: Kef T205

I ett med veggen

Kef-høyttalernes beste egenskap er den tydelige mellomtonen og en fin sammenheng mellom subwoofer og høyttalere rent tonemessig. Til 16.000 kroner er dette systemet et aldri så lite kupp.
Lyd & Bilde mener
Klar mellomtone Lett å drive
Begrenset subwoofer Dynamisk kontrast
Spesifikasjoner
  • 5.1 høyttalersystem
  • 8 ohm / 91dB føls.
  • 30Hz-30kHz
  • 10” sub / 250W
  • Farger: Svart
  • Veggbraketter inkludert
Annonse
Annonse
forfatter

Det eneste som skiller T205 fra det største systemet T305 er at T205 har mindre bakhøyttalere, mens frontrekka og subwoofer er identisk. Bakhøyttalerne har litt lavere følsomhet og tåler ikke fullt så høy effekt. Vi velger å likevel å spare pengene og gå for T205, som også blir mer diskret av utseende.

Fronthøyttalerne og senteren ser kanskje store ut, men når vi ser at de bare bygger 3,5 cm ut fra veggen og har et internt volum på 1,4 liter, er de veldig diskrete likevel.

Vi liker at høyttalerne har høy følsomhet, høyere enn de andre systemene, slik at de slett ikke trenger mye forsterkerkraft for å spille opp til dans.

Subwooferen ser litt blyg ut, og er med sine 13 kg ikke blant de tyngste. Men en 10-tommer og en forsterker på 250 watt bør skyve unna. Vi liker imidlertid dårlig at den har et fast lavpassfilter på 250 Hz, da det kan tenkes at man vil dele litt annerledes ut ifra miljøet høyttalerne er plassert i (inntil vegg, i hvert sitt hjørne, ute på gulvet, etc). Samtidig skulle vi gjerne kunne stille lydnivå selv. Vi får satse på at den er godt tilpasset høyttalerne som den er.

Lydkvaliteten
Kef-høyttalernes beste egenskap er den tydelige mellomtonen og en fin sammenheng mellom subwoofer og høyttalere rent tonemessig. Dialogene på film kommer godt frem, og når vi hører musikk med kvinnestemmer og strengeinstrumenter, kommer alt godt frem. I forhold til Bose-systemet har Kef vesentlig bedre tonal balanse. Det er mer oppløsning, og klangstrukturen i bassen er mer kompleks. Lydbildet er luftigere og større.

I forhold til Gallo og MK Sound når ikke Kef helt opp i overtoneområdet, og den dynamiske kontrasten er flatere. Det er også mindre guffe i subwooferen, slik at rytmene blir litt flate når det er for mye bass på opptaket.

Definitive Technology er nok mer nærliggende å sammenlikne med, et paddeflatt høyttalersystem i likhet med Kef. Definitive har mer pondus i bassen og låter mindre anstrengt fra mellomtonen og oppover.

Vi må likevel ta prisen i betraktning. Kef T205 koster 16.000 kroner, inkludert både vegg- og bordstativer. Til den prisen er systemet et aldri så lite kupp.

Også i denne testen:

Monitor Audio Apex

Glimrende

Monitor Audio har tatt elementer fra den dyre Gold GS-serien, skviset dem inn i kompakte høyttalerkabinetter, og kalt systemet for Apex. Resultatet er så bra at det er verdt å sjekke ut!

Glimrende tonestruktur Stor mellomtone Kraftig og rask bass
Stor subwoofer, vanskelig å gjemme

Paradigm MilleniaOne 5.1

Kompakt storlyd

Paradigm skiller seg ut med sine avrundete høyttalere, paret med en av de flateste subwooferne vi har sett, i et system som låter usedvanlig bra!

Meget god tonal balanse Oppløsning Dynamikk
En større subwoofer vil slå hardere

Definitive Technology Mythos 5.1

Flatt og fett

Amerikanske Definitive Technology liker at det rocker litt. Det gjør også disse paddeflate høyttalerne.

Tøff og punchy lyd Dynamikk
Litt mumlende mellomtone Trange terminaler

Gallo A-Diva Ti 5.1

Kulerund go’lyd

En superkompakt høyttalerpakke med glimrende lyd og dyp bass? Ja, takk!

Luftige overtoner Lydperspektiv Oppløsning i bassen
Krever forsterkerkraft Subwooferen tåler ikke ”hva som helst”

Bose Acoustimass 15

Rimelig Bose-lyd

Om du vet at du liker den typiske lyden av Bose, og ønsker å spille høyt, holder høyttalerne til forventningene. Er du ute etter skikkelig oppløsning hvor selve film- eller musikkinnspillingen skal bestemme lydbildet, bør du nok lete videre.

Kan spille høyt Saftig bass Meget små høyttalere
Overtoner Tonekvalitet i bassen

MK Sound M Series 5.1

Filmspesialisten

Høyttalersettet fra MK viser seg fra en overraskende potent side. Dialogene på film gjengis kraftig og dynamisk, med god substans nedover i mellomtonen. Brystklangen til Batman i ”Dark Knight” på Blu-ray gjengis barskt og bastant, mens klangen brer seg sømløst utover i rommet. Det skal likevel nevnes at høyttalerne ikke er spesielt følsomme, så pass på å investere i nok forsterkerkraft.

Kraftig subwoofer Balansert klang Konge på film!
Savner luftigere diskant Krever sitt av forsterkeren Dypere subwoofer
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!