: Audio Pro Porto Go

Fet lyd fra slankere lillebror

En enklere og billigere variant av vår gamle favoritt Porto Go, er en velkommen nyhet. Man har imidlertid ikke spart på lyden, selv om den ikke er like bra som hos storebror.

Lyd & Bilde mener

Meget prisvennlig godlyd Smidig format Utmerket kvali-tetsfølelse
Ingen menynavigering Ingen videoutgang

I fjorårets test av iPod-høyttalere var en av favorittene våre svenske Audio Pros uvanlige høyttalere Porto. Nå har det kommet en lillebror, som kalles Go, til lavere pris. På utsiden ser de misvisende like ut – helt til man tar en nærmere titt. Det viser seg at man har tatt vekk radioen som man egentlig ikke trenger, noe som innebærer færre knapper og at tegnvinduet har forsvunnet. Man har også tatt bort det innebygde oppladbare batteriet. For de som absolutt vil bære høyttaleren med seg, kan man selv stappe inn seks A-batterier. For øvrig er det den samme Porto, med samme konstruksjonskvalitet og en pen læroverflate, som kan fås i svart, hvitt eller rødt. En velkommen nyhet på Go er en adapter for iPod touch og iPhone, samt en praktisk plass for fjernkontrollen på baksiden. Her finner man også en linjeinngang, en utgang for øretelefoner og hyggelig nok en utgang for subwoofer.

Det er ikke mange knapper å trykke på, og man må nøye seg med volumkontroll og valg av lydkilde. Den flate fjernkontrollen har ikke mange flere knapper. Man kan starte og pause musikken, slå av lyden og bytte spor. Knapper for å også kunne navigere i menyen hadde vært ønskelig. Finesser er det lite av, men man kan kanskje ta med selve formatet på høyttaleren som sådan. Det er lett og bekvemt å bære høyttaleren i håndtaket, og den oppleves som nettere enn den er, takket være det stående formatet.

Lydkvaliteten
Å dra i gang Porto Go er et kjærlig gjensyn, eller gjenhør burde det kanskje hete når det gjelder lyd. Rommet fylles av en varm og herlig lyd som man nesten har vanskelig for å tro at kommer fra dette lille apparatet. Fremfor alt er vi imponert over det fantastisk musikalske mellomregisteret som gjør det til en ren nytelse å høre på alt fra jazz til rolige ballader. Er man pirkete, kan man iblant høre defekter i diskanten, men det er det nesten som om man tilgir Porto for når det ellers høres så bra ut. Bassen er veldig bra for denne størrelsen på høyttalere, men noen ordentlig dypbass greier den selvsagt ikke. Det er derfor det er en subwoofer-utgang. Ettersom vurderingene våre også tar hensyn til pris, og Go har blitt såpass mye billigere, er det innlysende at vi må gi lyden toppkarakter.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Philips BTM630

  Kongen av funksjoner

  Å kalle dette en iPod-høyttaler, er en grov underdrivelse. Aldri tidligere har vi sett et så lite anlegg som kan spille fra så mange kilder og likevel låte så bra.

  Griffin Evolve

  Trådløs frihet

  Med trådløse høyttalere er Evolve helt klart den smidigste og mest lettplasserte løsningen av alle. Dessverre henger ikke lydkvaliteten med i svingene.

  XtremeMac Tango X2

  Lav og høy klasse

  Sjarmerende utseende og lavere pris, høres ut som et framskrittsprosjekt. Dessverre har man spart på alt, men fremfor alt på lyden – og det er å gå i helt feil retning.

  Logitech Pure-Fi Elit

  Dunderbra rockemaskin

  Pure-Fi er et stort anlegg med like stor lyd. Pålitelige ressurser og et omfang som imponerer og får oss til å digge vilt til denne prisgunstige tungvekteren.

  Klipsch iGroove SXT

  Enkel og ribbet

  Ønsker man seg et diskré og lettplassert apparat uten mange kompliserte finesser, er iGroove akkurat det man leter etter. Holder man seg til enkel musikk, fungerer det bra.

  JVC NX-PN7

  Populært dobbelt smørbrød

  For familien med mange iPoder, er JVCs anlegg med doble ladere praktisk. Så lenge den spiller musikk i bakgrunnen, gjør den jobben sin bra.

  Altec Lansing T612

  iPhones bestevenn

  T612 er en av de få høyttalerne som virkelig er lagd for å fungere med iPhone. Den låter veldig bra så lenge man ikke drar på med for høyt volum.

  Les også

  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.