TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Philips Fidelio T1

Monsterpropper fra Philips

Det er ikke bare prislappen som er voksen på Philips' beste trådløse ørepropper, Fidelio T1.

forfatter
Publisert 12.03.22 - 09:00
Karakter
Philips Fidelio T1
L&B mener
Fabelaktig støykansellering, reduserer også vind. Flott samtalekvalitet. Kraftig lyd.
Litt hard klang, som ikke helt lar seg justere bort. Ingen manuell EQ, kun noen få forhåndsinnstillinger. Store propper, enormt etui.
Spesifikasjoner
 • Type: Helt trådløse ørepropper
 • Bluetooth: 5.2
 • Vanntett: IPX4
 • Kodeker: LDAC, AAC, SBC
 • Batteri: 9 t + 25 t fra etui (ANC på) / 13 t + 35 t fra etui (ANC av)
 • Vekt: 109 g (totalvekt)
 • Lading: USB-C (15 min gir 1 t)
 • Farge: Svart eller lys grå aluminium
 • Annet: Hybrid støykansellering med vindreduksjon
 • Web: philips.no
Veil. pris 3.699Pr. 12.03.22 Produktside

Med de helt trådløse øreproppene Fidelio T1 tar Philips opp kampen mot de klasseledende premiumproppene. Det er frisk satsning, for i denne prisklassen finner vi både Bowers & Wilkins PI7, Devialet Gemini og Bang & Olufsen Beoplay EQ. Faktisk koster Philips-proppene 20 prosent mer enn den nyeste toppmodellen fra Sony, WF-1000XM4. Slikt forplikter!

Philips Fidelio T1 lifestyle4
Foto: Philips

Seriøs støykansellering

En av de største salgspunktene er at Philips har jobbet hardt og lenge med støykanselleringen, som også har en modus for å dempe vindstøy. Dette er det mest krevende en slik støykanselleringsteknologi kan bli satt til å gjøre, fordi det krever at den hele tiden er i fase, klar til å reagere på den kjappeste endring i lydtrykk. Gjør den ikke det, risikerer man i stedet å forsterke støyen! Som blant annet min kollega John Hvidlykke erfarte med de dyre hodetelefonene B&O Beoplay HX.

Philips Fidelio T1 white silver Philips Fidelio T1 white silver2
<
>
Philips Fidelio T1 i hvitt og aluminium. Foto: Philips

Alt er stort

Det er ikke bare prislappen som er stor på Fidelio T1. Etuiet er enormt, blant det største jeg har sett, og buler tydelig ut fra bukselomma. Det er ikke bare negativt, for det betyr at det her er plass til et stort batteri, som gir inntil 35 timers ekstra spilletid. Selve øreproppene sitter også i godt voksne hus, antakelig for å få plass til avansert elektronikk i tillegg til å gi nok volum til en kraftig bassgjengivelse. Også her er det nok også relativt store batterier, for å kunne spille musikk sammenhengende i inntil 13 timer, før proppene må lades fra etuiet.

Det følger med et stort utvalg øreputer, blant annet minneskum i tre størrelser, og silikonputer i hele seks størrelser. Det er med andre ord gode muligheter for at ett av parene passer dine ører perfekt, og for min del var det minneskum i størrelse M som gjorde susen. Men husene stikker godt ut av ørene, og jeg skal innrømme dette er ganske langt fra førstevalget mitt om jeg skulle finne på å løpe meg en tur.

Philips Fidelio T1 Graabein scaled 1 Philips Fidelio T1 lifestyle flight
<
>
God batteritid og seriøs støydemping. Men Fidelio T1 er stooore. Foto: Geir Gråbein Nordby

Skapt for vellyd

Philips har satset på lydkvalitet med Fidelio T1, som i tillegg til AAC og SBC lydkodeker også er utstyrt med LDAC. Denne er utviklet av Sony, laget for å få ekstra høy båndbredde ut av Bluetooth-tilkoblingen og dermed gi temmelig nært tapsfri kvalitet opp til «CD-kvalitet» (16-bit / 44,1 kHz), og som dessuten støtter høyoppløst lyd opptil 96 kHz. Ikke tapsfritt, vel å merke. LDAC krever en Android-telefon, mens iPhone-brukere får vanlig AAC-lyd. Som heller ikke er dårlig på noen måte.

