Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 11Delta

: Hall Audio 2x8W trådløs forsterker

Aktiver høyttalerne dine

Danskbygget miniforsterker setter trådløs futt i de passive høyttalerne dine.

Skrevet av / 07.06.16 - 06:00
Hall Audio 2x8W trådløs forsterker
John Hvidlykke

Stadig flere høyttalere får innebygget elektronikk. Aktive, trådløse høyttalere var for bare et par år siden et særsyn. I dag er de sterkt på vei til å bli like utbredt som de tradisjonelle passive.

Hvis du er godt fornøyd med dine passive høyttalere, men bare vil kunne strømme musikk trådløst fra mobil, nettbrett eller laptop, kan løsningen være en trådløs mottaker. Den slags fås til priser fra noen få hundre kroner og opp til kjempedyre high-end-saker.

En annen løsning kan være Hall Audio 2x8W, som er en enkel «aktiveringsboks» til passive høyttalere. Som navnet sier, er det snakk om en stereoforsterker med en utgangseffekt på 8 W per kanal. Det er innebygget Bluetooth-mottaker, samt en analog lydinngang for andre lydkilder, for eksempel TV.

2x8w er Hall Audios første produkt. Bak varemerket står danske Ulrik Tuemand, som driver selskapet fra privaten i Tommerup på Fyn, hvor de trådløse forsterkerne settes sammen av direktøren selv. Vi har altså å gjøre med en grasrotindustri.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Hall Audio 2x8W er helt bokstavelig en sort boks: En sort plastikkeske av den typen som brukes av elektronikkselvbyggere. Et lite stoffmerke med firmaets logo er eneste dekorasjon på forsiden. Bak finner man fire solide bananklemmer, som også tar avisolerte ledninger. En vippebryter gjør det mulig å velge mellom Bluetooth-mottakeren og den analoge lydinngangen. Strømforsyningen tas hånd om av en ekstern 12 V-forsyning av samme type som brukes til bærbare PC-er. Med 5 A til rådighet er det rikelig med strøm til å levere de lovede 8 W per kanal. Spesielt siden forsterkeren kjører i klasse D med meget høy effektivitet.

Betjeningen er enkel, da man bare velger om man skal lytte via analog- eller BT-inngangen. Det er ingen strømbryter, men forbruket på tomgang er så lavt, at det ikke vil gjøre noen synlig forskjell på el-regningen. Det er imidlertid litt upraktisk at inngangsvelgeren befinner seg på baksiden. Og spesielt på en boks som de fleste vil gjemme bort. App-styring ville vært den beste løsningen, men da ville produktet bli langt dyrere og mer komplisert.

Forsterkeren går automatisk i Bluetooth-paringsmode når man velger digitalinngangen, og forbindelsen er lett å opprette. Dessverre støttes ikke aptX-protokollen i den nåværende utgaven, men det jobbes angivelig med saken.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lyden

Til en pris som er tett på de billigste rene Bluetooth-adaptere, er forventningene satt lavt. Så det er litt av en overraskelse å åpne Tidal HiFi og sette på musikken. Det låter nemlig svært bra. På Give Me med Dánjal låter fiolin og mandolin fint og sprøtt, og fornemmelsen av romakustikk er levende.

Og så er det alle de begrensinger som følger med et produkt som koster få prosent av det meste vi tester. Den bittelille forsterkeren gir fint nivå i bassen, men den makter ikke å få tunge bassenheter til å starte, og spesielt stoppe, på samme måten som kraftigere forsterkere. Diskantgjengivelsen er dessuten litt spiss. Effekten på 8 W er utmerket til moderat effektive høyttalere (en følsomhet på 88–90 dB eller høyere er et klart pluss her!), men når det skrus opp, forsvinner åpenheten, og instrumentene flyter sammen. Som tilfellet er med de fleste forsterkere når de blir presset ut over sine grenser.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Konklusjon

Hall Audio 2x8W er en sympatisk liten no-nonsens forsterker, bygget av folk med mot til å prøve krefter med de store. Til prisen kan man ikke forvente mye. Faktisk er det den billigste hi-fi forsterkeren til hjemmebruk vi noensinne har testet. Til tross for dette leverer den en lyd som fint kan brukes til «riktige» høyttalere. Vi vil ikke foreslå den til stuen, men sett den på hjemmekontoret eller på barneværelser sammen med det settet av høyttalere du ikke har hatt hjerte til å selge eller gi bort, og musikken spiller!

Lyd & Bilde mener

Du får en trådløs Bluetooth-mottaker og en stereoforsterker til samme pris som en ren BT-adapter. Og så låter den til og med bra. Ingen aptX. Utgangseffekten er begrenset, og lyden litt spiss. Men til denne prisen er det himmelsk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Meget godt kjøp

Silkemyk og organisk lyd

Med lupe i rillene

Fremtidssikker rørforsterker

En fantastisk musikkstrømmer – men den koster!

Til stereoanlegg eller hjemmekino?

En CD-spiller for evigheten

Den beste budsjettstrømmeren blir bedre

Scroll to Top