TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Klipsch iGroove SXT

Enkel og ribbet

Ønsker man seg et diskré og lettplassert apparat uten mange kompliserte finesser, er iGroove akkurat det man leter etter. Holder man seg til enkel musikk, fungerer det bra.

forfatter
Publisert 21.09.08 - 15:19

Formgivningen og formatet på iGroove føles gjennomtenkt og praktisk. Den er såpass liten at den er lett å plassere, og den dominerer ikke innredningen for den som helst vil ha et diskré apparat. Samtidig gjør den avrundete formen og metalldetaljene at den ikke ser altfor kjedelig ut. Men en bred bass og lavt tyngdepunkt, står den stødig, spesielt gjør fotens gummibelegning at den ikke faller i gulvet hvis den får seg en dytt. På baksiden finner man ikke bare strømtilkoblingen og en inngang for eksterne lydkilder, men også en utgang til tv-en for de som har video-iPod. Det som virkelig hadde satt prikken over i-en, ville vært en holder for fjernkontrollen. Man kan legge den oppå, men en spesiell plass hadde vært enda mer praktisk.

Apparatet har ellers ikke så mange finesser. Knappene på oversiden sitter på apparatet og regulerer volumet, og ingenting annet. De er lette å finne, men føles litt svampaktige. Fjernkontrollen er liten og har utmerkede knapper. Det er bra, for ellers ville det vært så vanskelig å føle dem med fingrene at man må se etter før man trykker. Man kan endre volumet og bytte spor, starte og pause avspillingen, samt slå av lyden på apparatet. Derimot kan man ikke navigere i iPodens menyer, som vi også har klaget på hos så mange av konkurrentene i denne testen. Altså må man gå fram til anlegget for å velge artister og spillelister, noe som føles unødvendig når man sitter med en fjernkontroll i hånden.

Lydkvaliteten
Også når det gjelder lyden, er det best å holde seg til det enkle. Forsøker man seg på låter med mye dynamikk, brister det med en gang. Et orkester blir redusert til de mest høylytte instrumenter, mens finliret forsvinner i bakgrunnen. Det går også til en viss grad igjen når det gjelder høylytte, larmende rockegitarer, som gjengis uten finesse. Også visse deler i registeret utmerker seg. Bassen blir lett buldrete når man presser den, mens de øvre delene av mellomregisteret er vel betonede. Dessverre finnes det ingen muligheter til å korrigere dette. Men som sagt, hvis man holder seg til popmusikk og velpolert topplistemusikk som er laget for å spilles i en bilradio, så låter det bra. Klipschs apparat takler til og med at man skrur opp volumet en del, så den kan fungere på mindre fester.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Oppsummering

Philips BTM630

Kongen av funksjoner

Å kalle dette en iPod-høyttaler, er en grov underdrivelse. Aldri tidligere har vi sett et så lite anlegg som kan spille fra så mange kilder og likevel låte så bra.

Mange lydkilder CD-spiller Høyttalertelefon for mobil
Ingen videoutgang Omstendelig å få bra lyd

Griffin Evolve

Trådløs frihet

Med trådløse høyttalere er Evolve helt klart den smidigste og mest lettplasserte løsningen av alle. Dessverre henger ikke lydkvaliteten med i svingene.

Trådløse høyttalere Kan kompletteres Mange inn- og utganger
Resonansproblemer ved dypbass Overføringen brytes opp

XtremeMac Tango X2

Lav og høy klasse

Sjarmerende utseende og lavere pris, høres ut som et framskrittsprosjekt. Dessverre har man spart på alt, men fremfor alt på lyden – og det er å gå i helt feil retning.

Billig Radio Lekkert display
Plastaktig Dårlig bass Ingen meny-navigering

Logitech Pure-Fi Elit

Dunderbra rockemaskin

Pure-Fi er et stort anlegg med like stor lyd. Pålitelige ressurser og et omfang som imponerer og får oss til å digge vilt til denne prisgunstige tungvekteren.

Videoutganger RDS-radio Imponerende lydtrykk
Ingen meny-navigering Mangler alarm

JVC NX-PN7

Populært dobbelt smørbrød

For familien med mange iPoder, er JVCs anlegg med doble ladere praktisk. Så lenge den spiller musikk i bakgrunnen, gjør den jobben sin bra.

Doble dockings-tasjoner Radio Menynavigering fra fjernkontrollen
Rotete fjernkontroll Middelmådig lyd Føles like billig som den er

Audio Pro Porto Go

Fet lyd fra slankere lillebror

En enklere og billigere variant av vår gamle favoritt Porto Go, er en velkommen nyhet. Man har imidlertid ikke spart på lyden, selv om den ikke er like bra som hos storebror.

Meget prisvennlig godlyd Smidig format Utmerket kvali-tetsfølelse
Ingen menynavigering Ingen videoutgang

Altec Lansing T612

iPhones bestevenn

T612 er en av de få høyttalerne som virkelig er lagd for å fungere med iPhone. Den låter veldig bra så lenge man ikke drar på med for høyt volum.

Forstyrres ikke av mobiler iPhone-funksjoner Flat og lettplasserbar
Ingen menynavigering Ingen videoutgang Fordreining på høyt volum
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kommer den hit også Spiller musikk og skjønner norsk.
5 tips til bedre lydplanke-lyd Har du akkurat kjøpt deg en ny lydplanke? Her får du noen enkle tips som gjør oppsettet til ren plankekjøring!
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
Følg Lyd & Bilde