: Audiovector On-Wall og Ki-Sub subwoofer

Ekte hi-fi på veggen

Audiovector gjengir musikken med fabelaktig oppløsning, og integreringen mellom subwoofer og høyttalere er så sømløs at det nærmest høres ut som det er store gulvhøyttalere vi hører på. Silkehansken holder storslegga!
Lyd & Bilde mener
Nydelig sammenheng Flott oppløsning Groovy bass
Fint lite
Spesifikasjoner
  • 2-veis bassrefleks
  • 1” bånddiskant
  • 5” bass
  • 58Hz-22kHz (-6dB)
  • 87 dB følsomhet, 4 ohm
  • 10” / 350 watt subwoofer
Annonse
Annonse
forfatter

Audiovector On-Wall Super er den rimeligste vegghøyttaleren fra den danske hi-fi-konstruktøren. En snerten sak som bygger 9 cm ut fra veggen og rommer et enkelt basselement og en domediskant.

Utseendemessig ser den ut som en avskåret front av kompakthøyttalermodellen den er bygget på, S1 Super. Diskantelementet er det samme, mens basselementet er tilpasset veggmontering. Audiovector bruker et såkalt Dynamic Feed Forward-prinsipp i delefilteret for å øke høyttalerens effektivitet og gjøre den enklere å drive.

Oppgitt til å strekke seg ned til 58 Hz i bassen kan høyttaleren muligens klare seg uten hjelp av subwoofer, men dypbass får du ikke.

Brukervennlighet
Audiovectors On-Wall-høyttalere er nesten like enkle å veggmontere som de andre. Høyttalerne hektes på ikke en, men to forankrede skruer, så her må du frem med vater eller godt øyemål.

Subwooferen har trinnløst delefilter, lydnivå og fasebryter. Det som overrasket oss litt, var at tonegjengivelsen tydeligvis er såpass jevn at det gikk som en drøm å få den integrert. Med deling på 100 Hz og middels lydnivå satt det med én gang. Dette kan imidlertid variere fra rom til rom.

Lydkvalitet
Uten hjelp av subwoofer tegner høyttalerne opp et finmasket lydbilde, med en klar vokal. Hi-haten til Daft Punk låter distinkt og krisp, men aldri pågående. De kan minne noe om Dali-høyttalerne i tonestrukturen, bare strammere, ryddigere, og med bedre oppløsning i overtonene. Bassen er på sin side for slank etter vår mening, slankere enn Dali sin uten subwoofer.

Med subwoofer skjer det noe ganske spektakulært. Lyden forvandler seg plutselig til den fra et par større gulvhøyttalere. Bare med bedre definert bass! Rytmene er saftige, og bassriffene låter ekstremt funky. Dette er klart den mest detaljerte bassen i testen, samtidig som den slår fett og hardt nok til å kjenne det i kroppen.

Audiovector er ikke like utagerende som Klipsch, og vi får kanskje ikke samme trang til å reise oss opp og danse. Men i stedet får vi en trang til å sitte i godstolen, lukke øynene og virkelig lytte. Selv en temmelig komprimert utgivelse som Daft Punks ”Random Access Memories” låter så fett som bare det!

Fløyelsstemmen til Heather Nova er meget fokusert, den kommer ut omringet av et stort lydbilde. Til vegghøyttalere å være er perspektivet på stereobildet virkelig bra. Overtonene fra både stemme og instrumenter er ytterst distinkt, men uten sibilantene som det er tegn til hos Dali. Perkusjonen er klar og tydelig, tamburinen høres klart som dagen og klirringen fra gitarstrengene likeså. Samtidig som klangen fra gitarkassa kommer godt frem.

Klaver låter åpent og stort. Det har ikke det vanvittige attakket som det fikk fra Klipsch, men Audiovector låter luftigere, samtidig som klangbunnen i klaveret kommer bedre frem.

Konklusjon
Det er ikke mange vegghøyttalere som kan konkurrere med reale gulvhøyttalere. Audiovector On-Wall Super er blant de få, gitt at de får en god subwoofer. Sammen med Ki-Sub gjengir de lydbildet mer komplett enn man kan forlange. Lydbildet er oppløst og meget sammenhengende. Det groover deilig i bassen, samtidig som overtonene fra bassinstrumentene blir en sømløs del av det hele og setter prikken over i-en for en skikkelig groovy musikkopplevelse. Steike bra!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

System Audio Exact

Vegghøyttalere for voksne

Testens største vegghøyttalere er noen reale tungvektere! Til gjengjeld greier de seg uten subwoofer.

Fyldig og dynamisk lyd Saftig bassgjengivelse
Store og tunge

Martin Logan SLM & Dynamo 700W

La musikken sveve!

Med blant annet påkostet bånddiskant tar Martin Logan overtonene til nye musikalske høyder. Lag på lag i lydbildet avsløres vektløst og deilig. Men pass på – subwooferen kan være vond å få til.

Superb oppløsning Glimrende tonekvalitet
Subwoofer passer best med surroundreceiver

Klipsch G-28 & SW-308 SUB

Tennpluggen

Med høy følsomhet og en meget hurtig responstid trenger ikke denne tennpluggen noen kraftig forsterker for å rocke opp brakka. Musikken formelig spruter ut av Klipsch-høyttalerne, som selv uten subwoofer gir et godt snev av ”live”-følelse.

Sprutende dynamikk Spiller høyt med svak forsterker
Mangler litt oppløsning

Dali Ikon On-Wall mk2 & Sub E-12 F

Veggkunst á la Dali

Dette kunstverket koster bare noen få tusenlapper. Dalis vegghøyttalere bygger noe ut fra veggen, som gir mer kabinettvolum. Litt på bekostning av eleganse, men desto fyldigere blir lyden.

Distinkt lyd Funker uten subwoofer
Litt boksete kabinetter Ikke oppløsningen til de beste

KEF T301 & T-2 subwoofer

Flate høyttalere, flat lyd?

Mens flere av testdeltakerne er til dels store ”kasser” for veggmontering, er KEF T301 syltynne. Dette er valget for den designbevisste! Dessverre er lyden også i flateste laget…

Slank design Gjennomtenkt montering
Flatt lydbilde Slank mellomtone

DLS Flatbox Large

Vellyd og veggpryd

DLS Flatbox leverer et stort, varmt og fyldig lydbilde, og med en potent subwoofer med på laget gir disse svenskene ekstra mye lyd for pengene.

Lettmontert og vellydende Velintegrert subbass
Klemterminaler
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
De trådløse høyttalerne SRS-RA5000 og SRS-RA3000 sprer lyden i alle retninger, og fyller hele rommet.
Fire nye modeller fra JBL Synthesis som lover å rocke huset "uten å synes".

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.