Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Dali Lektor 2

Multitalentet

Sammenlignet med de hi-fi korrekte og snusfornuftige Ikon og Mentor-modellene fra Dali, har Lektor-serien fått en litt mer pop-orientert lydavstemming, og det viser seg å være helt rett tenkt i denne prisklassen.

Skrevet av / 30.03.11 - 10:33
Dali Lektor 2
Audun Hage

Dali Lektor 1

Lektor 2 er den mellomste av 3 kompaktmodeller i Dalis siste budsjettserie. Lektor-modellene har en litt enklere utførelse enn Ikon-serien med sine doble diskantelementer, men grunnfilosofien om kjapp respons og god effektivitet er den samme. Kabinettet er firkantet og enkelt, men har flere smarte detaljer. Frontmonterte bassporter og integrert veggfeste gjør at disse høyttalerne egner seg bra til å henge på veggen eller settes i bokhylla. Lektor 2 har solide høyttalerterminaler med mulighet for bi-wiring.

Lydkvalitet
Dali er kjent for å  levere lyd som ligger tett på det skandinaviske lydidealet. Årevis med prøving og feiling har gitt en lyd som faller i smak hos mange her hjemme på berget.

Sammenlignet med de hi-fi korrekte og snusfornuftige Ikon og Mentor-modellene har Lektor-serien fått en litt mer pop-orientert lydavstemming, og det viser seg å være helt rett tenkt i denne prisklassen.

Lektor 2 låter umiddelbart veldig varmt og behagelig, med en sjenerøs mellomtone som gir skikkelig liv til sangstemmene. Det føles som vi kommer litt tettere på musikken, og vi hører lett detaljer som går de andre høyttalerne hus forbi. Lydbildet brer seg godt i både dybde og bredde, mens sangerne står plantet midt mellom høyttalerne. Dali må sies å ha truffet usedvanlig bra med mellomtonen, som gir stemmegjengivelsen til favorittartistene et nærmest fysisk nærvær.

Sammenlignet med Saxo 1 fra System Audio har Dali Lektor 2 først og fremst en enda bedre diskantoppløsning som gjør dem mer behagelige å lytte til over lengre tid. Bassen er ganske forsiktig, og kan ikke måle seg med bamsebassen fra PSB verken når det gjelder dybde eller slagkraft. På den annen side er Lektor 2 lettere å ha med å gjøre om du vil sette høyttalerne på en hylle eller tett inntil veggen.

Konklusjon
Dali Lektor 2 fremstår som de mest musikalske og allroundvennlige høyttalerne i testen. Her stemmer alt litt bedre, instrumentene kommer bedre frem og er mer presise i tonen. Dali-høyttalerne har ikke utpreget fyldig bass, men kan til gjengjeld settes tett inntil veggen uten at bassen blir for dominerende. Den krispe diskantgjengivelsen gjør også sitt til at lydopplevelsen blir engasjerende.

Lyd & Bilde mener

Spiller lett, ledig og musikalsk Magisk mellomtone Traust utseende

Også i denne testen:

5 kompakthøyttalere

Oppsummering

Best i bokhylla?

Hvilken høyttaler du bør velge avhenger både av musikksmaken din og hvor du vil plassere høyttalerne.

Les hele testen

Klipsch RB-41mkII

Spurv med kanonlyd?

RB-41 er testens minste høyttalere, men skinnet bedrar: Her er det massevis av energi og liv, spesielt i diskanten hvor kvinnestemmer og blåseinstrumenter kommer godt ut, og leverer et tøft og rocka lydbilde som likevel er behagelig å høre på.

Utstrakt og heftig diskant Spiller klart, åpent og dynamisk
Slank bass
Les hele testen

PSB Image B5

Kanadisk bassbombe

Disse PSB-ene spiller tøft! Bassen er beintøff og slår hardere enn vi er vant til fra høyttalere av denne størrelsen. Faktisk oppleves ikke B5-ene som små høyttalere i det hele tatt, for de er meget utstrakte og nøyaktige i den dypere enden av bassen, og treffer bra selv på den laveste bassgitarstrengen.

Beintøff bassgjengivelse Stort og presist lydbilde
Litt ”loudness” aktig
Les hele testen

Onkyo D-145

Silkemyk japaner

Hvis musikk og lyttevanene dine går i retning av akustisk og klassisk musikk, passer de små Onkyoene midt i blinken. Onkyo D-145 er tydelig avstemt for akustisk og klassisk musikk og generell “koselytting” der de små detaljene teller mer enn trøkk. Lyden er stram, nøyaktig og detaljert, men også litt behersket og forsiktig i dynamikken.

Myk og behagelig spillestil
Begrenset lydtrykk
Les hele testen

System Audio Saxo 1

Ny priskiller?

Disse små høyttalerne spiller som ei kule! Saxo 1 imponerer ikke bare med sitt store lydbilde og fyldige bass i forhold til størrelsen, aller mest imponert er vi over den gode sammenhengen i lyden og den spreke diskantgjengivelsen. Bedre lyd til 2.000 kroner har vi sjelden hørt!

Fyldig og varm klangbalanse Musikalske
Tungdrevne
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

De låter like godt som de ser ut

Trådløs retrohøyttaler

Sier ikke noe forstyrrende

Bærbart retro-blinkskudd

Topplyd på budsjett

Spilledåsen

Trådløse gullpokaler

Er dette Samsungs «Sonos-killer»?

Klassens beste kompakthøyttaler

Stor lyd – men vi savner noe

Vi tester rimelige lydplanker

Vakker både utenpå og inni

Scroll to Top