Audio Pro Porto Go

Fet lyd fra slankere lillebror

En enklere og billigere variant av vår gamle favoritt Porto Go, er en velkommen nyhet. Man har imidlertid ikke spart på lyden, selv om den ikke er like bra som hos storebror.
forfatter

I fjorårets test av iPod-høyttalere var en av favorittene våre svenske Audio Pros uvanlige høyttalere Porto. Nå har det kommet en lillebror, som kalles Go, til lavere pris. På utsiden ser de misvisende like ut – helt til man tar en nærmere titt. Det viser seg at man har tatt vekk radioen som man egentlig ikke trenger, noe som innebærer færre knapper og at tegnvinduet har forsvunnet. Man har også tatt bort det innebygde oppladbare batteriet. For de som absolutt vil bære høyttaleren med seg, kan man selv stappe inn seks A-batterier. For øvrig er det den samme Porto, med samme konstruksjonskvalitet og en pen læroverflate, som kan fås i svart, hvitt eller rødt. En velkommen nyhet på Go er en adapter for iPod touch og iPhone, samt en praktisk plass for fjernkontrollen på baksiden. Her finner man også en linjeinngang, en utgang for øretelefoner og hyggelig nok en utgang for subwoofer.

Det er ikke mange knapper å trykke på, og man må nøye seg med volumkontroll og valg av lydkilde. Den flate fjernkontrollen har ikke mange flere knapper. Man kan starte og pause musikken, slå av lyden og bytte spor. Knapper for å også kunne navigere i menyen hadde vært ønskelig. Finesser er det lite av, men man kan kanskje ta med selve formatet på høyttaleren som sådan. Det er lett og bekvemt å bære høyttaleren i håndtaket, og den oppleves som nettere enn den er, takket være det stående formatet.

Lydkvaliteten
Å dra i gang Porto Go er et kjærlig gjensyn, eller gjenhør burde det kanskje hete når det gjelder lyd. Rommet fylles av en varm og herlig lyd som man nesten har vanskelig for å tro at kommer fra dette lille apparatet. Fremfor alt er vi imponert over det fantastisk musikalske mellomregisteret som gjør det til en ren nytelse å høre på alt fra jazz til rolige ballader. Er man pirkete, kan man iblant høre defekter i diskanten, men det er det nesten som om man tilgir Porto for når det ellers høres så bra ut. Bassen er veldig bra for denne størrelsen på høyttalere, men noen ordentlig dypbass greier den selvsagt ikke. Det er derfor det er en subwoofer-utgang. Ettersom vurderingene våre også tar hensyn til pris, og Go har blitt såpass mye billigere, er det innlysende at vi må gi lyden toppkarakter.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Oppsummering

Philips BTM630

Kongen av funksjoner

Å kalle dette en iPod-høyttaler, er en grov underdrivelse. Aldri tidligere har vi sett et så lite anlegg som kan spille fra så mange kilder og likevel låte så bra.

Mange lydkilder CD-spiller Høyttalertelefon for mobil
Ingen videoutgang Omstendelig å få bra lyd

Griffin Evolve

Trådløs frihet

Med trådløse høyttalere er Evolve helt klart den smidigste og mest lettplasserte løsningen av alle. Dessverre henger ikke lydkvaliteten med i svingene.

Trådløse høyttalere Kan kompletteres Mange inn- og utganger
Resonansproblemer ved dypbass Overføringen brytes opp

XtremeMac Tango X2

Lav og høy klasse

Sjarmerende utseende og lavere pris, høres ut som et framskrittsprosjekt. Dessverre har man spart på alt, men fremfor alt på lyden – og det er å gå i helt feil retning.

Billig Radio Lekkert display
Plastaktig Dårlig bass Ingen meny-navigering

Logitech Pure-Fi Elit

Dunderbra rockemaskin

Pure-Fi er et stort anlegg med like stor lyd. Pålitelige ressurser og et omfang som imponerer og får oss til å digge vilt til denne prisgunstige tungvekteren.

Videoutganger RDS-radio Imponerende lydtrykk
Ingen meny-navigering Mangler alarm

Klipsch iGroove SXT

Enkel og ribbet

Ønsker man seg et diskré og lettplassert apparat uten mange kompliserte finesser, er iGroove akkurat det man leter etter. Holder man seg til enkel musikk, fungerer det bra.

Kompakt størrelse Videoutgang
Begrenset musikkbredde Ingen meny-navigering

JVC NX-PN7

Populært dobbelt smørbrød

For familien med mange iPoder, er JVCs anlegg med doble ladere praktisk. Så lenge den spiller musikk i bakgrunnen, gjør den jobben sin bra.

Doble dockings-tasjoner Radio Menynavigering fra fjernkontrollen
Rotete fjernkontroll Middelmådig lyd Føles like billig som den er

Altec Lansing T612

iPhones bestevenn

T612 er en av de få høyttalerne som virkelig er lagd for å fungere med iPhone. Den låter veldig bra så lenge man ikke drar på med for høyt volum.

Forstyrres ikke av mobiler iPhone-funksjoner Flat og lettplasserbar
Ingen menynavigering Ingen videoutgang Fordreining på høyt volum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.