TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Altec Lansing T612

iPhones bestevenn

T612 er en av de få høyttalerne som virkelig er lagd for å fungere med iPhone. Den låter veldig bra så lenge man ikke drar på med for høyt volum.

forfatter
Publisert 21.09.08 - 14:54

Altec Lansing er glade i flate høyttalere og satser mest på reisehøyttalerne Inmotion. Dette er imidlertid en tykkere variant der man har plass til å sette inn konvensjonelle høyttalerelementer, noe som er et bedre valg for hjemmebruk. De er også såpass flate at man kan henge dem på veggen uten at det ser altfor kunstig ut. Apparatet er imidlertid ganske tungt, og det føles både stabilt og velbygd. Foruten strømtilkobling på baksiden, finnes det en linjeinngang hvis man vil koble til en annen lydkilde. Derimot har den ikke videoutgang, noe som er synd, da det hadde vært en praktisk måte å få bildene ut på tv-en.

Knappene på oversiden kan justere volumet, samt bass og diskant. Ettersom de er såpass innfelte, er de litt vanskelig å finne med fingeren dersom apparatet står høyt plassert. Men da kan man på den andre siden bare bruke fjernkontrollen i stedet. Fjernkontrollen er veldig liten ettersom den bare har grunnleggende knapper. Foruten de samme som sitter på apparatet, kan man starte og stoppe avspillingen, samt hoppe til neste eller forrige låt. Derimot kan man ikke navigere i iPodens menyer, noe som gjør at man likevel ofte må gå fram til apparatet. T612 utmerker seg altså gjennom å fungere med iPhone. Ringer det, så settes musikken på pause, men dessverre må man likevel plukke opp telefonen da den ikke har funksjon for handsfree. Derimot er høyttaleren beskyttet mot forstyrrelser fra mobiltelefoner, noe som eldre, konkurrerende apparater er plaget med.

Lydkvaliteten
Akustisk musikk kommer virkelig til sin rett med T612, siden både mellomregisteret og diskanten er flere hakk bedre enn i Altec Lansings reisemodeller. Ikke engang når vi kjører på med jazz, har vi noe særlig å klage på, men innimellom låter skjøre toner som cymbaler litt mer sprø enn klingende. Separasjonen er veldig bra, men bassen strekker ikke helt til. Det blir spesielt tydelig dersom man spiller tung rock som derfor ikke får tilstrekkelig trykk. Her hadde man trengt en subwoofer framfor den bassforsterkningseffekten som ikke strekker til. En mer alvorlig bemerkning er at den langt fra greier å spille så høyt som volumkontrollen gir inntrykk av. Man kommer bare så vidt over midtstreken før det blir fordreining, noe som raskt blir plagsomt å høre på. Den passer derfor overhodet ikke som partyhøyttaler, men til hverdagsbruk er den likevel et bra valg.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Oppsummering

Philips BTM630

Kongen av funksjoner

Å kalle dette en iPod-høyttaler, er en grov underdrivelse. Aldri tidligere har vi sett et så lite anlegg som kan spille fra så mange kilder og likevel låte så bra.

Mange lydkilder CD-spiller Høyttalertelefon for mobil
Ingen videoutgang Omstendelig å få bra lyd

Griffin Evolve

Trådløs frihet

Med trådløse høyttalere er Evolve helt klart den smidigste og mest lettplasserte løsningen av alle. Dessverre henger ikke lydkvaliteten med i svingene.

Trådløse høyttalere Kan kompletteres Mange inn- og utganger
Resonansproblemer ved dypbass Overføringen brytes opp

XtremeMac Tango X2

Lav og høy klasse

Sjarmerende utseende og lavere pris, høres ut som et framskrittsprosjekt. Dessverre har man spart på alt, men fremfor alt på lyden – og det er å gå i helt feil retning.

Billig Radio Lekkert display
Plastaktig Dårlig bass Ingen meny-navigering

Logitech Pure-Fi Elit

Dunderbra rockemaskin

Pure-Fi er et stort anlegg med like stor lyd. Pålitelige ressurser og et omfang som imponerer og får oss til å digge vilt til denne prisgunstige tungvekteren.

Videoutganger RDS-radio Imponerende lydtrykk
Ingen meny-navigering Mangler alarm

Klipsch iGroove SXT

Enkel og ribbet

Ønsker man seg et diskré og lettplassert apparat uten mange kompliserte finesser, er iGroove akkurat det man leter etter. Holder man seg til enkel musikk, fungerer det bra.

Kompakt størrelse Videoutgang
Begrenset musikkbredde Ingen meny-navigering

JVC NX-PN7

Populært dobbelt smørbrød

For familien med mange iPoder, er JVCs anlegg med doble ladere praktisk. Så lenge den spiller musikk i bakgrunnen, gjør den jobben sin bra.

Doble dockings-tasjoner Radio Menynavigering fra fjernkontrollen
Rotete fjernkontroll Middelmådig lyd Føles like billig som den er

Audio Pro Porto Go

Fet lyd fra slankere lillebror

En enklere og billigere variant av vår gamle favoritt Porto Go, er en velkommen nyhet. Man har imidlertid ikke spart på lyden, selv om den ikke er like bra som hos storebror.

Meget prisvennlig godlyd Smidig format Utmerket kvali-tetsfølelse
Ingen menynavigering Ingen videoutgang
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kommer den hit også Spiller musikk og skjønner norsk.
5 tips til bedre lydplanke-lyd Har du akkurat kjøpt deg en ny lydplanke? Her får du noen enkle tips som gjør oppsettet til ren plankekjøring!
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
Følg Lyd & Bilde