Onkyo D-145

Silkemyk japaner

Hvis musikk og lyttevanene dine går i retning av akustisk og klassisk musikk, passer de små Onkyoene midt i blinken. Onkyo D-145 er tydelig avstemt for akustisk og klassisk musikk og generell “koselytting” der de små detaljene teller mer enn trøkk. Lyden er stram, nøyaktig og detaljert, men også litt behersket og forsiktig i dynamikken.
Lyd & Bilde mener
Myk og behagelig spillestil
Begrenset lydtrykk
Spesifikasjoner
  • 4-8 Ohm impedans
  • 2-veis bassrefleks
  • 5” bass/mellomtone
  • 1” diskantdome
  • 55 Hz-35 kHz
forfatter

Onkyo lager ikke bare stereo og surround elektronikk av høy klasse, de har også lang erfaring med små høyttalere. Aller best husker vi de små D-TK10 med kabinett av samme materiale som Takamine gitarer, med sin ganske unike og organiske sound. D-145 er en langt enklere variant, men er hentet rett ut av deres beste minianlegg, noe som i seg selv skulle borge for bra kvalitet. Høyttalerne bruker Onkyos egen bass/mellomtone i vevd mikrofiber sammen med en tradisjonell domediskant.

Lydkvalitet
Onkyos minianlegg er kjent for sin myke og behagelige lyd, og D-145 står for mye av den samme klangkarakteren. I forhold til den fremadlente «in your face» lydkarakteren til System Audio har D-145 en mer forsiktig, tilbakeholden og avbalansert presentasjon. Klangbalansen er veldig jevn og ingen frekvensområder stikker seg negativt ut. Dermed låter høyttalerne som forventet fortreffelig på akustisk musikk. John Mayers runde og varme stemme står klart og tydelig ut fra høyttalerne, og gitaren gjengis med sin rike klangstruktur i behold. Samtidig opplever vi høyttalerne som litt forsiktige på pop og rock. Det er ikke like mye sprut i gitarriffene her som på System Audio, og Onkyo-høyttalerne har også litt mindre vekt i bassen. I tillegg trives D-145 best på moderate lydnivåer – om du blir fristet til å skru opp volumet litt gir basselementet fra seg høylytte klagelyder.

Konklusjon
Onkyo D-145 er tydelig avstemt for akustisk og klassisk musikk og generell «koselytting» der de små detaljene teller mer enn trøkk. Lyden er stram, nøyaktig og detaljert, men også litt behersket og forsiktig i dynamikken. Hvis musikk og lyttevanene dine går i denne retningen passer de små Onkyoene midt i blinken, men det finnes bedre allroundere der ute.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Oppsummering

Best i bokhylla?

Hvilken høyttaler du bør velge avhenger både av musikksmaken din og hvor du vil plassere høyttalerne.

Klipsch RB-41mkII

Spurv med kanonlyd?

RB-41 er testens minste høyttalere, men skinnet bedrar: Her er det massevis av energi og liv, spesielt i diskanten hvor kvinnestemmer og blåseinstrumenter kommer godt ut, og leverer et tøft og rocka lydbilde som likevel er behagelig å høre på.

Utstrakt og heftig diskant Spiller klart, åpent og dynamisk
Slank bass

Dali Lektor 2

Multitalentet

Sammenlignet med de hi-fi korrekte og snusfornuftige Ikon og Mentor-modellene fra Dali, har Lektor-serien fått en litt mer pop-orientert lydavstemming, og det viser seg å være helt rett tenkt i denne prisklassen.

Spiller lett, ledig og musikalsk Magisk mellomtone
Traust utseende

PSB Image B5

Kanadisk bassbombe

Disse PSB-ene spiller tøft! Bassen er beintøff og slår hardere enn vi er vant til fra høyttalere av denne størrelsen. Faktisk oppleves ikke B5-ene som små høyttalere i det hele tatt, for de er meget utstrakte og nøyaktige i den dypere enden av bassen, og treffer bra selv på den laveste bassgitarstrengen.

Beintøff bassgjengivelse Stort og presist lydbilde
Litt ”loudness” aktig

System Audio Saxo 1

Ny priskiller?

Disse små høyttalerne spiller som ei kule! Saxo 1 imponerer ikke bare med sitt store lydbilde og fyldige bass i forhold til størrelsen, aller mest imponert er vi over den gode sammenhengen i lyden og den spreke diskantgjengivelsen. Bedre lyd til 2.000 kroner har vi sjelden hørt!

Fyldig og varm klangbalanse Musikalske
Tungdrevne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.