Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Definitive Technology Mythos 5.1

Flatt og fett

Amerikanske Definitive Technology liker at det rocker litt. Det gjør også disse paddeflate høyttalerne.
Lyd & Bilde mener
Tøff og punchy lyd Dynamikk
Litt mumlende mellomtone Trange terminaler
Spesifikasjoner
  • 5.1 høyttalersystem
  • 8 ohm / 92dB føls.
  •  14Hz-30kHz
  • 8” sub + 2 x 8” passive / 1250W
  • Farger: Svart høyglans
  • Veggbraketter inkludert

 

Høyttalerne i dette systemet er i likhet med Kef T205 flate og beregnet for veggmontering. Braketter for dette følger med i pakka, mens senterhøyttaleren også har bordstativ.

Høyttalerne er av aluminium, men lakkert i svart høyglans. De ser ganske så lekre ut der de henger!

Senterhøyttaleren er noe større enn frontene, for å gjengi den viktige senterkanalen med et større frekvensregister. Den er oppgitt til å gå ned til 92Hz, hvor fronthøyttalerne går til 100 Hz. Vi fant det likevel best å sette alle høyttalerne til 100 Hz, mens de bipolare bakhøyttalerne ble satt til 120 Hz.

Subwooferen er en kompakt men spenstig kar. Et 8 tommes element med lang slaglengde er montert foran i et kompakt, terningformet kabinett med hver side på 30 cm. I tillegg sitter to slavebasser på hver sin side. Dette toppes med en innebygd forsterker på hele 1250 watt! At suben skal strekke seg ned til 14 Hz er uten oppgitt linearitet, det samme er høyttalernes øvre grense på 30 kHz. Forvent at frekvensområdet i praksis er snevrere.

Lydkvaliteten
Dette høyttalersystemet har vesentlig mer trøkk enn Kef-pakka. Subwoofer tåler også enda mer enn den til Gallo, og kan faktisk presses like hardt som MK sin. Men ved THX-referansenivå er det ikke uproblematisk til tross for den kraftige forsterkeren. Dette kan muligens tilskrives det kompakte kabinettet og at elementet er mindre. Men suben går helt klart dypt, og engasjerer virkelig både på film og musikk.

Annonse

Når det smeller i gevær og pistoler på ”Dark Knight” har systemet mer overskudd enn Kef og Gallo, og når vi rocker løs med musikk digger vi i sofaen. Det er også vesentlig bedre dynamisk kontrast enn med Bose.

Det vi savner, er oppløsning oppover. Det er en liten pukkel i mellomtonen som maskerer og gjør stemmer tidvis litt mumlende. Overtoneområdet henger fint sammen med resten, men strekker seg ikke så langt som med Gallo og MK.

Annonse

Definitive Technology er udiskuterbart bedre enn Kef-systemet, men så er det også vesentlig dyrere.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Monitor Audio Apex

Glimrende

Monitor Audio har tatt elementer fra den dyre Gold GS-serien, skviset dem inn i kompakte høyttalerkabinetter, og kalt systemet for Apex. Resultatet er så bra at det er verdt å sjekke ut!

Glimrende tonestruktur Stor mellomtone Kraftig og rask bass
Stor subwoofer, vanskelig å gjemme

Paradigm MilleniaOne 5.1

Kompakt storlyd

Paradigm skiller seg ut med sine avrundete høyttalere, paret med en av de flateste subwooferne vi har sett, i et system som låter usedvanlig bra!

Meget god tonal balanse Oppløsning Dynamikk
En større subwoofer vil slå hardere

Kef T205

I ett med veggen

Kef-høyttalernes beste egenskap er den tydelige mellomtonen og en fin sammenheng mellom subwoofer og høyttalere rent tonemessig. Til 16.000 kroner er dette systemet et aldri så lite kupp.

Klar mellomtone Lett å drive
Begrenset subwoofer Dynamisk kontrast

Gallo A-Diva Ti 5.1

Kulerund go’lyd

En superkompakt høyttalerpakke med glimrende lyd og dyp bass? Ja, takk!

Luftige overtoner Lydperspektiv Oppløsning i bassen
Krever forsterkerkraft Subwooferen tåler ikke ”hva som helst”

Bose Acoustimass 15

Rimelig Bose-lyd

Om du vet at du liker den typiske lyden av Bose, og ønsker å spille høyt, holder høyttalerne til forventningene. Er du ute etter skikkelig oppløsning hvor selve film- eller musikkinnspillingen skal bestemme lydbildet, bør du nok lete videre.

Kan spille høyt Saftig bass Meget små høyttalere
Overtoner Tonekvalitet i bassen

MK Sound M Series 5.1

Filmspesialisten

Høyttalersettet fra MK viser seg fra en overraskende potent side. Dialogene på film gjengis kraftig og dynamisk, med god substans nedover i mellomtonen. Brystklangen til Batman i ”Dark Knight” på Blu-ray gjengis barskt og bastant, mens klangen brer seg sømløst utover i rommet. Det skal likevel nevnes at høyttalerne ikke er spesielt følsomme, så pass på å investere i nok forsterkerkraft.

Kraftig subwoofer Balansert klang Konge på film!
Savner luftigere diskant Krever sitt av forsterkeren Dypere subwoofer
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.