Search
Generic filters

: Altec Lansing T612

iPhones bestevenn

T612 er en av de få høyttalerne som virkelig er lagd for å fungere med iPhone. Den låter veldig bra så lenge man ikke drar på med for høyt volum.

Lyd & Bilde mener

Forstyrres ikke av mobiler iPhone-funksjoner Flat og lettplasserbar
Ingen menynavigering Ingen videoutgang Fordreining på høyt volum

Altec Lansing er glade i flate høyttalere og satser mest på reisehøyttalerne Inmotion. Dette er imidlertid en tykkere variant der man har plass til å sette inn konvensjonelle høyttalerelementer, noe som er et bedre valg for hjemmebruk. De er også såpass flate at man kan henge dem på veggen uten at det ser altfor kunstig ut. Apparatet er imidlertid ganske tungt, og det føles både stabilt og velbygd. Foruten strømtilkobling på baksiden, finnes det en linjeinngang hvis man vil koble til en annen lydkilde. Derimot har den ikke videoutgang, noe som er synd, da det hadde vært en praktisk måte å få bildene ut på tv-en.

Knappene på oversiden kan justere volumet, samt bass og diskant. Ettersom de er såpass innfelte, er de litt vanskelig å finne med fingeren dersom apparatet står høyt plassert. Men da kan man på den andre siden bare bruke fjernkontrollen i stedet. Fjernkontrollen er veldig liten ettersom den bare har grunnleggende knapper. Foruten de samme som sitter på apparatet, kan man starte og stoppe avspillingen, samt hoppe til neste eller forrige låt. Derimot kan man ikke navigere i iPodens menyer, noe som gjør at man likevel ofte må gå fram til apparatet. T612 utmerker seg altså gjennom å fungere med iPhone. Ringer det, så settes musikken på pause, men dessverre må man likevel plukke opp telefonen da den ikke har funksjon for handsfree. Derimot er høyttaleren beskyttet mot forstyrrelser fra mobiltelefoner, noe som eldre, konkurrerende apparater er plaget med.

Lydkvaliteten
Akustisk musikk kommer virkelig til sin rett med T612, siden både mellomregisteret og diskanten er flere hakk bedre enn i Altec Lansings reisemodeller. Ikke engang når vi kjører på med jazz, har vi noe særlig å klage på, men innimellom låter skjøre toner som cymbaler litt mer sprø enn klingende. Separasjonen er veldig bra, men bassen strekker ikke helt til. Det blir spesielt tydelig dersom man spiller tung rock som derfor ikke får tilstrekkelig trykk. Her hadde man trengt en subwoofer framfor den bassforsterkningseffekten som ikke strekker til. En mer alvorlig bemerkning er at den langt fra greier å spille så høyt som volumkontrollen gir inntrykk av. Man kommer bare så vidt over midtstreken før det blir fordreining, noe som raskt blir plagsomt å høre på. Den passer derfor overhodet ikke som partyhøyttaler, men til hverdagsbruk er den likevel et bra valg.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Philips BTM630

  Kongen av funksjoner

  Å kalle dette en iPod-høyttaler, er en grov underdrivelse. Aldri tidligere har vi sett et så lite anlegg som kan spille fra så mange kilder og likevel låte så bra.

  Griffin Evolve

  Trådløs frihet

  Med trådløse høyttalere er Evolve helt klart den smidigste og mest lettplasserte løsningen av alle. Dessverre henger ikke lydkvaliteten med i svingene.

  XtremeMac Tango X2

  Lav og høy klasse

  Sjarmerende utseende og lavere pris, høres ut som et framskrittsprosjekt. Dessverre har man spart på alt, men fremfor alt på lyden – og det er å gå i helt feil retning.

  Logitech Pure-Fi Elit

  Dunderbra rockemaskin

  Pure-Fi er et stort anlegg med like stor lyd. Pålitelige ressurser og et omfang som imponerer og får oss til å digge vilt til denne prisgunstige tungvekteren.

  Klipsch iGroove SXT

  Enkel og ribbet

  Ønsker man seg et diskré og lettplassert apparat uten mange kompliserte finesser, er iGroove akkurat det man leter etter. Holder man seg til enkel musikk, fungerer det bra.

  JVC NX-PN7

  Populært dobbelt smørbrød

  For familien med mange iPoder, er JVCs anlegg med doble ladere praktisk. Så lenge den spiller musikk i bakgrunnen, gjør den jobben sin bra.

  Audio Pro Porto Go

  Fet lyd fra slankere lillebror

  En enklere og billigere variant av vår gamle favoritt Porto Go, er en velkommen nyhet. Man har imidlertid ikke spart på lyden, selv om den ikke er like bra som hos storebror.

  Les også

  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.
  Hvilken mobiltelefon har det beste kameraet? Dette vanskelige spørsmålet vil vi gjerne ha din hjelp til å besvare. Delta i avstemningen nedenfor.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!