TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

MK Sound M Series 5.1

Filmspesialisten

Høyttalersettet fra MK viser seg fra en overraskende potent side. Dialogene på film gjengis kraftig og dynamisk, med god substans nedover i mellomtonen. Brystklangen til Batman i ”Dark Knight” på Blu-ray gjengis barskt og bastant, mens klangen brer seg sømløst utover i rommet. Det skal likevel nevnes at høyttalerne ikke er spesielt følsomme, så pass på å investere i nok forsterkerkraft.

forfatter
Publisert 20.10.11 - 14:29
L&B mener
Kraftig subwoofer Balansert klang Konge på film!
Savner luftigere diskant Krever sitt av forsterkeren Dypere subwoofer
Spesifikasjoner
 • 5.1 høyttalersystem
 • 4 ohm
 • 20Hz-20kHz
 • 12” sub / 250W
 • Farger: Svart eller hvit sateng
 • Veggbraketter inkludert
Veil. pris 21900Pr. 20.10.11 Produktside

MK Sound har først og fremst gjort seg bemerket som produsent av monitorer for miksing av lyd til film, noe som kommer godt med når man skal lage høyttalere for å gjenskape den samme lyden i stua!

Systemet her benytter såkalt tripole bakhøyttalere. Det betyr at ett høyttalerelement spiller forover, og to andre elementer er plassert på hver sin side av kabinettet – det ene i motfase. Høyttaleren skaper dermed den diffuse og omfavnende lyden fra en dipol, samtidig som den oppnår en bedre klanglikhet med frontkanalene.

Subwooferen er montert i et lukket kabinett, som gir en jevnere bassrespons enn et reflekskabinett. Derimot går det gjerne ikke like dypt i bassen, noe MK her har kompensert for ved å montere inn et stort 12-tommers basselement – og oppgitt bassresponsen ned til 20 Hz med -2dB.

Med høyttalerne følger et todelt opphengsystem i metall med nødvendige skruer for veggmontering, og hvite hansker for å hindre smuss.

Lydkvaliteten
I vårt rom oppnås best resultat ved å sette delefrekvens mellom høyttalere og sub på 100 Hz. Høyttalersettet viser seg fra en overraskende potent side. Dialogene på film gjengis kraftig og dynamisk, med god substans nedover i mellomtonen. Brystklangen til Batman i ”Dark Knight” på Blu-ray gjengis barskt og bastant, mens klangen brer seg sømløst utover i rommet. Det skal likevel nevnes at høyttalerne ikke er spesielt følsomme, så pass på å investere i nok forsterkerkraft.

Subwooferen har stålkontroll på actionsekvensene, og under åpningsscenen av nevnte film smeller det fra gevær og pistoler idet noen klovner raner en bank. Subwooferen er en av få i testen som aldri bryter opp i skurrelyder når det blir virkelig hett. Når det knuses i glass, gjengis dette med glimrende dynamikk – det skingrer bra, men uten at det blir skarpt å høre på. Vi er spesielt begeistret for de tripole bakhøyttalerne, som evner å gjengi bakkanalene diffust nok til å omringe men samtidig direkte nok til å bevare sammenhengen med frontene.

Musikk i stereo låter også meget bra. Sangstemmer kommer flott frem, med en fin fylde i mellomtonen. Basshøyttaleren henger meget godt med, den er rask og smeller hardt når den skal. I motsetning til hva som er oppgitt, føler vi ikke den gjengir de dypeste frekvensene med like mye energi som for eksempel Gallo sin, og noen vil kanskje til og med si at den oppfattes som litt slank. Kanskje blir man lurt av at den er mer lineær, men uansett kan mye gjøres med å sette den inn i hjørnet.

Oppløsningen i diskantområdet er god, men når ikke helt opp til Paradigm, Gallo og Monitor Audio. Men på film er dette settet helt rått!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Monitor Audio Apex

Glimrende

Monitor Audio har tatt elementer fra den dyre Gold GS-serien, skviset dem inn i kompakte høyttalerkabinetter, og kalt systemet for Apex. Resultatet er så bra at det er verdt å sjekke ut!

Glimrende tonestruktur Stor mellomtone Kraftig og rask bass
Stor subwoofer, vanskelig å gjemme

Paradigm MilleniaOne 5.1

Kompakt storlyd

Paradigm skiller seg ut med sine avrundete høyttalere, paret med en av de flateste subwooferne vi har sett, i et system som låter usedvanlig bra!

Meget god tonal balanse Oppløsning Dynamikk
En større subwoofer vil slå hardere

Definitive Technology Mythos 5.1

Flatt og fett

Amerikanske Definitive Technology liker at det rocker litt. Det gjør også disse paddeflate høyttalerne.

Tøff og punchy lyd Dynamikk
Litt mumlende mellomtone Trange terminaler

Kef T205

I ett med veggen

Kef-høyttalernes beste egenskap er den tydelige mellomtonen og en fin sammenheng mellom subwoofer og høyttalere rent tonemessig. Til 16.000 kroner er dette systemet et aldri så lite kupp.

Klar mellomtone Lett å drive
Begrenset subwoofer Dynamisk kontrast

Gallo A-Diva Ti 5.1

Kulerund go’lyd

En superkompakt høyttalerpakke med glimrende lyd og dyp bass? Ja, takk!

Luftige overtoner Lydperspektiv Oppløsning i bassen
Krever forsterkerkraft Subwooferen tåler ikke ”hva som helst”

Bose Acoustimass 15

Rimelig Bose-lyd

Om du vet at du liker den typiske lyden av Bose, og ønsker å spille høyt, holder høyttalerne til forventningene. Er du ute etter skikkelig oppløsning hvor selve film- eller musikkinnspillingen skal bestemme lydbildet, bør du nok lete videre.

Kan spille høyt Saftig bass Meget små høyttalere
Overtoner Tonekvalitet i bassen
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kommer den hit også Spiller musikk og skjønner norsk.
5 tips til bedre lydplanke-lyd Har du akkurat kjøpt deg en ny lydplanke? Her får du noen enkle tips som gjør oppsettet til ren plankekjøring!
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
Følg Lyd & Bilde