Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Dali Lektor 2

Multitalentet

Sammenlignet med de hi-fi korrekte og snusfornuftige Ikon og Mentor-modellene fra Dali, har Lektor-serien fått en litt mer pop-orientert lydavstemming, og det viser seg å være helt rett tenkt i denne prisklassen.
Lyd & Bilde mener
Spiller lett, ledig og musikalsk Magisk mellomtone
Traust utseende
Spesifikasjoner
  • 6 Ohm impedans
  • 5” bass/mellomtone
  • 28 mm silke diskantdome
  • 49 Hz-27 kHz (-3 dB)
  • 85 dB følsomhet

Dali Lektor 1

Lektor 2 er den mellomste av 3 kompaktmodeller i Dalis siste budsjettserie. Lektor-modellene har en litt enklere utførelse enn Ikon-serien med sine doble diskantelementer, men grunnfilosofien om kjapp respons og god effektivitet er den samme. Kabinettet er firkantet og enkelt, men har flere smarte detaljer. Frontmonterte bassporter og integrert veggfeste gjør at disse høyttalerne egner seg bra til å henge på veggen eller settes i bokhylla. Lektor 2 har solide høyttalerterminaler med mulighet for bi-wiring.

Lydkvalitet
Dali er kjent for å  levere lyd som ligger tett på det skandinaviske lydidealet. Årevis med prøving og feiling har gitt en lyd som faller i smak hos mange her hjemme på berget.

Sammenlignet med de hi-fi korrekte og snusfornuftige Ikon og Mentor-modellene har Lektor-serien fått en litt mer pop-orientert lydavstemming, og det viser seg å være helt rett tenkt i denne prisklassen.

Lektor 2 låter umiddelbart veldig varmt og behagelig, med en sjenerøs mellomtone som gir skikkelig liv til sangstemmene. Det føles som vi kommer litt tettere på musikken, og vi hører lett detaljer som går de andre høyttalerne hus forbi. Lydbildet brer seg godt i både dybde og bredde, mens sangerne står plantet midt mellom høyttalerne. Dali må sies å ha truffet usedvanlig bra med mellomtonen, som gir stemmegjengivelsen til favorittartistene et nærmest fysisk nærvær.

Annonse

Sammenlignet med Saxo 1 fra System Audio har Dali Lektor 2 først og fremst en enda bedre diskantoppløsning som gjør dem mer behagelige å lytte til over lengre tid. Bassen er ganske forsiktig, og kan ikke måle seg med bamsebassen fra PSB verken når det gjelder dybde eller slagkraft. På den annen side er Lektor 2 lettere å ha med å gjøre om du vil sette høyttalerne på en hylle eller tett inntil veggen.

Konklusjon
Dali Lektor 2 fremstår som de mest musikalske og allroundvennlige høyttalerne i testen. Her stemmer alt litt bedre, instrumentene kommer bedre frem og er mer presise i tonen. Dali-høyttalerne har ikke utpreget fyldig bass, men kan til gjengjeld settes tett inntil veggen uten at bassen blir for dominerende. Den krispe diskantgjengivelsen gjør også sitt til at lydopplevelsen blir engasjerende.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Oppsummering

Best i bokhylla?

Hvilken høyttaler du bør velge avhenger både av musikksmaken din og hvor du vil plassere høyttalerne.

Klipsch RB-41mkII

Spurv med kanonlyd?

RB-41 er testens minste høyttalere, men skinnet bedrar: Her er det massevis av energi og liv, spesielt i diskanten hvor kvinnestemmer og blåseinstrumenter kommer godt ut, og leverer et tøft og rocka lydbilde som likevel er behagelig å høre på.

Utstrakt og heftig diskant Spiller klart, åpent og dynamisk
Slank bass

PSB Image B5

Kanadisk bassbombe

Disse PSB-ene spiller tøft! Bassen er beintøff og slår hardere enn vi er vant til fra høyttalere av denne størrelsen. Faktisk oppleves ikke B5-ene som små høyttalere i det hele tatt, for de er meget utstrakte og nøyaktige i den dypere enden av bassen, og treffer bra selv på den laveste bassgitarstrengen.

Beintøff bassgjengivelse Stort og presist lydbilde
Litt ”loudness” aktig

Onkyo D-145

Silkemyk japaner

Hvis musikk og lyttevanene dine går i retning av akustisk og klassisk musikk, passer de små Onkyoene midt i blinken. Onkyo D-145 er tydelig avstemt for akustisk og klassisk musikk og generell “koselytting” der de små detaljene teller mer enn trøkk. Lyden er stram, nøyaktig og detaljert, men også litt behersket og forsiktig i dynamikken.

Myk og behagelig spillestil
Begrenset lydtrykk

System Audio Saxo 1

Ny priskiller?

Disse små høyttalerne spiller som ei kule! Saxo 1 imponerer ikke bare med sitt store lydbilde og fyldige bass i forhold til størrelsen, aller mest imponert er vi over den gode sammenhengen i lyden og den spreke diskantgjengivelsen. Bedre lyd til 2.000 kroner har vi sjelden hørt!

Fyldig og varm klangbalanse Musikalske
Tungdrevne
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

5 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.