: Klipsch iGroove SXT

Enkel og ribbet

Ønsker man seg et diskré og lettplassert apparat uten mange kompliserte finesser, er iGroove akkurat det man leter etter. Holder man seg til enkel musikk, fungerer det bra.

Lyd & Bilde mener

Kompakt størrelse Videoutgang
Begrenset musikkbredde Ingen meny-navigering

Formgivningen og formatet på iGroove føles gjennomtenkt og praktisk. Den er såpass liten at den er lett å plassere, og den dominerer ikke innredningen for den som helst vil ha et diskré apparat. Samtidig gjør den avrundete formen og metalldetaljene at den ikke ser altfor kjedelig ut. Men en bred bass og lavt tyngdepunkt, står den stødig, spesielt gjør fotens gummibelegning at den ikke faller i gulvet hvis den får seg en dytt. På baksiden finner man ikke bare strømtilkoblingen og en inngang for eksterne lydkilder, men også en utgang til tv-en for de som har video-iPod. Det som virkelig hadde satt prikken over i-en, ville vært en holder for fjernkontrollen. Man kan legge den oppå, men en spesiell plass hadde vært enda mer praktisk.

Apparatet har ellers ikke så mange finesser. Knappene på oversiden sitter på apparatet og regulerer volumet, og ingenting annet. De er lette å finne, men føles litt svampaktige. Fjernkontrollen er liten og har utmerkede knapper. Det er bra, for ellers ville det vært så vanskelig å føle dem med fingrene at man må se etter før man trykker. Man kan endre volumet og bytte spor, starte og pause avspillingen, samt slå av lyden på apparatet. Derimot kan man ikke navigere i iPodens menyer, som vi også har klaget på hos så mange av konkurrentene i denne testen. Altså må man gå fram til anlegget for å velge artister og spillelister, noe som føles unødvendig når man sitter med en fjernkontroll i hånden.

Lydkvaliteten
Også når det gjelder lyden, er det best å holde seg til det enkle. Forsøker man seg på låter med mye dynamikk, brister det med en gang. Et orkester blir redusert til de mest høylytte instrumenter, mens finliret forsvinner i bakgrunnen. Det går også til en viss grad igjen når det gjelder høylytte, larmende rockegitarer, som gjengis uten finesse. Også visse deler i registeret utmerker seg. Bassen blir lett buldrete når man presser den, mens de øvre delene av mellomregisteret er vel betonede. Dessverre finnes det ingen muligheter til å korrigere dette. Men som sagt, hvis man holder seg til popmusikk og velpolert topplistemusikk som er laget for å spilles i en bilradio, så låter det bra. Klipschs apparat takler til og med at man skrur opp volumet en del, så den kan fungere på mindre fester.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Philips BTM630

  Kongen av funksjoner

  Å kalle dette en iPod-høyttaler, er en grov underdrivelse. Aldri tidligere har vi sett et så lite anlegg som kan spille fra så mange kilder og likevel låte så bra.

  Griffin Evolve

  Trådløs frihet

  Med trådløse høyttalere er Evolve helt klart den smidigste og mest lettplasserte løsningen av alle. Dessverre henger ikke lydkvaliteten med i svingene.

  XtremeMac Tango X2

  Lav og høy klasse

  Sjarmerende utseende og lavere pris, høres ut som et framskrittsprosjekt. Dessverre har man spart på alt, men fremfor alt på lyden – og det er å gå i helt feil retning.

  Logitech Pure-Fi Elit

  Dunderbra rockemaskin

  Pure-Fi er et stort anlegg med like stor lyd. Pålitelige ressurser og et omfang som imponerer og får oss til å digge vilt til denne prisgunstige tungvekteren.

  JVC NX-PN7

  Populært dobbelt smørbrød

  For familien med mange iPoder, er JVCs anlegg med doble ladere praktisk. Så lenge den spiller musikk i bakgrunnen, gjør den jobben sin bra.

  Audio Pro Porto Go

  Fet lyd fra slankere lillebror

  En enklere og billigere variant av vår gamle favoritt Porto Go, er en velkommen nyhet. Man har imidlertid ikke spart på lyden, selv om den ikke er like bra som hos storebror.

  Altec Lansing T612

  iPhones bestevenn

  T612 er en av de få høyttalerne som virkelig er lagd for å fungere med iPhone. Den låter veldig bra så lenge man ikke drar på med for høyt volum.

  Les også

  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.