Laster du ned Philips Headphones-appen kan du velge mellom støykansellering, vindkansellering og omgivelseslyd (kan også gjøres ved å knote rundt med fingeren på selve øreproppene), og her finnes også ulike klanginnstillinger. Bass, Powerful, Voice og Treble gjør akkurat hva du tror de gjør, mens du skrur av funksjonen helt for nøytral lyd. Dessverre finnes ingen manuelle EQ-innstillinger, og hvis Philips leser dette, er det på ønskelisten til en fremtidig oppdatering.

Philips Fidelio T1 black wet
Philips Fidelio T1 er vannavstøtende med IPX4-sertifisering. Foto: Philips

Lyden av Philips Fidelio T1

Philips har åpenbart satset på en fyldig bass og distinkt diskant med disse øreproppene. Tromme- og bassrytmene på Bea Millers Playground fra den glimrende animasjonsserien Arcane dundrer inn i øregangen – her er det dype basstoner!

Lydbildet strekker seg godt ut i bredden, synther er krispe og kontante, og stemmen til Bea er klar og tydelig. Det vil si, den kunne godt hatt mer kjøtt på beinet i nedre mellomtone, den blir litt tynn. Med Voice-modus aktivert får jeg det jeg trenger her, og dette er faktisk den lydmodusen som låter mest lineært da de andre har en litt for dempet mellomtone i forhold til bass og diskant.

Der hvor dypbassområdet er tungt og hardtslående, er mellombassen mer mangelfull. Jeg skulle gjerne hatt mer attakk i midtregisteret på basstromma og tammene, og også tonene i bassgitaren er noe bunntunge. Til slutt er det litt for mye energi midt i nedre diskantområde rundt 5 kHz. Det kan tidvis låte litt hardt og krast.

Philips Fidelio T1 frequency
I nøytral modus (brun graf) har Fidelio T1 bra med energi i dypbassen, men mangler litt guffe i mellombassen rundt 150 Hz. Den litt tilbakeholdne nedre mellomtonen blir langt mer energisk i Voice-modus (blå graf). Måling gjort med REW programvare og miniDSP E.A.R.S. mikrofonhode, kompensert mot subjektivt lineær kurve.

Klassisk musikk

Klassisk musikk låter definitivt bedre med LDAC enn med både AAC og SBC, som Android-brukere vil prise seg lykkelig over. Det er mer luft i fiolinene på Mozarts konsert nr 21 i C-dur, rommet er større og musikken i det hele tatt mer levende med lengre etterklangstid.

Likevel må Philips se seg slått av både Bowers & Wilkins PI7 og Devialet Gemini, som begge har en varmere lyd. Og jommen om jeg ikke liker Sony WF-1000XM4 også bedre. Vil du komme rimeligere unna, er Nura NuraTrue et funn med en minst like tung bass, men samtidig med enda klarere lyd.

Philips Fidelio T1 black
Foto: Philips

Klasseledende støydemping

Der hvor derimot Philips tar de fleste, er på støydempingen. Denne dempes effektivt, og vindkast blir faktisk godt dempet. I tillegg kan man stille såkalt sidetone, som betyr at man hører sin egen stemme igjennom under telefonsamtaler og digitale møter.

Stemmegjengivelsen under samtalen er også meget god, blant det beste jeg har hørt blant ørepropper. Fidelio T1 har med andre ord livets rett, selv om lydkvaliteten som musikkpropper alene kanskje ikke rettferdiggjør prislappen.

Philips Fidelio T1 lifestyle
Foto: Philips

Konklusjon

Philips Fidelio T1 er et par meget påkostede, og veldig store, ørepropper. Ladeetuiet er i største laget for å gå med i bukselomma, men går vel greit i en jakkelomme. Selve proppene er også store, og vil nok ikke passe alle. Selv om det følger med et stort utvalg puter for den beste passformen.

Talekvaliteten er imponerende god, og støykanselleringen funker som bare det. Også vindstøy reduseres.

Lydkvaliteten på musikk er god, og aller best med Android-telefon og LDAC aktivert. Den klareste mellomtonen får du i Voice-modus. Men det låter litt hardt og kaldt, og det mangler litt trøkk i mellombassregisteret for å balansere den tunge dypbassen. God lyd kunne blitt enda bedre om man kunne gjøre manuelle EQ-innstillinger.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde