TEST: DLS Flatbox Large – Vellyd og veggpryd
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

DLS Flatbox Large

Vellyd og veggpryd

DLS Flatbox leverer et stort, varmt og fyldig lydbilde, og med en potent subwoofer med på laget gir disse svenskene ekstra mye lyd for pengene.

forfatter
Publisert 11.09.13 - 16:05
L&B mener
Lettmontert og vellydende Velintegrert subbass
Klemterminaler
Spesifikasjoner
 • Toveis vegghøyttalere
 • 30mm silkedomediskant
 • 2 x 3”  mellomtone/bass
 • Impedans: 8 ohm
 • Følsomhet: 87 dB (1W/1m)
 • Frekvensgang: 70hz-25KHz
 • Fysiske mål: 220 x 92 x 520 mm, 4.6 kg
 • Subwoofer: 8” bass med 150 watt forsterker
Veil. pris 11990Pr. 11.09.13 Produktside

DLS er kanskje mest kjent for sine vellydende bilstereohøyttalere, men har etter hvert fått foten innenfor i hi-fi verdenen også. Den siste tiden har den svenske fabrikken dedikert seg til moderne vegghøyttalere. Flatbox-serien består av en rekke høyttalermodeller som alle kan henges på veggen. Modellene vi har valgt ut til denne testen, Flatbox Large og Flatsub 8 Large, tilhører det øverste sjiktet i Flatbox-serien, men er likevel ganske moderat priset.

Brukervennlighet
Flatbox Large har en flott utførelse i hvit eller svart pianolakk, og er veldig enkel å montere. En godt forankret skrue er nok til å henge dem opp. Høyttalerne har klemterminaler på baksiden som gjør det lett å stikke inn høyttalerkablene, men vi hadde foretrukket skru-eller banankontakter for enda sikrere montering.

Subwooferen Flatsub 8 kan også veggmonteres, eller stå på gulvet inntil veggen. Den flate rektangulære formen stjeler lite gulvplass. På baksiden har den høynivå-innganger for høyttalerkabel så vel som linjeinngang fra forsterker eller receiver. Den bruker et 8” basselement med bassrefleksport på siden. Kontroller for frekvens og bassnivå sitter lett tilgjengelig på forsiden.

Lydkvalitet
DLS er førstemann ut i testen, og gir oss umiddelbart stor tro på konseptet vegghøyttalere. Lydbildet er overraskende potent, med en fyldig mellomtonegjengivelse som får Heather Novas deilige stemme til å komme skikkelig ut og frem i rommet. De veggmonterte høyttalerne mangler riktignok litt av dybdeperspektivet til frittstående høyttalere, men til gjengjeld er bredden og høyden i lydbildet imponerende.

DLS-høyttalerne har en varm klang, og førsteinntrykket er at de låter veldig ”snilt” med en litt tilbaketrukket diskant i vårt veldempede testrom: Trommevisper og cymbaler blir nesten forsiktige i anslagene, og pianoet mangler litt gnist og sprut fra de øverste tangentene. Når vi fjerner litt dempemateriale i lytterommet merker vi derimot at høyttalerne får en litt livligere, og lysere klang. Derfor kan nok Flatbox være rett medisin i et rom med mye nakne glass- og veggflater eller andre akustiske utfordringer.

Selv om de er ganske store, trenger Flatbox Large drahjelp i dypbassen for å gi den rette fylden nedover. Den kunne heldigvis ikke fått en bedre medhjelper enn Flatsub 8. Denne suben gir både saftig og velartikulert dypbass, som integreres veldig godt med lyden fra vegghøyttalerne. Daft Punks bassgitarklimpring på låta ”Game of Love” setter subwooferen på prøve, men den greier kunststykket å gjengi både de høye og lave tonene stramt, nøyaktig og vel integrert med resten av lydbildet. Du skal ikke forvente mavemasserende trøkk fra den lille 8-tommeren, men det er mer fristende å prøve med to subwoofere fremfor en større av annet fabrikat.

Konklusjon
DLS Flatbox Large er lette å montere, og det er heller ikke vanskelig å få dem til å spille bra. Klangbalansen er varm og fyldig, og har en ganske ”snill” diskantgjengivelse som egner seg fint til rom med hard akustikk. Du kommer heller ikke utenom subwooferen Flatsub 8 som gir imponerende påfyll i bassregionen. DLS er et glimrende allround-sett som vil fungere utmerket i mange situasjoner enten du driver dem med en surroundreceiver eller stereoforsterker. Her får du veldig mye for pengene.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Audiovector On-Wall og Ki-Sub subwoofer

Ekte hi-fi på veggen

Audiovector gjengir musikken med fabelaktig oppløsning, og integreringen mellom subwoofer og høyttalere er så sømløs at det nærmest høres ut som det er store gulvhøyttalere vi hører på. Silkehansken holder storslegga!

Nydelig sammenheng Flott oppløsning Groovy bass
Fint lite

System Audio Exact

Vegghøyttalere for voksne

Testens største vegghøyttalere er noen reale tungvektere! Til gjengjeld greier de seg uten subwoofer.

Fyldig og dynamisk lyd Saftig bassgjengivelse
Store og tunge

Martin Logan SLM & Dynamo 700W

La musikken sveve!

Med blant annet påkostet bånddiskant tar Martin Logan overtonene til nye musikalske høyder. Lag på lag i lydbildet avsløres vektløst og deilig. Men pass på – subwooferen kan være vond å få til.

Superb oppløsning Glimrende tonekvalitet
Subwoofer passer best med surroundreceiver

Klipsch G-28 & SW-308 SUB

Tennpluggen

Med høy følsomhet og en meget hurtig responstid trenger ikke denne tennpluggen noen kraftig forsterker for å rocke opp brakka. Musikken formelig spruter ut av Klipsch-høyttalerne, som selv uten subwoofer gir et godt snev av ”live”-følelse.

Sprutende dynamikk Spiller høyt med svak forsterker
Mangler litt oppløsning

Dali Ikon On-Wall mk2 & Sub E-12 F

Veggkunst á la Dali

Dette kunstverket koster bare noen få tusenlapper. Dalis vegghøyttalere bygger noe ut fra veggen, som gir mer kabinettvolum. Litt på bekostning av eleganse, men desto fyldigere blir lyden.

Distinkt lyd Funker uten subwoofer
Litt boksete kabinetter Ikke oppløsningen til de beste

KEF T301 & T-2 subwoofer

Flate høyttalere, flat lyd?

Mens flere av testdeltakerne er til dels store ”kasser” for veggmontering, er KEF T301 syltynne. Dette er valget for den designbevisste! Dessverre er lyden også i flateste laget…

Slank design Gjennomtenkt montering
Flatt lydbilde Slank mellomtone
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Billig lydplanke imponerer Denons billigste lydplanke med Dolby Atmos har overraskende god lyd.
Nye Boomere fra Ultimate Ears De populære Wonderboom-høyttalerne fra Logitch-eide Ultimate Ears har kommet i sin tredje utgave. Og Hyperboom har fått et ansiktsløft.
Flaggskipserie markerer 50 år for PSB Synchrony-serien markerer 50 år med høyttalerhåndverk. Ikonisk grunnlegger er fortsatt med på laget.
Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
Devialets første lydplanke på testbenken Devialet Dione gir TV-lyden et veritabelt løft, samtidig som den fungerer utmerket til musikk. Men det koster!
Samsungs beste lydplanke på testbenken En av våre favoritt-lydplanker er tilbake i finpusset versjon. Samsung HW-Q995B låter knallbra til film!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend