TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Cabasse Stream Amp

Stødig franskmann

Cabasse Stream Amp er ikke et nytt produkt, men det står seg fint i dagens strømmeklima.

forfatter
Publisert 25.04.22 - 09:00
Karakter
Cabasse Stream Amp
L&B menerskew
pluss Luftig og detaljert lyd, stor og detaljert dypbass. Bredt lydbilde.
minus Mangler litt på dynamikk, kan låte litt snilt.
Veil. pris 7990 Produktside
Spesifikasjoner
  • Utgangseffekt: 2 x 50 W / 4 x 25 W i 4-8 Ohm
  • Dempefaktor: Ikke oppgitt
  • Innganger: 2 linje RCA, 1 mini koaksial, 1 optisk, 1 USB-A (front), Bluetooth
  • Utganger: Pre out (RCA), Subwoofer (RCA)
  • Nettverk: Wi-fi, Ethernet
  • Strømmeteknologier: Cabasse Stream, Bluetooth
  • Mål: 9,1 cm x 21,8 cm x 19 cm (H x B x D)
  • Vekt: 1,9 kg
  • Farge: Svart
  • Web: mono.no

Cabasse Stream Amp kom for noen år siden, men vi har ikke fått somlet oss til å gjøre en test av den før nå. Og siden den fremdeles er aktuell, får den nå prøve seg i et temmelig tett felt.

Stream Amp har ikke Chromecast eller AirPlay, men er låst til Cabasse sin egen Stream-app. Denne støtter tjenester som både Spotify, Deezer og Tidal, og har i tillegg både analoge og digitale tilkoblinger.

Cabasse Stream Amp rear
Cabasse Stream Amp har både digitale og analoge tilkoblinger. Foto: Cabasse

Doble høyttalerutganger

Med høyttalerutganger for fire høyttalere, er forsterkeren ideell for innbyggingsprosjekter eller andre situasjoner hvor man skal drive flere høyttalere. Da går den fra 2 x 50 watt til 4 x 25 watt, men siden du da har fire høyttalere til å fylle lokalet med vil du nok komme langt med det. Trenger du mer kraft, finnes både forforsterkerutgang til en effektforsterker, og dessuten subwooferutgang.

Les også Du vil ikke tro hvor svært forsterkerne låter Nyt bekvemmeligheten med strømming, uten å miste lydkvalitet på veien! Bli lykkelig med en av disse tre små strømmeforsterkerne.

Det følger med en liten fjernkontroll, til å styre lydnivå og velge kilde med. Når mute-knappen trykkes inn, fader lyden ned, i stedet for å brått kuttes. Sånt liker jeg!

Oppkoblingen går smertefritt; last ned Cabasse-appen, og den finner forsterkeren uten noe tull. Deretter er det bare å strømme i vei.

Cabasse Stream Amp remote
En liten fjernkontroll medfølger. Foto: Geir Gråbein Nordby

Lyden av Cabasse Stream Amp

Det er overraskende god kontroll på dypbassen, på Bea Millers tøffe, mørke industrial pop-låt Playground fra den animerte TV-serien Arcane. De forvrengte basstonene kommer krispt frem, med masse detaljer, og ikke bare er den lyse hovedstemmen til Bea luftig og klar, men harmonien hun har lagt under står også tydelig frem og gir låta den mørke stemningen den fortjener. Vesentlig bedre enn for eksempel Sonos Amp.

Tom Waits står frem med sitt rustne og fantastiske stemmebånd i Day After Tomorrow. Lydbildet er bredt, Cabasse bevarer klangen i kassegitaren, samtidig som de lange tonene av en uforvrengt elgitar plasseres veldefinert til høyre, litt bak i lydbildet.

Det eneste jeg savner er litt mer aggresjon og dynamikk. Forsterkeren tåler å dra på en hel del, det er ikke problemet. Det bare mangler litt bitt og røffhet, når basstromma hamrer løs, eller paukene på Confutatis fra Sigurd Islandsmoens Requiem setter inn. Det blir litt forsiktig.

Konklusjon

Cabasse Stream Amp er en god strømmeforsterker, som låter fint og luftig, og dessuten med en meget dyp og fin klang i dypbassen. Den spiller meget fint, og har dessuten nok kraft til å drive et par skikkelige høyttalere.

Forsterkeren kunne godt hatt litt mer aggresjon og dynamikk, det hele fremstår som en anelse «snilt». Samtidig ville det føltes mer fremtidsrettet om den hadde Chromecast eller AirPlay 2 i tillegg til sitt eget grensesnitt. Heldigvis har den også Bluetooth og digitale innganger.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Marantz NR1200

Et vell av funksjoner

Ingen i klassen har samme tilkoblingsmuligheter som Marantz NR1200. I tillegg låter den veldig bra.

Masse luft og detaljer, rikelig med tilkoblinger inkl. fem HDMI-innganger. God strømmeløsning med HEOS.
Vi savner litt krutt.

Harman Kardon Citation Amp

Stor forsterker i liten pakke

Citation Amp kan strømme nesten alt, og det med bedre og større lyd enn de fleste i klassen. Sonos, vær på vakt!

Kraftig og engasjerende lyd, enkel i bruk. Støtter det meste du trenger.
En USB-DAC-inngang ville gjort denne til den perfekte desktop-forsterkeren.

NAD Amp1

Alt du trenger

NAD Amp1 er liten av størrelse, men veier opp med god og fyldig lyd.

Behagelig, varm lyd med fin klangbunn. Strømming med Chromecast er superenkelt, og ekstra pluss for platespillerinngang!
Kunne hatt strammere grep om høyttalerne, spesielt når man drar på litt.

Sonos Amp

Har blitt for dyr

Sonos Amp er kraftig nok til å drive skikkelige høyttalere. Men prisen har gått opp for mye siden sist.

Meget brukervennlig. HDMI-inngang. Krefter nok til å drive seriøse høyttalere.
Mangler litt dynamikk og rå kraft. Romkorreksjonen virker ikke med tredjeparts høyttalere. Steget for mye i pris.

Bluesound Powernode (N330)

Forbedret kjempekiller

Den bitte lille strømmeforsterkeren Powernode fra Bluesound er blitt enda bedre, og er definitivt sterkest i klassen.

Kraftigere enn de andre i klassen, kan spille høyt og kraftig, med glimrende lydkvalitet. Strømming i HD-kvalitet, støtter høyoppløste MQA-filer.
Heller ikke denne er utømmelig på kraft.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Direktedrevet platespiller med kvartsstyrt drift Med den nye Hi-Fi TURN X fra Reloop får audiofile et direktedrevet alternativ i premium-klassen.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
Følg Lyd & Bilde