TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: PSB Image B5

Kanadisk bassbombe

Disse PSB-ene spiller tøft! Bassen er beintøff og slår hardere enn vi er vant til fra høyttalere av denne størrelsen. Faktisk oppleves ikke B5-ene som små høyttalere i det hele tatt, for de er meget utstrakte og nøyaktige i den dypere enden av bassen, og treffer bra selv på den laveste bassgitarstrengen.

Lyd & Bilde mener
+Beintøff bassgjengivelse Stort og presist lydbilde
-Litt ”loudness” aktig
Spesifikasjoner
  • 2-veis bassrefleks
  • 4-8 Ohm impedans
  • 5 ¼ " bass/mellomtone
  • 1" titan diskantdome
  • 87 dB følsomhet
  • 55 Hz-35 kHz
Veil. pris 2995

Den nye Image-serien er utviklet på det nasjonale forskningssenteret NRC, men produseres i  Kina for å holde prisene i sjakk. Image B5 bruker et diskantelement av titan sammen med et keramikkbelagt bass/mellomtoneelement. Kabinettfinishen er i standard svart laminat, men kombinasjonen av lakkert frontplate og innsnevrede kanter gjør at Image-høyttalerne fremstår som hakket mer eksklusive enn mange av de andre firkantede boksene der ute.

Lydkvalitet
Disse PSB-ene spiller tøft! Bassen er beintøff og slår hardere enn vi er vant til fra høyttalere av denne størrelsen. Faktisk oppleves ikke B5-ene som små høyttalere i det hele tatt, for de er meget utstrakte og nøyaktige i den dypere enden av bassen, og treffer bra selv på den laveste bassgitarstrengen.

Baksiden av medaljen er at disse høyttalerne ikke trives spesielt godt i bokhylla – da blir bassen rett og slett for dominerende og trekker oppmerksomheten vekk fra det øvrige lydbildet. Langt bedre blir det med B5-ene plassert på et stativ og trukket minst en halvmeter unna bakveggen.
Det er en viss «loudness» effekt her, med fet bass og ekstra futt i diskanten, men i denne prisklassen er det lov til å smøre på litt ekstra for å skape lyd som engasjerer –  akkurat slik vi liker det. B3 lider uansett ikke av plagsom farging eller resonanser, så her er det bare å skru opp og ha det moro. Høyttalerne er også meget effektive og gir bra med lydtrykk.

Konklusjon
PSB-ene leverer lyd med høy macho-faktor, og i forhold til de andre høyttalerne i testen er det som om noen har trykket inn loudness-knappen! Bassen er også utstrakt og fyldig nok til at man har lett for å tro man lytter til større høyttalere. For den som liker musikk med trøkk i er PSB Image B5 det naturlige valget i denne forsamlingen.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Også i denne testen:

Oppsummering

Best i bokhylla?

Hvilken høyttaler du bør velge avhenger både av musikksmaken din og hvor du vil plassere høyttalerne.

Klipsch RB-41mkII

Spurv med kanonlyd?

RB-41 er testens minste høyttalere, men skinnet bedrar: Her er det massevis av energi og liv, spesielt i diskanten hvor kvinnestemmer og blåseinstrumenter kommer godt ut, og leverer et tøft og rocka lydbilde som likevel er behagelig å høre på.

Utstrakt og heftig diskant Spiller klart, åpent og dynamisk
Slank bass

Dali Lektor 2

Multitalentet

Sammenlignet med de hi-fi korrekte og snusfornuftige Ikon og Mentor-modellene fra Dali, har Lektor-serien fått en litt mer pop-orientert lydavstemming, og det viser seg å være helt rett tenkt i denne prisklassen.

Spiller lett, ledig og musikalsk Magisk mellomtone
Traust utseende

Onkyo D-145

Silkemyk japaner

Hvis musikk og lyttevanene dine går i retning av akustisk og klassisk musikk, passer de små Onkyoene midt i blinken. Onkyo D-145 er tydelig avstemt for akustisk og klassisk musikk og generell “koselytting” der de små detaljene teller mer enn trøkk. Lyden er stram, nøyaktig og detaljert, men også litt behersket og forsiktig i dynamikken.

Myk og behagelig spillestil
Begrenset lydtrykk

System Audio Saxo 1

Ny priskiller?

Disse små høyttalerne spiller som ei kule! Saxo 1 imponerer ikke bare med sitt store lydbilde og fyldige bass i forhold til størrelsen, aller mest imponert er vi over den gode sammenhengen i lyden og den spreke diskantgjengivelsen. Bedre lyd til 2.000 kroner har vi sjelden hørt!

Fyldig og varm klangbalanse Musikalske
Tungdrevne

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.