Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Philips OED7300

Originalen

Philips-radioen ser ut som arvegods fra bestefar. Men kombinerer klassisk design med moderne teknikk.
Lyd & Bilde mener
Stort og fyldig lydbilde Nydelig kvalitet Mye for pengene
Mangler AirPlay Ingen tonekontroller
Spesifikasjoner
  • FM/DAB+ radio
  • iPhone/iPod-dokking
  • Linjeinngang
  • Fjernkontroll
  • 325 x 175 x 167 mm

Den moderne utgaven av Philips klassiske Philetta-radio, ser kanskje gammeldags ut, men med iPod og iPhone-dokking, kombinert med FM og DAB-radio, er den i høyeste grad tidsriktig utstyrt.

Når dokkingsskuffen er skjøvet inn og radioen er slukket, kan man lett forestille seg hvordan originalen så ut. Her er bakelitt, vakuumrør og kortbølge byttet ut med nydelig trefinert kabinett, digitalteknikk og digitalradio. Men Philips har vært tro med det originale designet fra 1955. Lydvolum og radiomottak styres av ratt i samme design, selv den perforerte bakplaten (i solid aluminium) er videreført i den nye utgaven av Philettaen.

Den største designmessige endringen er den fjærbelastede dokkingsskuffen, som er plassert der knappene for valg av kortbølge, mellombølge, FM, langbølge osv. var. Radioen finnes også i rødt og den klassiske Philetta-fargen, kremhvit, om man ikke faller for trefiner. Original Radio som Philips kaller den, finnes også i en utgave uten dokking. Da er tegnruten plassert i midten, og ikke til høyre, som på denne versjonen. Med dokkingkontakt. Som for øvrig har den utbredte 30-pins kontakten Apple har benyttet, helt til iPhone 5 ble lansert med den mindre Lightning-kontakten. Så dokkingen fungerer med andre ord ikke med iPhone 5, eller siste generasjons iPod-er, uten en adapter i mellom.

Varm og deilig
Praktisk nok kan den innfellbare dokkingsskuffen fint brukes sammen med en iPhone som er kledd i et hylster eller etui. Philips-radioen virker på alle måter som et gjennomtenkt, og godt gjennomført produkt. Men det er lyden fra den lille radioen som imponerer mest. Lydbildet er stort, og den fyller lett et moderat stort rom med varm og fyldig lyd. Diskanten er riktignok ikke like luftig og skarpt definert som på Geneva Model S til 3.600 kr, men Philips-radioen trives bedre enn Geneva-radioen når det spilles høyt. Og lydbildet er i tillegg større og fyldigere. Uansett om man har valgt radio eller iPod som lydkilde. Mange DAB-radioer lyder tynt og skingrende når man bytter fra FM til DAB, slik er det ikke her. Bortsett fra at bakgrunnsstøyen er borte på DAB, er det ikke lett å høre forskjell i lydkvalitet mellom DAB og FM. Det er et kvalitetstegn, for også radiomottakeren i Philipsen holder høy kvalitet. Liker man retrostilen og trenger en bordradio med eller uten dokking, er det ingen tvil. Da er Philips Original Radio et svært godt kjøp, til en meget konkurransedyktig pris.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

5 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.