: XtremeMac Tango X2

Lav og høy klasse

Sjarmerende utseende og lavere pris, høres ut som et framskrittsprosjekt. Dessverre har man spart på alt, men fremfor alt på lyden – og det er å gå i helt feil retning.

Lyd & Bilde mener

Billig Radio Lekkert display
Plastaktig Dårlig bass Ingen meny-navigering

I fjor testet vi den vanlige Tango-modellen, og var veldig fornøyde både med finish og bassressursene. X2 høres jo ut som en oppdatering, så vi så i spenning fram mot en nærmest perfekt maskin. Den nye modellen ser fortsatt elegant ut, men man finner raskt ut at det meste er betydelig mer plastaktig enn tidligere. Fronten er for all del i metall, og det sentrerte multifunksjonsrattet er en lekker detalj. Og det som virkelig stikker seg ut, er den gjemte skjermen bak gitteret. Når man endrer innstillinger viser den nivået, samt at den forteller hvilken lydkilde man har valgt, for så elegant å fade ned under avspillingen.

Lydkilden kan foruten den åpenbare iPoden være et valgfritt apparat via linjeinngangen eller radio. Derimot er det ingen videoutgang som på den gamle modellen. Oversiden av apparatet har diskré knapper for å starte og stoppe avspillingen, bytte spor og hurtigvalg for radiostasjoner. Fjernkontrollen har gode knapper og kan styre det viktigste. Volumkontroll og sporbytte, start og stopp av avspillingen, samt valg av lydkilde. Man kan også justere bass og diskant. Som på den gamle modellen stikker iPoden opp helt ubeskyttet, noe som gjør oss litt urolige for hva som skjer med dockingkontakten dersom noen skulle smelle til den.

Lydkvaliteten
Den gamle modellen hadde et stort nedovervendt basselement, som trolig var forklaringen på hvorfor vi var så fornøyde med bassressursene. Dette er borte her, og i stedet har vi fått to bakovervendte bassporter. Dessverre er det å gå i gal retning, da alt vi likte med den gamle modellen nå er erstattet med en brummende og utilstrekkelig bass. Samtidig har øvrige deler av registeret ikke blitt bedre. Det høres fortsatt tilbakeholdent og uengasjerende ut. Uansett hvilken musikksjanger vi prøvde, ble det alltid anmerkninger. For popmusikk handlet det mest om at det låt kjedelig, mens i den andre enden ble det uholdbart å forsøke seg på tung rock. Så dessverre måtte vi atter en gang konstatere at det bare går an å spare til en viss grad. Til tross for den laveste prisen i testen, er det mer prisgunstig å kjøpe noe annet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Philips BTM630

  Kongen av funksjoner

  Å kalle dette en iPod-høyttaler, er en grov underdrivelse. Aldri tidligere har vi sett et så lite anlegg som kan spille fra så mange kilder og likevel låte så bra.

  Griffin Evolve

  Trådløs frihet

  Med trådløse høyttalere er Evolve helt klart den smidigste og mest lettplasserte løsningen av alle. Dessverre henger ikke lydkvaliteten med i svingene.

  Logitech Pure-Fi Elit

  Dunderbra rockemaskin

  Pure-Fi er et stort anlegg med like stor lyd. Pålitelige ressurser og et omfang som imponerer og får oss til å digge vilt til denne prisgunstige tungvekteren.

  Klipsch iGroove SXT

  Enkel og ribbet

  Ønsker man seg et diskré og lettplassert apparat uten mange kompliserte finesser, er iGroove akkurat det man leter etter. Holder man seg til enkel musikk, fungerer det bra.

  JVC NX-PN7

  Populært dobbelt smørbrød

  For familien med mange iPoder, er JVCs anlegg med doble ladere praktisk. Så lenge den spiller musikk i bakgrunnen, gjør den jobben sin bra.

  Audio Pro Porto Go

  Fet lyd fra slankere lillebror

  En enklere og billigere variant av vår gamle favoritt Porto Go, er en velkommen nyhet. Man har imidlertid ikke spart på lyden, selv om den ikke er like bra som hos storebror.

  Altec Lansing T612

  iPhones bestevenn

  T612 er en av de få høyttalerne som virkelig er lagd for å fungere med iPhone. Den låter veldig bra så lenge man ikke drar på med for høyt volum.

  Les også

  Premium-lydplanken LG SN8YG har det du trenger av utstyr, og lydmessig har LG skjerpet seg. Men hva pokker har de tenkt på med appen?
  Marantz nyeste CD-spiller er også en nettverkspiller, og en nettradio, og en DAC, og en forforsterker, og en….
  Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
  Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.