TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Philips OED7300

Originalen

Philips-radioen ser ut som arvegods fra bestefar. Men kombinerer klassisk design med moderne teknikk.

forfatter
Publisert 08.03.13 - 07:38
L&B mener
Stort og fyldig lydbilde Nydelig kvalitet Mye for pengene
Mangler AirPlay Ingen tonekontroller
Spesifikasjoner
 • FM/DAB+ radio
 • iPhone/iPod-dokking
 • Linjeinngang
 • Fjernkontroll
 • 325 x 175 x 167 mm

Den moderne utgaven av Philips klassiske Philetta-radio, ser kanskje gammeldags ut, men med iPod og iPhone-dokking, kombinert med FM og DAB-radio, er den i høyeste grad tidsriktig utstyrt.

Når dokkingsskuffen er skjøvet inn og radioen er slukket, kan man lett forestille seg hvordan originalen så ut. Her er bakelitt, vakuumrør og kortbølge byttet ut med nydelig trefinert kabinett, digitalteknikk og digitalradio. Men Philips har vært tro med det originale designet fra 1955. Lydvolum og radiomottak styres av ratt i samme design, selv den perforerte bakplaten (i solid aluminium) er videreført i den nye utgaven av Philettaen.

Den største designmessige endringen er den fjærbelastede dokkingsskuffen, som er plassert der knappene for valg av kortbølge, mellombølge, FM, langbølge osv. var. Radioen finnes også i rødt og den klassiske Philetta-fargen, kremhvit, om man ikke faller for trefiner. Original Radio som Philips kaller den, finnes også i en utgave uten dokking. Da er tegnruten plassert i midten, og ikke til høyre, som på denne versjonen. Med dokkingkontakt. Som for øvrig har den utbredte 30-pins kontakten Apple har benyttet, helt til iPhone 5 ble lansert med den mindre Lightning-kontakten. Så dokkingen fungerer med andre ord ikke med iPhone 5, eller siste generasjons iPod-er, uten en adapter i mellom.

Varm og deilig
Praktisk nok kan den innfellbare dokkingsskuffen fint brukes sammen med en iPhone som er kledd i et hylster eller etui. Philips-radioen virker på alle måter som et gjennomtenkt, og godt gjennomført produkt. Men det er lyden fra den lille radioen som imponerer mest. Lydbildet er stort, og den fyller lett et moderat stort rom med varm og fyldig lyd. Diskanten er riktignok ikke like luftig og skarpt definert som på Geneva Model S til 3.600 kr, men Philips-radioen trives bedre enn Geneva-radioen når det spilles høyt. Og lydbildet er i tillegg større og fyldigere. Uansett om man har valgt radio eller iPod som lydkilde. Mange DAB-radioer lyder tynt og skingrende når man bytter fra FM til DAB, slik er det ikke her. Bortsett fra at bakgrunnsstøyen er borte på DAB, er det ikke lett å høre forskjell i lydkvalitet mellom DAB og FM. Det er et kvalitetstegn, for også radiomottakeren i Philipsen holder høy kvalitet. Liker man retrostilen og trenger en bordradio med eller uten dokking, er det ingen tvil. Da er Philips Original Radio et svært godt kjøp, til en meget konkurransedyktig pris.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
5 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Se! En platespiller fra Ikea! Ikea setter musikken i høysetet med Obegränsad platespiller, arbeidspult og hvilestol. I samarbeid med Swedish House Mafia
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend