TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Sonos Amp

Har blitt for dyr

Sonos Amp er kraftig nok til å drive skikkelige høyttalere. Men prisen har gått opp for mye siden sist.

forfatter
Publisert 25.04.22 - 09:00
Karakter
Sonos Amp
L&B menerskew
pluss Meget brukervennlig. HDMI-inngang. Krefter nok til å drive seriøse høyttalere.
minus Mangler litt dynamikk og rå kraft. Romkorreksjonen virker ikke med tredjeparts høyttalere. Steget for mye i pris.
Veil. pris 7990 Produktside
Spesifikasjoner
  • Utgangseffekt: 2 x 125 W i 8 Ohm
  • Dempefaktor: Ikke oppgitt
  • Innganger: 1 RCA, 1 HDMI (ARC), optisk digital (krever adapter)
  • Utganger: Subwoofer (RCA)
  • Nettverk: Wi-fi, Ethernet
  • Strømmeteknologier: AirPlay 2, Spotify Connect, Tidal, YouTube Music, Apple Music, Deezer, SoundCloud, TuneIn
  • Mål: 6,4 cm x 21,7 cm x 21,7 cm (H x B x D)
  • Vekt: 2,1 kg
  • Farge: Svart
  • Web: sonos.com
Annonse fra prisguiden.no

Sonos Amp forvandler et par trauste, gammeldagse høyttalere til fullblods Sonos multiromsmaskiner. Foruten Sonos-grensesnittet, som enkelt lar deg strømme alt du kan drømme om av musikk via Sonos-appen, har Amp også HDMI-inngang og dessuten optisk digitalinngang, om du kjøper en overgang ved siden av.

Les også Nye Sonos Beam: For en stor lyd! Sonos Beam var allerede den beste kompakte lydplanken. Siste generasjon er enda bedre, med Dolby Atmos.

Skulle du ønske det, kan Amp drive bakhøyttalerne i et surroundanlegg, mens frontkanalene spilles av en Sonos lydplanke. Eller bruk to Sonos Amper: én foran, og én bak.

Sonos Amp har også innebygd AirPlay 2, slik at Apple-brukere kan strømme musikk direkte fra tredjeparts-apper, i øyeblikk når de ikke gidder å bruke Sonos-appen.

Det finnes også analog RCA-inngang, skulle du for eksempel ønske å koble til en platespillerforsterker. Hvis du har flere Sonos-produkter i et multiromoppsett, kan disse grupperes sammen, slik at lyden fra platespilleren distribueres rundt i huset.

Sonos Amp lifestyle 1
Foto: Sonos

Lyden av Sonos Amp

Sonos Amp låter like bra nå, som da jeg testet den i 2019. Men siden den gang har prisen steget over 20 prosent, og kravene til lydkvalitet øker derfor tilsvarende.

Forsterkeren driver både kompakte og gulvstående høyttalere fint, og har du et par dyrere høyttalere, så klarer faktisk Amp å la høyttalerne få det endelige ordet i lydkvalitet.

Lyden har greit med luft, men det mangler litt dynamikk og driv til å fange og levendegjøre musikken skikkelig. Det blir litt flatt og uengasjerende.

Har du et par Sonos innbyggingshøyttalere (de heter In-Wall og In-Ceiling), så kan TruePlay romkorreksjonen stille lyden til rommet. Men ikke med noen andre høyttalere, bortsett fra som bakhøyttalere sammen med en Sonos lydplanke. Da blir forsterkeren inkludert i lydplankens TruePlay-oppsett, og du får en lyd mer tilpasset rommet. Med mer luft og mindre farginger som resultat.

Uansett stiller Sonos Amp til kort mot den billigere Harman Kardon Citation Amp, og den er bare et lite hakk bedre enn NAD Amp1 på kvalitet. Da blir Sonos Amp for dyr.

sonos amp rear scaled 1
Sonos Amp har HDMI-inngang og analog linjeinngang, i tillegg til subwooferutgang. Foto: Sonos

Konklusjon

Sonos Amp er en svært brukervennlig forsterker, som gjør mye bra ut av seg. Den lar høyttalerne få være høyttalerne, og kan inntil en viss grad drive dyrere høyttalere med stor (nok) overbevisning.

Hadde den kostet det samme som ved lansering, så ville den fortsatt hatt vår klare anbefaling. Dessverre har prisen steget med over 20 prosent, og da fremstår den som for dyr. Har du et Sonos-oppsett fra før, og ønsker å koble dine gamle høyttalere til det, så kan du fint kjøpe denne. Kan du derimot leve med et annet merke, så er det mye annet vi heller hadde vurdert.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Marantz NR1200

Et vell av funksjoner

Ingen i klassen har samme tilkoblingsmuligheter som Marantz NR1200. I tillegg låter den veldig bra.

Masse luft og detaljer, rikelig med tilkoblinger inkl. fem HDMI-innganger. God strømmeløsning med HEOS.
Vi savner litt krutt.

Cabasse Stream Amp

Stødig franskmann

Cabasse Stream Amp er ikke et nytt produkt, men det står seg fint i dagens strømmeklima.

Luftig og detaljert lyd, stor og detaljert dypbass. Bredt lydbilde.
Mangler litt på dynamikk, kan låte litt snilt.

Harman Kardon Citation Amp

Stor forsterker i liten pakke

Citation Amp kan strømme nesten alt, og det med bedre og større lyd enn de fleste i klassen. Sonos, vær på vakt!

Kraftig og engasjerende lyd, enkel i bruk. Støtter det meste du trenger.
En USB-DAC-inngang ville gjort denne til den perfekte desktop-forsterkeren.

NAD Amp1

Alt du trenger

NAD Amp1 er liten av størrelse, men veier opp med god og fyldig lyd.

Behagelig, varm lyd med fin klangbunn. Strømming med Chromecast er superenkelt, og ekstra pluss for platespillerinngang!
Kunne hatt strammere grep om høyttalerne, spesielt når man drar på litt.

Bluesound Powernode (N330)

Forbedret kjempekiller

Den bitte lille strømmeforsterkeren Powernode fra Bluesound er blitt enda bedre, og er definitivt sterkest i klassen.

Kraftigere enn de andre i klassen, kan spille høyt og kraftig, med glimrende lydkvalitet. Strømming i HD-kvalitet, støtter høyoppløste MQA-filer.
Heller ikke denne er utømmelig på kraft.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Direktedrevet platespiller med kvartsstyrt drift Med den nye Hi-Fi TURN X fra Reloop får audiofile et direktedrevet alternativ i premium-klassen.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
Følg Lyd & Bilde