: JVC NX-PN7

Populært dobbelt smørbrød

For familien med mange iPoder, er JVCs anlegg med doble ladere praktisk. Så lenge den spiller musikk i bakgrunnen, gjør den jobben sin bra.

Lyd & Bilde mener

Doble dockings-tasjoner Radio Menynavigering fra fjernkontrollen
Rotete fjernkontroll Middelmådig lyd Føles like billig som den er

Jo flere apparater som invaderer hjemmet, desto flere forbannete ledninger må man holde rede på. Har man en dockingstasjon med høyttalere, blir det dessuten krig om hvem sin iPod som skal sitte i. Er det den som vil høre på sin musikk akkurat nå, eller den som trenger å lade batteriene? Som megler i konflikten trer JVC inn med sin NX-PN7, som ganske enkelt har to dockingkontakter. Begge apparatene lades, og det holder med et knappetrykk for å velge hvilken iPod musikken skal spilles fra. Anlegget i seg selv er ganske lett og plastaktig, som i kombinasjon med alle flerfargede lamper og effekter gjør at den føles litt useriøs. Den har derimot bra med kontakter på baksiden, der man kan plugge inn øretelefoner, koble til ekstern lydkilde eller tv-en for videoavspilling. Dessuten har den kontakter for AM- og FM-antenne.

Med andre ord er det også mulig å høre på radio, og da brukes det store tegnvinduet for RDS-informasjon fra radiostasjonen. Der vises også innstillinger, menyer og klokken når apparatet er avslått. På fremsiden er det mange knapper for å velge lydkilde, endre volum, bytte spor eller aktivere såkalt turbolyd. Den lille fjernkontrollen har ikke mindre enn 22 knapper, noe som gjør at man på den ene siden kan styre alt fra den, men på den andre siden er det vanskelig å treffe riktig knapp. En stor fordel er imidlertid at man for en gangs skyld kan styre iPodens menyer direkte fra fjernkontrollen, og man slipper å løpe fram til spilleren hvert kvarter. Alle disse funksjonene og mulighetene gjør at JVCs anlegg passer helt utmerket på kjøkkenet som et alt-i-ett-apparat.

Lydkvaliteten
Også lyden gjør at man nok helst vil plassere den på kjøkkenet. Det fungerer helt utmerket å høre på topplisten mens man klirrer med kasserollene eller med bakgrunnsmusikk til måltidet. Derimot strekker den ikke til for aktiv lytting, da den mangler både kontroll og finesse i lyden. Den overstyrer ofte hvis man forsøker å presse den, og rockemusikkens støyende gitarer gjør at lyden blir grøtete. Tung musikk lider dessuten av at bassen er et eneste bulder, som dessuten gir vibrasjoner i apparatet hvis den er for fremtredende. På et mer moderert volumnivå, og med popmusikk, kan man imidlertid få godt utbytte av musikken siden mellomregisteret er helt ok. Det er bare å innse at dette apparatet ikke handler om å gi best mulig lyd, men å være praktisk i hverdagslivet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Philips BTM630

  Kongen av funksjoner

  Å kalle dette en iPod-høyttaler, er en grov underdrivelse. Aldri tidligere har vi sett et så lite anlegg som kan spille fra så mange kilder og likevel låte så bra.

  Griffin Evolve

  Trådløs frihet

  Med trådløse høyttalere er Evolve helt klart den smidigste og mest lettplasserte løsningen av alle. Dessverre henger ikke lydkvaliteten med i svingene.

  XtremeMac Tango X2

  Lav og høy klasse

  Sjarmerende utseende og lavere pris, høres ut som et framskrittsprosjekt. Dessverre har man spart på alt, men fremfor alt på lyden – og det er å gå i helt feil retning.

  Logitech Pure-Fi Elit

  Dunderbra rockemaskin

  Pure-Fi er et stort anlegg med like stor lyd. Pålitelige ressurser og et omfang som imponerer og får oss til å digge vilt til denne prisgunstige tungvekteren.

  Klipsch iGroove SXT

  Enkel og ribbet

  Ønsker man seg et diskré og lettplassert apparat uten mange kompliserte finesser, er iGroove akkurat det man leter etter. Holder man seg til enkel musikk, fungerer det bra.

  Audio Pro Porto Go

  Fet lyd fra slankere lillebror

  En enklere og billigere variant av vår gamle favoritt Porto Go, er en velkommen nyhet. Man har imidlertid ikke spart på lyden, selv om den ikke er like bra som hos storebror.

  Altec Lansing T612

  iPhones bestevenn

  T612 er en av de få høyttalerne som virkelig er lagd for å fungere med iPhone. Den låter veldig bra så lenge man ikke drar på med for høyt volum.

  Les også

  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.