: DLS Flatbox Large

Vellyd og veggpryd

DLS Flatbox leverer et stort, varmt og fyldig lydbilde, og med en potent subwoofer med på laget gir disse svenskene ekstra mye lyd for pengene.
Lyd & Bilde mener
Lettmontert og vellydende Velintegrert subbass
Klemterminaler
Spesifikasjoner
  • Toveis vegghøyttalere
  • 30mm silkedomediskant
  • 2 x 3”  mellomtone/bass
  • Impedans: 8 ohm
  • Følsomhet: 87 dB (1W/1m)
  • Frekvensgang: 70hz-25KHz
  • Fysiske mål: 220 x 92 x 520 mm, 4.6 kg
  • Subwoofer: 8” bass med 150 watt forsterker
Annonse
Annonse
forfatter

DLS er kanskje mest kjent for sine vellydende bilstereohøyttalere, men har etter hvert fått foten innenfor i hi-fi verdenen også. Den siste tiden har den svenske fabrikken dedikert seg til moderne vegghøyttalere. Flatbox-serien består av en rekke høyttalermodeller som alle kan henges på veggen. Modellene vi har valgt ut til denne testen, Flatbox Large og Flatsub 8 Large, tilhører det øverste sjiktet i Flatbox-serien, men er likevel ganske moderat priset.

Brukervennlighet
Flatbox Large har en flott utførelse i hvit eller svart pianolakk, og er veldig enkel å montere. En godt forankret skrue er nok til å henge dem opp. Høyttalerne har klemterminaler på baksiden som gjør det lett å stikke inn høyttalerkablene, men vi hadde foretrukket skru-eller banankontakter for enda sikrere montering.

Subwooferen Flatsub 8 kan også veggmonteres, eller stå på gulvet inntil veggen. Den flate rektangulære formen stjeler lite gulvplass. På baksiden har den høynivå-innganger for høyttalerkabel så vel som linjeinngang fra forsterker eller receiver. Den bruker et 8” basselement med bassrefleksport på siden. Kontroller for frekvens og bassnivå sitter lett tilgjengelig på forsiden.

Lydkvalitet
DLS er førstemann ut i testen, og gir oss umiddelbart stor tro på konseptet vegghøyttalere. Lydbildet er overraskende potent, med en fyldig mellomtonegjengivelse som får Heather Novas deilige stemme til å komme skikkelig ut og frem i rommet. De veggmonterte høyttalerne mangler riktignok litt av dybdeperspektivet til frittstående høyttalere, men til gjengjeld er bredden og høyden i lydbildet imponerende.

DLS-høyttalerne har en varm klang, og førsteinntrykket er at de låter veldig ”snilt” med en litt tilbaketrukket diskant i vårt veldempede testrom: Trommevisper og cymbaler blir nesten forsiktige i anslagene, og pianoet mangler litt gnist og sprut fra de øverste tangentene. Når vi fjerner litt dempemateriale i lytterommet merker vi derimot at høyttalerne får en litt livligere, og lysere klang. Derfor kan nok Flatbox være rett medisin i et rom med mye nakne glass- og veggflater eller andre akustiske utfordringer.

Annonse

Selv om de er ganske store, trenger Flatbox Large drahjelp i dypbassen for å gi den rette fylden nedover. Den kunne heldigvis ikke fått en bedre medhjelper enn Flatsub 8. Denne suben gir både saftig og velartikulert dypbass, som integreres veldig godt med lyden fra vegghøyttalerne. Daft Punks bassgitarklimpring på låta ”Game of Love” setter subwooferen på prøve, men den greier kunststykket å gjengi både de høye og lave tonene stramt, nøyaktig og vel integrert med resten av lydbildet. Du skal ikke forvente mavemasserende trøkk fra den lille 8-tommeren, men det er mer fristende å prøve med to subwoofere fremfor en større av annet fabrikat.

Konklusjon
DLS Flatbox Large er lette å montere, og det er heller ikke vanskelig å få dem til å spille bra. Klangbalansen er varm og fyldig, og har en ganske ”snill” diskantgjengivelse som egner seg fint til rom med hard akustikk. Du kommer heller ikke utenom subwooferen Flatsub 8 som gir imponerende påfyll i bassregionen. DLS er et glimrende allround-sett som vil fungere utmerket i mange situasjoner enten du driver dem med en surroundreceiver eller stereoforsterker. Her får du veldig mye for pengene.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Audiovector On-Wall og Ki-Sub subwoofer

Ekte hi-fi på veggen

Audiovector gjengir musikken med fabelaktig oppløsning, og integreringen mellom subwoofer og høyttalere er så sømløs at det nærmest høres ut som det er store gulvhøyttalere vi hører på. Silkehansken holder storslegga!

Nydelig sammenheng Flott oppløsning Groovy bass
Fint lite

System Audio Exact

Vegghøyttalere for voksne

Testens største vegghøyttalere er noen reale tungvektere! Til gjengjeld greier de seg uten subwoofer.

Fyldig og dynamisk lyd Saftig bassgjengivelse
Store og tunge

Martin Logan SLM & Dynamo 700W

La musikken sveve!

Med blant annet påkostet bånddiskant tar Martin Logan overtonene til nye musikalske høyder. Lag på lag i lydbildet avsløres vektløst og deilig. Men pass på – subwooferen kan være vond å få til.

Superb oppløsning Glimrende tonekvalitet
Subwoofer passer best med surroundreceiver

Klipsch G-28 & SW-308 SUB

Tennpluggen

Med høy følsomhet og en meget hurtig responstid trenger ikke denne tennpluggen noen kraftig forsterker for å rocke opp brakka. Musikken formelig spruter ut av Klipsch-høyttalerne, som selv uten subwoofer gir et godt snev av ”live”-følelse.

Sprutende dynamikk Spiller høyt med svak forsterker
Mangler litt oppløsning

Dali Ikon On-Wall mk2 & Sub E-12 F

Veggkunst á la Dali

Dette kunstverket koster bare noen få tusenlapper. Dalis vegghøyttalere bygger noe ut fra veggen, som gir mer kabinettvolum. Litt på bekostning av eleganse, men desto fyldigere blir lyden.

Distinkt lyd Funker uten subwoofer
Litt boksete kabinetter Ikke oppløsningen til de beste

KEF T301 & T-2 subwoofer

Flate høyttalere, flat lyd?

Mens flere av testdeltakerne er til dels store ”kasser” for veggmontering, er KEF T301 syltynne. Dette er valget for den designbevisste! Dessverre er lyden også i flateste laget…

Slank design Gjennomtenkt montering
Flatt lydbilde Slank mellomtone
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.