TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Bluesound Powernode (N330)

Forbedret kjempekiller

Den bitte lille strømmeforsterkeren Powernode fra Bluesound er blitt enda bedre, og er definitivt sterkest i klassen.

forfatter
Publisert 25.04.22 - 09:00
Karakter
Bluesound Powernode (N330)
L&B menerskew
pluss Kraftigere enn de andre i klassen, kan spille høyt og kraftig, med glimrende lydkvalitet. Strømming i HD-kvalitet, støtter høyoppløste MQA-filer.
minus Heller ikke denne er utømmelig på kraft.
Veil. pris 9998 Produktside
Spesifikasjoner
  • Utgangseffekt: 2 x 80 W i 8 Ohm
  • Dempefaktor: ikke oppgitt
  • Innganger: 2 3,5 mm inn (optisk/analog), USB-A, 
  • Utganger: HDMI (Arc), Subwoofer, Hodetelefon (3,5 mm)
  • Nettverk: Wi-fi, Ethernet
  • Strømmeteknologier: BlueOS, AirPlay 2, Spotify Connect, Bluetooth (aptX HD) 
  • Mål: 7 cm x 22 cm x 19 cm (H x B x D)
  • Vekt: 1,78 kg
  • Farge: Svart, hvit
  • Web: hifiklubben.no
Annonse fra prisguiden.no

Av ytre ligner den nye Powernode sin forgjenger: en sort eller hvit plastboks med avrundede hjørner og et kontrollpanel på toppen. Panelet er mer avansert enn tidligere, da det nå er et touch-felt til styring av volum, samt fem forvalg som kan programmeres med nettradiostasjoner eller spillelister. Det ville ha vært prikken over i-en hvis touch-feltet inneholdt et display slik at man kunne sett hva som gjemte seg bak knappene.

Ellers skjer det meste av betjeningen via Bluesounds mobil-app, og brukervennligheten er i klasse med Sonos. Bluesound har også flere muligheter for høyoppløst lyd, om du er interessert. Powernode kan i tillegg styres med Google-assistenten og Amazon Alexa. Man kan kjøpe en separat fjernkontroll, men kobler du til TV-en via HDMI-kontakten, kan du bruke TV-ens fjernkontroll til å justere lyden opp og ned.

På baksiden har Bluesound Powernode en USB-port og to kombinerte analog/digital innganger. Men helt ærlig kommer du langt med strømmefunksjonene pluss TV-en via HDMI. Ønsker du surroundlyd, kan forsterkeren inngå i et flerkanalsanlegg (opptil 5.1 kanaler) sammen med for eksempel en Bluesound lydplanke eller separate høyttalere. Har du en eldre Powernode, kan den også settes opp til å drive bakhøyttalerne.

Bluesound POWERNODE WHT 2331
Foto: Bluesound

Lyden av Bluesound Powernode

Det er lett å undervurdere Bluesound Powernode. Den lille matboksen av en forsterker veier bare 1,8 kg og ligner et leketøy. Men med et par fornuftige høyttalere tilkoblet blir leken til alvor.

Balansen i lydbildet er utpreget ufarget, men lyden er alt annet enn flat og kjedelig. Dypbassen er stødig og energisk, og det er meget bra trøkk i mellomtonen på fiolinene i Mozarts pianokonsert nr. 21. Oppløsningen oppover er også god, dette er knallbra!

Popmusikk trøkker til, bare hør bassrytmene på Ariana Grandes Break Up With Your Girlfriend. Det er heftig, det er tøft, og det er deilig.

Powernode gjengir godt rommet som opptaket foregår i, enten det er snakk om et liveopptak eller tilgjort romklang i studio. Det er svært gjennomsiktig, og man kan plassere instrumenter og stemmer på scenen.

Når forsterkeren presses til sitt ytterste, mister den evnen til å skille de små detaljene, men da er forsterkeren allerede milevis forbi de andre i testen, hva lydtrykk angår. Og når den blir kortpustet, skjer det på en sivilisert måte, uten at det låter stygt.

bluesound powernode rear
HDMI-kontakten med ARC gjør det enkelt å koble Powernode (N330) til en TV. Foto: Bluesound

Konklusjon

Bluesound Powernode (N330) er enda bedre enn sine forgjengere, og selv om prisen har gått opp siden sist vi testet den, står den seg så sterkt i sitt felt, at det straks er tilgitt. Den er klart verdt den ekstra prisen over Sonos Amp og dens likemenn, og er klart den forsterkeren i prisklassen journalisten ville valgt om formatet skal være lite. Kanskje uansett, for den står heller ikke tilbake for forsterkere med større kabinetter.

Da vi testet den alene i fjor, fikk Bluesound-forsterkeren fem stjerner. Nå, etter å ha satt den opp mot resten av feltet, er det helt klart at den skal ha full pott. Konge!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Marantz NR1200

Et vell av funksjoner

Ingen i klassen har samme tilkoblingsmuligheter som Marantz NR1200. I tillegg låter den veldig bra.

Masse luft og detaljer, rikelig med tilkoblinger inkl. fem HDMI-innganger. God strømmeløsning med HEOS.
Vi savner litt krutt.

Cabasse Stream Amp

Stødig franskmann

Cabasse Stream Amp er ikke et nytt produkt, men det står seg fint i dagens strømmeklima.

Luftig og detaljert lyd, stor og detaljert dypbass. Bredt lydbilde.
Mangler litt på dynamikk, kan låte litt snilt.

Harman Kardon Citation Amp

Stor forsterker i liten pakke

Citation Amp kan strømme nesten alt, og det med bedre og større lyd enn de fleste i klassen. Sonos, vær på vakt!

Kraftig og engasjerende lyd, enkel i bruk. Støtter det meste du trenger.
En USB-DAC-inngang ville gjort denne til den perfekte desktop-forsterkeren.

NAD Amp1

Alt du trenger

NAD Amp1 er liten av størrelse, men veier opp med god og fyldig lyd.

Behagelig, varm lyd med fin klangbunn. Strømming med Chromecast er superenkelt, og ekstra pluss for platespillerinngang!
Kunne hatt strammere grep om høyttalerne, spesielt når man drar på litt.

Sonos Amp

Har blitt for dyr

Sonos Amp er kraftig nok til å drive skikkelige høyttalere. Men prisen har gått opp for mye siden sist.

Meget brukervennlig. HDMI-inngang. Krefter nok til å drive seriøse høyttalere.
Mangler litt dynamikk og rå kraft. Romkorreksjonen virker ikke med tredjeparts høyttalere. Steget for mye i pris.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
lbpluss
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
lbpluss
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
Retroforsterker for samlere NAD C 3050 LE er en nesten perfekt replika av forsterkeren som definerte NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Bilde