data-srcset
Altec Lansing T612

iPhones bestevenn

T612 er en av de få høyttalerne som virkelig er lagd for å fungere med iPhone. Den låter veldig bra så lenge man ikke drar på med for høyt volum.

Forstyrres ikke av mobiler iPhone-funksjoner Flat og lettplasserbar
Ingen menynavigering Ingen videoutgang Fordreining på høyt volum

Altec Lansing er glade i flate høyttalere og satser mest på reisehøyttalerne Inmotion. Dette er imidlertid en tykkere variant der man har plass til å sette inn konvensjonelle høyttalerelementer, noe som er et bedre valg for hjemmebruk. De er også såpass flate at man kan henge dem på veggen uten at det ser altfor kunstig ut. Apparatet er imidlertid ganske tungt, og det føles både stabilt og velbygd. Foruten strømtilkobling på baksiden, finnes det en linjeinngang hvis man vil koble til en annen lydkilde. Derimot har den ikke videoutgang, noe som er synd, da det hadde vært en praktisk måte å få bildene ut på tv-en.

Knappene på oversiden kan justere volumet, samt bass og diskant. Ettersom de er såpass innfelte, er de litt vanskelig å finne med fingeren dersom apparatet står høyt plassert. Men da kan man på den andre siden bare bruke fjernkontrollen i stedet. Fjernkontrollen er veldig liten ettersom den bare har grunnleggende knapper. Foruten de samme som sitter på apparatet, kan man starte og stoppe avspillingen, samt hoppe til neste eller forrige låt. Derimot kan man ikke navigere i iPodens menyer, noe som gjør at man likevel ofte må gå fram til apparatet. T612 utmerker seg altså gjennom å fungere med iPhone. Ringer det, så settes musikken på pause, men dessverre må man likevel plukke opp telefonen da den ikke har funksjon for handsfree. Derimot er høyttaleren beskyttet mot forstyrrelser fra mobiltelefoner, noe som eldre, konkurrerende apparater er plaget med.

Lydkvaliteten
Akustisk musikk kommer virkelig til sin rett med T612, siden både mellomregisteret og diskanten er flere hakk bedre enn i Altec Lansings reisemodeller. Ikke engang når vi kjører på med jazz, har vi noe særlig å klage på, men innimellom låter skjøre toner som cymbaler litt mer sprø enn klingende. Separasjonen er veldig bra, men bassen strekker ikke helt til. Det blir spesielt tydelig dersom man spiller tung rock som derfor ikke får tilstrekkelig trykk. Her hadde man trengt en subwoofer framfor den bassforsterkningseffekten som ikke strekker til. En mer alvorlig bemerkning er at den langt fra greier å spille så høyt som volumkontrollen gir inntrykk av. Man kommer bare så vidt over midtstreken før det blir fordreining, noe som raskt blir plagsomt å høre på. Den passer derfor overhodet ikke som partyhøyttaler, men til hverdagsbruk er den likevel et bra valg.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Test-abonnement
3 uker for 3 kr
Ubegrenset tilgang til
alle LB+ artikler
6 måneder
Kun 49,90 mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 6 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
12 måneder
Kun 45,- mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 12 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
  Også i denne testen:
   data-srcset
  Philips BTM630
  Å kalle dette en iPod-høyttaler, er en grov underdrivelse. Aldri tidligere har vi sett et så lite anlegg som kan spille fra så mange kilder og likevel låte så bra.
   data-srcset
  Griffin Evolve
  Med trådløse høyttalere er Evolve helt klart den smidigste og mest lettplasserte løsningen av alle. Dessverre henger ikke lydkvaliteten med i svingene.
   data-srcset
  XtremeMac Tango X2
  Sjarmerende utseende og lavere pris, høres ut som et framskrittsprosjekt. Dessverre har man spart på alt, men fremfor alt på lyden – og det er å gå i helt feil retning.
   data-srcset
  Logitech Pure-Fi Elit
  Pure-Fi er et stort anlegg med like stor lyd. Pålitelige ressurser og et omfang som imponerer og får oss til å digge vilt til denne prisgunstige tungvekteren.
   data-srcset
  Klipsch iGroove SXT
  Ønsker man seg et diskré og lettplassert apparat uten mange kompliserte finesser, er iGroove akkurat det man leter etter. Holder man seg til enkel musikk, fungerer det bra.
   data-srcset
  JVC NX-PN7
  For familien med mange iPoder, er JVCs anlegg med doble ladere praktisk. Så lenge den spiller musikk i bakgrunnen, gjør den jobben sin bra.
   data-srcset
  Audio Pro Porto Go
  En enklere og billigere variant av vår gamle favoritt Porto Go, er en velkommen nyhet. Man har imidlertid ikke spart på lyden, selv om den ikke er like bra som hos storebror.

  Alternativer til Altec Lansing T612

  (Foto: Argon)

  Fullvoksen hi-fi uten tråd

  Argons aktive høyttalere har fordoblet effekten, antall basser – og prisen. Men de er fortsatt et godt kjøp.

   data-srcset

  Lyden knuser konkurrentene

  Bowers & Wilkins overbeviser stort med lyden i sin nyeste trådløse høyttaler, Formation Wedge.

   data-srcset

  Leken IKEA-disco

  Årets artigste høyttalerpakke med disco-lamper setter du sammen akkurat som du selv vil.

   data-srcset

  Konsertlyd i hylla

  Technics lager ikke bare en av de beste bordhøyttalerne i sin klasse, de lager to!