Gallo A-Diva Ti 5.1

Kulerund go’lyd

En superkompakt høyttalerpakke med glimrende lyd og dyp bass? Ja, takk!
Lyd & Bilde mener
Luftige overtoner Lydperspektiv Oppløsning i bassen
Krever forsterkerkraft Subwooferen tåler ikke ”hva som helst”
Spesifikasjoner
  • 5.1 høyttalersystem
  • 8 ohm / 88dB føls.
  • 22Hz-22kHz
  • 10” sub / 300W Klasse AB
  • Fester/stativ ikke inkludert

 

forfatter

Den runde formen på Gallo-høyttalerne er lekker, men grunnen til den er for å oppnå mindre forvrengning i kabinettet og dermed renere lyd. Form følger funksjon, med andre ord. Vi har fått aluminiumsversjonen av høyttalerne, som gir virkelig kvalitetsfølelse. Det eneste vi ikke setter pris på, er de grunne banantilkoblingene. Pluggen går bare halvveis inn.

Pekende fremover er et enkelt 3-tommes fulltoneelement som hos fronthøyttalerne strekker seg ned til 90 Hz på papiret, mens de enda mindre bakhøyttalere skal gå ned til 120 Hz. Vår receiver ønsker likevel å dele høyttalerne ved 120 Hz foran og 150 Hz bak, og vi føler også at den overgangen mellom høyttalerne og subwooferen blir bedre da.

Vi fikk teste høyttalerne med bordstativ, som koster ekstra. Dessverre gir ikke disse samme kvalitetsfølelse som høyttalerne, men de gjør jobben. Litt skruing og vinkling, og du er i gang.

Subwooferen TR-3 har samme dyre, alu-keramiske basselement som de gulvstående high-end-høyttalerne Reference 3.5, montert i et sylinderformet kabinett. En helt nyutviklet 300 watts hi-fi-forsterker som opererer i Klasse AB skal sørge for den aller reneste basslyden, samtidig som den har god impulsrespons og dynamikk.

Lydkvaliteten
Musikk i stereo gjengis med luftige overtoner. Kvinnevokaler kommer godt ut fra musikken, og triangler og fioliner svever nydelig i lufta. Det er riktignok ikke samme oppløsning som hos storebrødrene Reference 3.5 med sin spesielle bånddiskant, men for å være fulltoneelementer er dette meget imponerende. Der hvor Bose Acoustimass 15 låter nokså lukket, er Gallo-høyttalerne meget åpne. Dette kommer selvsagt også filmen til gode, med klokkeklare dialoger og et godt grep om detaljene i lydbildet.

Subwooferen imponerer kraftig. Den går meget dypt, og den gjengir bassområdet med en nydelig klangstruktur. Til og med dynamisk techno og rock får smilet til å bre seg, for her er det rytme og driv. Lydnivået er noe begrenset i forhold til MK Sound, og subwooferen blir tidligere kortpustet når filmens basseffekter blir drøye. Mellomtonen er heller ikke like fyldig, slik at mannsstemmer blir litt slankere med Gallo. Men så tar også systemet vesentlig mindre plass, spesielt subwooferen.

Også i denne testen:

Monitor Audio Apex

Glimrende

Monitor Audio har tatt elementer fra den dyre Gold GS-serien, skviset dem inn i kompakte høyttalerkabinetter, og kalt systemet for Apex. Resultatet er så bra at det er verdt å sjekke ut!

Glimrende tonestruktur Stor mellomtone Kraftig og rask bass
Stor subwoofer, vanskelig å gjemme

Paradigm MilleniaOne 5.1

Kompakt storlyd

Paradigm skiller seg ut med sine avrundete høyttalere, paret med en av de flateste subwooferne vi har sett, i et system som låter usedvanlig bra!

Meget god tonal balanse Oppløsning Dynamikk
En større subwoofer vil slå hardere

Definitive Technology Mythos 5.1

Flatt og fett

Amerikanske Definitive Technology liker at det rocker litt. Det gjør også disse paddeflate høyttalerne.

Tøff og punchy lyd Dynamikk
Litt mumlende mellomtone Trange terminaler

Kef T205

I ett med veggen

Kef-høyttalernes beste egenskap er den tydelige mellomtonen og en fin sammenheng mellom subwoofer og høyttalere rent tonemessig. Til 16.000 kroner er dette systemet et aldri så lite kupp.

Klar mellomtone Lett å drive
Begrenset subwoofer Dynamisk kontrast

Bose Acoustimass 15

Rimelig Bose-lyd

Om du vet at du liker den typiske lyden av Bose, og ønsker å spille høyt, holder høyttalerne til forventningene. Er du ute etter skikkelig oppløsning hvor selve film- eller musikkinnspillingen skal bestemme lydbildet, bør du nok lete videre.

Kan spille høyt Saftig bass Meget små høyttalere
Overtoner Tonekvalitet i bassen

MK Sound M Series 5.1

Filmspesialisten

Høyttalersettet fra MK viser seg fra en overraskende potent side. Dialogene på film gjengis kraftig og dynamisk, med god substans nedover i mellomtonen. Brystklangen til Batman i ”Dark Knight” på Blu-ray gjengis barskt og bastant, mens klangen brer seg sømløst utover i rommet. Det skal likevel nevnes at høyttalerne ikke er spesielt følsomme, så pass på å investere i nok forsterkerkraft.

Kraftig subwoofer Balansert klang Konge på film!
Savner luftigere diskant Krever sitt av forsterkeren Dypere subwoofer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.