Paradigm MilleniaOne 5.1

Kompakt storlyd

Paradigm skiller seg ut med sine avrundete høyttalere, paret med en av de flateste subwooferne vi har sett, i et system som låter usedvanlig bra!

Pluss
Meget god tonal balanse Oppløsning Dynamikk
Minus
En større subwoofer vil slå hardere

Både mellomtonebassen og diskanten hos lekre Paradigm er av aluminium for kjapp respons, og hva er da bedre enn å huse disse i solide aluminiumskabinetter? De er avstivet med mange lag, for minst mulig resonans.

Det er likevel subwooferen som virkelig skiller seg ut. Den er nemlig flat nok til å gå under de fleste sofaer, og minner nærmest om en panelovn der den står. Så kan den da også veggmonteres, akkurat som en panelovn. Fester følger med!

Et avlangt basselement er montert på hver side. De skyver i motsatt retning, hvilket kansellerer vibrasjoner fra kabinettet. På innsiden er det viet plass til en forsterker på 300 watt RMS, som i korte intervaller leverer hele 900 watt! En DSP-krets kan dessuten brukes for å korrigere for ujevnheter i bassen. Suben kobles da til en PC med USB-kabel, og en målemikrofon må også kobles til samme PC med en annen USB-kabel. Mikrofonen er ekstrautstyr, og du kan kjøpe systemet uten. Da koster det 24.000 kroner, og du har spart 1500 spenn. Kjøp den, mener vi. Bare pass på at du har en PC, da installasjonsprogrammet ikke er laget for Mac.

NB: Signalet bruker ca 15 ms gjennom DSP-kretsen. Receiveren vil mene mene suben står ca 5 meter lenger unna enn den i virkeligheten gjør, la den få lov til det. Dette gjelder uansett om basskorreksjon brukes eller ikke, og gjør at suben vanskelig fungerer skikkelig med en forsterker uten mulighet for å forsinke ulike kanaler.

Lydkvaliteten
Selv uten basskorreksjonen låter høyttalersystemet utsøkt. Lydbildet er flott balansert, høyttalerne gjengir dialoger og sangstemmer meget korrekt, og tonestrukturen i musikken kommer godt frem. De mange klanglagene håndteres med silkehanske, samtidig som det er et godt grep om dynamikken. Oppløsningen er i særklasse. Kvinnevokaler står klokkeklart frem, mannsstemmer likeså. Selv om mannfolka godt kunne fått enda mer fylde og kraft, men det er prisen man betaler for å krympe høyttalerne. Lydsporet fra film brer seg dessuten meget fint rundt oss.

Subwooferen låter superb, størrelsen tatt i betraktning. Den blir fortere kortpustet enn MK, Gallo og Definitive Technology, men har en glimrende tonestruktur. Dessuten gjør subwooferkorreksjonen at du kan plassere den nær sagt hvor som helst og likevel oppnå optimal klangstruktur. Vi har prøvd, og det funker meget bra! Du kan måle inntil ti ulike steder i rommet. Vi prøvde med fem, hvilket fungerte ypperlig. Bassen ble enda ryddigere, med klarere tonestruktur. Et kanonkjøp!

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor
Både mellomtonebassen og diskanten hos lekre Paradigm er av aluminium for kjapp respons, og hva er da bedre enn å huse disse i solide aluminiumskabinetter? De er avstivet med mange lag, for minst mulig resonans. Det er likevel subwooferen som virkelig skiller seg ut. Den er nemlig flat nok til å gå under de fleste sofaer, og minner nærmest om en panelovn der den står. Så kan den da også veggmonteres, akkurat som en panelovn. Fester følger med! Et avlangt basselement er montert på hver side. De skyver i motsatt retning, hvilket kansellerer vibrasjoner fra kabinettet. På innsiden er det viet plass til en forsterker på 300 watt RMS, som i korte intervaller leverer hele 900 watt! En DSP-krets kan dessuten brukes for å korrigere for ujevnheter i bassen. Suben kobles da til en PC med USB-kabel, og en målemikrofon må også kobles til samme PC med en annen USB-kabel. Mikrofonen er ekstrautstyr, og du kan kjøpe systemet uten. Da koster det 24.000 kroner, og du har spart 1500 spenn. Kjøp den, mener vi. Bare pass på at du har en PC, da installasjonsprogrammet ikke er laget for Mac. NB: Signalet bruker ca 15 ms gjennom DSP-kretsen. Receiveren vil mene mene suben står ca 5 meter lenger unna enn den i virkeligheten gjør, la den få lov til det. Dette gjelder uansett om basskorreksjon brukes eller ikke, og gjør at suben vanskelig fungerer skikkelig med en forsterker uten mulighet for å forsinke ulike kanaler. Lydkvaliteten Selv uten basskorreksjonen låter høyttalersystemet utsøkt. Lydbildet er flott balansert, høyttalerne gjengir dialoger og sangstemmer meget korrekt, og tonestrukturen i musikken kommer godt frem. De mange klanglagene håndteres med silkehanske, samtidig som det er et godt grep om dynamikken. Oppløsningen er i særklasse. Kvinnevokaler står klokkeklart frem, mannsstemmer likeså. Selv om mannfolka godt kunne fått enda mer fylde og kraft, men det er prisen man betaler for å krympe høyttalerne. Lydsporet fra film brer seg dessuten meget fint rundt oss. Subwooferen låter superb, størrelsen tatt i betraktning. Den blir fortere kortpustet enn MK, Gallo og Definitive Technology, men har en glimrende tonestruktur. Dessuten gjør subwooferkorreksjonen at du kan plassere den nær sagt hvor som helst og likevel oppnå optimal klangstruktur. Vi har prøvd, og det funker meget bra! Du kan måle inntil ti ulike steder i rommet. Vi prøvde med fem, hvilket fungerte ypperlig. Bassen ble enda ryddigere, med klarere tonestruktur. Et kanonkjøp!
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
Også i denne testen:
  • 5.1 høyttalersystem
  • 8 ohm / 89dB føls.
  • 21Hz-20kHz
  • 2 x 14”x3” sub / 300W RMS
  • PBK basskorreksjon
  • Farger: Hvit eller svart sateng
  • Vegg- og bordbraketter
Pris: 25500,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det råeste kameraet

Panasonic Lumix S1R er et overflødighetshorn av et kamera, og blant de aller råeste vi har testet.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

test
Line Magnetic Audio 805iA

Glødende klangmester

Fordommer står for fall med en av de beste rørforsterkerne vi har testet.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.

test
RME ADI-2 DAC

Den beste lyden vi har hørt

Du finner knapt noen bedre DAC til prisen, enn RME ADI-2 DAC.