye, kommer Soundlink trolig ikke til å skuffe deg. Tilhører du derimot skaren som nyter luftig og fyldig lyd hvor dine favorittartisters stemmer kommer til sin fulle rett, bør du kanskje velge en annen spillekompis.

Lyd & Bilde mener

Stilfull design Kraftfull Buldrende bass Sammentrykt lyd

Også i denne testen:

6 reisehøyttalere

Monster Clarity HD

Et riktig lite monster

Heter man Monster har man jo litt å leve opp til. Dette er riktignok et veldig lite og lett monster, men om du ser bort fra at den er liten er den mer brutal enn søt. Størrelsen gjør at den passer perfekt til å følge med i bagasjen både hit og dit.

Størrelsen Kan brukes som handsfree
Begrenset musikksmak
Les hele testen

Logitech Mini Boombox

For de hensynsfulle

Med sine 23 gram og nette format er Mini Boombox en høyttaler for deg som ikke har plass, eller ork for den del, til å bære med deg en kjempe for å få tilgang til favorittmusikken.

Prisen Størrelsen Kan benyttes som handsfree
Liker ikke å spille høyt Svak bass
Les hele testen

Nokia Play 360

Doldisen som gjerne leker

Nokia Play 360 får sannsynligvis ikke noen til å heve på øyebrynet ved første øyekast, spesielt ikke om du er den forsiktige typen og velger den svarte varianten, men faktum er at den har noen kule finesser som slår de andre deltagerne over fingrene.

Lyden Mulighet for stereo NFC-teknikk
Trist design
Les hele testen

Sony SRS-BTV25

Litt Las Vegas

Inne i den ganske store kartongen gjemmer det seg en kul liten kuleformet høyttaler som jeg bare ikke kunne la være å le litt av. Sonys bidrag kommer til å passe perfekt i det rette miljøet, mens andre trolig kommer til å velge en høyttaler med et mer konservativt utseende.

Kul design Spiller 360 grader
Ikke batteridrift Lyden
Les hele testen

Geneva Model XS

Lekker så det rekker

Du med god hukommelse husker sikkert at vi hadde med en singeltest av Geneva Model XS i nummer 2 2012. Nå vil vi se hva den har å by på sammenlignet med andre apparater i samme sjanger.

Lekker Mangfoldig
Prisen
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Studiolyd hjemme

Blåser ut vinduene

Drømmelyden vi skulle ønske vi hadde råd til

Ekte bærbar hjemmekino

Høyttalerne du blir forelsket i

Spiller tøffere enn det meste

Gud bedre, for et lydbilde!

Bærbar strandfest

De beste høyttalerne du aldri har hørt om

Lydplanke: Slik får du den beste TV-lyden

To skritt frem og ett tilbake for Move 2

Groovy lyd for kresne ører

Lyd & Bilde
Scroll to Top