: Philips OED7300

Originalen

Philips-radioen ser ut som arvegods fra bestefar. Men kombinerer klassisk design med moderne teknikk.
Lyd & Bilde mener
Stort og fyldig lydbilde Nydelig kvalitet Mye for pengene
Mangler AirPlay Ingen tonekontroller
Spesifikasjoner
  • FM/DAB+ radio
  • iPhone/iPod-dokking
  • Linjeinngang
  • Fjernkontroll
  • 325 x 175 x 167 mm
Annonse
Annonse
forfatter

Den moderne utgaven av Philips klassiske Philetta-radio, ser kanskje gammeldags ut, men med iPod og iPhone-dokking, kombinert med FM og DAB-radio, er den i høyeste grad tidsriktig utstyrt.

Når dokkingsskuffen er skjøvet inn og radioen er slukket, kan man lett forestille seg hvordan originalen så ut. Her er bakelitt, vakuumrør og kortbølge byttet ut med nydelig trefinert kabinett, digitalteknikk og digitalradio. Men Philips har vært tro med det originale designet fra 1955. Lydvolum og radiomottak styres av ratt i samme design, selv den perforerte bakplaten (i solid aluminium) er videreført i den nye utgaven av Philettaen.

Den største designmessige endringen er den fjærbelastede dokkingsskuffen, som er plassert der knappene for valg av kortbølge, mellombølge, FM, langbølge osv. var. Radioen finnes også i rødt og den klassiske Philetta-fargen, kremhvit, om man ikke faller for trefiner. Original Radio som Philips kaller den, finnes også i en utgave uten dokking. Da er tegnruten plassert i midten, og ikke til høyre, som på denne versjonen. Med dokkingkontakt. Som for øvrig har den utbredte 30-pins kontakten Apple har benyttet, helt til iPhone 5 ble lansert med den mindre Lightning-kontakten. Så dokkingen fungerer med andre ord ikke med iPhone 5, eller siste generasjons iPod-er, uten en adapter i mellom.

Varm og deilig
Praktisk nok kan den innfellbare dokkingsskuffen fint brukes sammen med en iPhone som er kledd i et hylster eller etui. Philips-radioen virker på alle måter som et gjennomtenkt, og godt gjennomført produkt. Men det er lyden fra den lille radioen som imponerer mest. Lydbildet er stort, og den fyller lett et moderat stort rom med varm og fyldig lyd. Diskanten er riktignok ikke like luftig og skarpt definert som på Geneva Model S til 3.600 kr, men Philips-radioen trives bedre enn Geneva-radioen når det spilles høyt. Og lydbildet er i tillegg større og fyldigere. Uansett om man har valgt radio eller iPod som lydkilde. Mange DAB-radioer lyder tynt og skingrende når man bytter fra FM til DAB, slik er det ikke her. Bortsett fra at bakgrunnsstøyen er borte på DAB, er det ikke lett å høre forskjell i lydkvalitet mellom DAB og FM. Det er et kvalitetstegn, for også radiomottakeren i Philipsen holder høy kvalitet. Liker man retrostilen og trenger en bordradio med eller uten dokking, er det ingen tvil. Da er Philips Original Radio et svært godt kjøp, til en meget konkurransedyktig pris.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.