XtremeMac Tango X2

Lav og høy klasse

Sjarmerende utseende og lavere pris, høres ut som et framskrittsprosjekt. Dessverre har man spart på alt, men fremfor alt på lyden – og det er å gå i helt feil retning.
forfatter

I fjor testet vi den vanlige Tango-modellen, og var veldig fornøyde både med finish og bassressursene. X2 høres jo ut som en oppdatering, så vi så i spenning fram mot en nærmest perfekt maskin. Den nye modellen ser fortsatt elegant ut, men man finner raskt ut at det meste er betydelig mer plastaktig enn tidligere. Fronten er for all del i metall, og det sentrerte multifunksjonsrattet er en lekker detalj. Og det som virkelig stikker seg ut, er den gjemte skjermen bak gitteret. Når man endrer innstillinger viser den nivået, samt at den forteller hvilken lydkilde man har valgt, for så elegant å fade ned under avspillingen.

Lydkilden kan foruten den åpenbare iPoden være et valgfritt apparat via linjeinngangen eller radio. Derimot er det ingen videoutgang som på den gamle modellen. Oversiden av apparatet har diskré knapper for å starte og stoppe avspillingen, bytte spor og hurtigvalg for radiostasjoner. Fjernkontrollen har gode knapper og kan styre det viktigste. Volumkontroll og sporbytte, start og stopp av avspillingen, samt valg av lydkilde. Man kan også justere bass og diskant. Som på den gamle modellen stikker iPoden opp helt ubeskyttet, noe som gjør oss litt urolige for hva som skjer med dockingkontakten dersom noen skulle smelle til den.

Lydkvaliteten
Den gamle modellen hadde et stort nedovervendt basselement, som trolig var forklaringen på hvorfor vi var så fornøyde med bassressursene. Dette er borte her, og i stedet har vi fått to bakovervendte bassporter. Dessverre er det å gå i gal retning, da alt vi likte med den gamle modellen nå er erstattet med en brummende og utilstrekkelig bass. Samtidig har øvrige deler av registeret ikke blitt bedre. Det høres fortsatt tilbakeholdent og uengasjerende ut. Uansett hvilken musikksjanger vi prøvde, ble det alltid anmerkninger. For popmusikk handlet det mest om at det låt kjedelig, mens i den andre enden ble det uholdbart å forsøke seg på tung rock. Så dessverre måtte vi atter en gang konstatere at det bare går an å spare til en viss grad. Til tross for den laveste prisen i testen, er det mer prisgunstig å kjøpe noe annet.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Oppsummering

Philips BTM630

Kongen av funksjoner

Å kalle dette en iPod-høyttaler, er en grov underdrivelse. Aldri tidligere har vi sett et så lite anlegg som kan spille fra så mange kilder og likevel låte så bra.

Mange lydkilder CD-spiller Høyttalertelefon for mobil
Ingen videoutgang Omstendelig å få bra lyd

Griffin Evolve

Trådløs frihet

Med trådløse høyttalere er Evolve helt klart den smidigste og mest lettplasserte løsningen av alle. Dessverre henger ikke lydkvaliteten med i svingene.

Trådløse høyttalere Kan kompletteres Mange inn- og utganger
Resonansproblemer ved dypbass Overføringen brytes opp

Logitech Pure-Fi Elit

Dunderbra rockemaskin

Pure-Fi er et stort anlegg med like stor lyd. Pålitelige ressurser og et omfang som imponerer og får oss til å digge vilt til denne prisgunstige tungvekteren.

Videoutganger RDS-radio Imponerende lydtrykk
Ingen meny-navigering Mangler alarm

Klipsch iGroove SXT

Enkel og ribbet

Ønsker man seg et diskré og lettplassert apparat uten mange kompliserte finesser, er iGroove akkurat det man leter etter. Holder man seg til enkel musikk, fungerer det bra.

Kompakt størrelse Videoutgang
Begrenset musikkbredde Ingen meny-navigering

JVC NX-PN7

Populært dobbelt smørbrød

For familien med mange iPoder, er JVCs anlegg med doble ladere praktisk. Så lenge den spiller musikk i bakgrunnen, gjør den jobben sin bra.

Doble dockings-tasjoner Radio Menynavigering fra fjernkontrollen
Rotete fjernkontroll Middelmådig lyd Føles like billig som den er

Audio Pro Porto Go

Fet lyd fra slankere lillebror

En enklere og billigere variant av vår gamle favoritt Porto Go, er en velkommen nyhet. Man har imidlertid ikke spart på lyden, selv om den ikke er like bra som hos storebror.

Meget prisvennlig godlyd Smidig format Utmerket kvali-tetsfølelse
Ingen menynavigering Ingen videoutgang

Altec Lansing T612

iPhones bestevenn

T612 er en av de få høyttalerne som virkelig er lagd for å fungere med iPhone. Den låter veldig bra så lenge man ikke drar på med for høyt volum.

Forstyrres ikke av mobiler iPhone-funksjoner Flat og lettplasserbar
Ingen menynavigering Ingen videoutgang Fordreining på høyt volum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.