TEST: Dali Ikon On-Wall mk2 & Sub E-12 F – Veggkunst á la Dali
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Dali Ikon On-Wall mk2 & Sub E-12 F

Veggkunst á la Dali

Dette kunstverket koster bare noen få tusenlapper. Dalis vegghøyttalere bygger noe ut fra veggen, som gir mer kabinettvolum. Litt på bekostning av eleganse, men desto fyldigere blir lyden.

forfatter
Publisert 11.09.13 - 16:11
L&B mener
Distinkt lyd Funker uten subwoofer
Litt boksete kabinetter Ikke oppløsningen til de beste
Spesifikasjoner
 • 2 ½-veis trykkammer
 • 28mm dome + 45mm bånddiskant
 • 6,5” bass
 • 58Hz-30kHz (-3dB)
 • 88,5 dB følsomhet, 6 ohm
 • 12” / 300 watt subwoofer
Veil. pris 9994Pr. 11.09.13 Produktside

Veggmodellen fra danske Dali har to diskantelementer – en domediskant og en bånddiskant – som kan gi lavere forvrengning, fordi hvert diskantelement har et mer tilpasset arbeidsområde.

Høyttalerne kommer i et symmetrisk par, hvor hver er vinklet innover mot sitteposisjon for en mer korrekt akse. Pass på å plassere riktig høyttaler på riktig side.

Kabinettene bygger godt ut fra veggen. Fordelen er større kabinettvolum, med dertil mer bass og fyldigere lyd. Ulempen er at det blir noe mindre elegant sammen med flatskjermen, men likevel et godt hakk penere enn boksete bokhyllehøyttalere knagget på veggen.

Brukervennlighet
Å veggmontere høyttalerne tar kortere tid enn å uttale Dali Ikon On-Wall mk2. Skru en skrue i veggen, og hekt dem på. Å få skjult kablene må nødvendigvis jobbes noe med.

På baksiden av høyttalerne sitter et par godt dimensjonerte terminaler for spader, avisolert kabel eller bananplugger. Sistnevnte kan bli en utfordring, da de kan stikke ut og gjøre veggmonteringen vanskelig. Subwooferen E-12 F er ganske stor og tar sin del av synsfeltet. Den virker mindre prangende i hvit høyglans, men tar 300 kroner ekstra fra budsjettet. Den stilles enkelt inn på baksiden. I vårt rom funket det fint med delefrekvensen satt et sted mellom 80 og 100 Hz.

Lydkvalitet
Med Daft Punks siste elektroalbum pumpende ut av forsterkeren slår det oss at Dali-høyttalerne faktisk kan by på litt bassgjengivelse også uten subwoofer. For selv om bassen ikke er dyp, er den med på å gi skarptromma og de lyseste tammene godt med punch. Bassgitaren groover også bra. Tonebalansen er god, og har du ikke lyst på subwoofer, kan du vurdere disse.

Enda bedre og mer funky blir det med den store subwooferen E-12 F, som gir bra med trøkk og går dypt. Pass bare på at den ikke justeres for høyt i lydnivå i forhold til høyttalerne, da den kan låte litt monotont, med litt mye kabinettfarging, som da blir hørbart.

Dali_Ikon_subwoofer

Høyttalerne låter overraskende åpent og klart. Både vokoderstemmen på ”Game of Love” og Pharrell Williams’ stemme på årets store sommerhit ”Get Lucky” gjengis distinkt og velartikulert. Hi-hat-en og kantslaget på skarptromma låter attakkert i diskantområdet, og høyttalerne er i det hele tatt meget fokusert i sitt øvre register.

Kanskje litt overfokusert til og med, for det kan tidvis være litt for mye energi i sibilantene. Heather Novas ellers vakre og luftige stemme får litt overdrevne s-er og mangler oppløsningen til Martin Logan og Audiovector. Det samme må sies om klaverspillet til Dena Piano Duo på 2L-utgivelsen ”Mozart/Grieg vol. II”. Tangentene danser lekent og lett, med god kropp nedover i registeret og god sammenheng. Men med litt få klangnyanser, og lydbildet har ikke samme perspektiv som de beste.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Audiovector On-Wall og Ki-Sub subwoofer

Ekte hi-fi på veggen

Audiovector gjengir musikken med fabelaktig oppløsning, og integreringen mellom subwoofer og høyttalere er så sømløs at det nærmest høres ut som det er store gulvhøyttalere vi hører på. Silkehansken holder storslegga!

Nydelig sammenheng Flott oppløsning Groovy bass
Fint lite

System Audio Exact

Vegghøyttalere for voksne

Testens største vegghøyttalere er noen reale tungvektere! Til gjengjeld greier de seg uten subwoofer.

Fyldig og dynamisk lyd Saftig bassgjengivelse
Store og tunge

Martin Logan SLM & Dynamo 700W

La musikken sveve!

Med blant annet påkostet bånddiskant tar Martin Logan overtonene til nye musikalske høyder. Lag på lag i lydbildet avsløres vektløst og deilig. Men pass på – subwooferen kan være vond å få til.

Superb oppløsning Glimrende tonekvalitet
Subwoofer passer best med surroundreceiver

Klipsch G-28 & SW-308 SUB

Tennpluggen

Med høy følsomhet og en meget hurtig responstid trenger ikke denne tennpluggen noen kraftig forsterker for å rocke opp brakka. Musikken formelig spruter ut av Klipsch-høyttalerne, som selv uten subwoofer gir et godt snev av ”live”-følelse.

Sprutende dynamikk Spiller høyt med svak forsterker
Mangler litt oppløsning

KEF T301 & T-2 subwoofer

Flate høyttalere, flat lyd?

Mens flere av testdeltakerne er til dels store ”kasser” for veggmontering, er KEF T301 syltynne. Dette er valget for den designbevisste! Dessverre er lyden også i flateste laget…

Slank design Gjennomtenkt montering
Flatt lydbilde Slank mellomtone

DLS Flatbox Large

Vellyd og veggpryd

DLS Flatbox leverer et stort, varmt og fyldig lydbilde, og med en potent subwoofer med på laget gir disse svenskene ekstra mye lyd for pengene.

Lettmontert og vellydende Velintegrert subbass
Klemterminaler
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Billig lydplanke imponerer Denons billigste lydplanke med Dolby Atmos har overraskende god lyd.
Nye Boomere fra Ultimate Ears De populære Wonderboom-høyttalerne fra Logitch-eide Ultimate Ears har kommet i sin tredje utgave. Og Hyperboom har fått et ansiktsløft.
Flaggskipserie markerer 50 år for PSB Synchrony-serien markerer 50 år med høyttalerhåndverk. Ikonisk grunnlegger er fortsatt med på laget.
Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
Devialets første lydplanke på testbenken Devialet Dione gir TV-lyden et veritabelt løft, samtidig som den fungerer utmerket til musikk. Men det koster!
Samsungs beste lydplanke på testbenken En av våre favoritt-lydplanker er tilbake i finpusset versjon. Samsung HW-Q995B låter knallbra til film!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend