TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Seks strømmeforsterkere

Nytt hi-fi-liv med moderne forsterker

Ta dine favoritthøyttalere inn i den moderne tidsalder, med en av disse strømmeforsterkerne.

forfatter
Publisert 25.04.22 - 09:00
Produkter i testen
 • Marantz NR1200
 • Cabasse Stream Amp
 • Harman Kardon Citation Amp
 • NAD Amp1
 • Sonos Amp
 • Bluesound Powernode (N330)
 • Det kan være lett å glemme, at bekvemmeligheten av å strømme musikken direkte fra mobilen, ikke trenger å gå på bekostning av lydkvaliteten. Du behøver ikke – og burde ikke – ta til takke med en liten alt-i-ett-høyttaler i stua. Den kan du i stedet sette i et annet rom, så vier du favorittplassen til et skikkelig hi-fi-anlegg. Med skikkelige høyttalere. Det eneste du trenger i tillegg, er en forsterker med strømming innebygd.

  Les også Du vil ikke tro hvor svært forsterkerne låter Nyt bekvemmeligheten med strømming, uten å miste lydkvalitet på veien! Bli lykkelig med en av disse tre små strømmeforsterkerne.
  3 strømmeforsterkere juli 2021 cropped

  Strømmeforsterker

  En strømmeforsterker fungerer som en hvilken som helst annen hi-fi-forsterker, ved at den kobles til høyttalerne med kabler. Forskjellen er at forsterkeren har trådløs nettverkstilkobling, og innebygd støtte for strømmetjenester. Noen forsterkere har egen app, hvor du styrer alt av musikk uavhengig av ditt musikkabonnement. Andre benytter et mer generisk grensesnitt, for eksempel AirPlay eller Google Cast (Chromecast), hvor du henvises til original-appene til tjenestene du vil bruke.

  Selv om du bruker appene du allerede har på mobilen til å spille musikken du ønsker, så skjer den egentlige musikkstrømmingen i forsterkeren. Unntaket er Bluetooth, og den første versjonen av AirPlay, hvor det digitale lydsignalet ble strømmet fra mobilen til forsterkeren. Ved at strømmeenheten i stedet sitter i forsterkeren, oppnår du et mer stabilt signal, og selv om mobilen skulle ringe, så vil musikken fortsette å spille på anlegget. Du kan også styre musikken fra mobilen til flere soner i hjemmet, om du for eksempel har flere Chromecast- eller AirPlay-høyttalere rundt omkring i hjemmet.

  Strommeforsterkere lagerbilde
  Forsterkere og høyttalere, klare til utpakking… Foto: Geir Gråbein Nordby

  Seks med nettverk

  I denne testen av seks strømmeforsterkere, som alle har nettverkstilkobling og strømmemuligheter innebygd. Noen belager seg på innebygd Chromecast eller AirPlay 2 (eller begge), mens andre har eget grensesnitt. Alle kan kobles sammen i system med andre kompatible produkter, slik at du kan sette opp lyd i andre rom, som kan synkroniseres sammen.

  Fem av forsterkerne er i miniformat, mens én (Marantz NR1200) er i full 44 cm rackbredde. Det behøver slettes ikke å ha noe å si for verken lydkvalitet, muskelkraft eller funksjonalitet, men i dette tilfellet har forsterkeren flere innganger og dessuten hele fem HDMI-innganger. Noen vil foretrekke full bredde, mens andre setter pris på et minst mulig fotavtrykk.

  Slik testet vi

  Med tiden har brukervennligheten på strømmeforsterkere blitt temmelig strømlinjeformet, og det er ingen som er nevneverdig vanskelige å bruke. I denne testen har vi derfor lagt aller størst vekt på lydkvaliteten. Forsterkerne er testet med et variert utvalg musikk i CD-kvalitet, fra strømmetjenestene Tidal og Apple Music.

  Høyttalerne vi har brukt er de fabelaktige kompakthøyttalerne Dynaudio Evoke 20 og dessuten de gulvstående B&W 603 S2 Anniversary Edition. Sistnevnte er litt tyngre å drive enn Dynaudioene, og skiller godt mellom forsterkerne, spesielt i bassregisteret.

  Produkter i testen

  Marantz NR1200

  Et vell av funksjoner

  Ingen i klassen har samme tilkoblingsmuligheter som Marantz NR1200. I tillegg låter den veldig bra.

  Masse luft og detaljer, rikelig med tilkoblinger inkl. fem HDMI-innganger. God strømmeløsning med HEOS.
  Vi savner litt krutt.

  Cabasse Stream Amp

  Stødig franskmann

  Cabasse Stream Amp er ikke et nytt produkt, men det står seg fint i dagens strømmeklima.

  Luftig og detaljert lyd, stor og detaljert dypbass. Bredt lydbilde.
  Mangler litt på dynamikk, kan låte litt snilt.

  Harman Kardon Citation Amp

  Stor forsterker i liten pakke

  Citation Amp kan strømme nesten alt, og det med bedre og større lyd enn de fleste i klassen. Sonos, vær på vakt!

  Kraftig og engasjerende lyd, enkel i bruk. Støtter det meste du trenger.
  En USB-DAC-inngang ville gjort denne til den perfekte desktop-forsterkeren.

  NAD Amp1

  Alt du trenger

  NAD Amp1 er liten av størrelse, men veier opp med god og fyldig lyd.

  Behagelig, varm lyd med fin klangbunn. Strømming med Chromecast er superenkelt, og ekstra pluss for platespillerinngang!
  Kunne hatt strammere grep om høyttalerne, spesielt når man drar på litt.

  Sonos Amp

  Har blitt for dyr

  Sonos Amp er kraftig nok til å drive skikkelige høyttalere. Men prisen har gått opp for mye siden sist.

  Meget brukervennlig. HDMI-inngang. Krefter nok til å drive seriøse høyttalere.
  Mangler litt dynamikk og rå kraft. Romkorreksjonen virker ikke med tredjeparts høyttalere. Steget for mye i pris.

  Bluesound Powernode (N330)

  Forbedret kjempekiller

  Den bitte lille strømmeforsterkeren Powernode fra Bluesound er blitt enda bedre, og er definitivt sterkest i klassen.

  Kraftigere enn de andre i klassen, kan spille høyt og kraftig, med glimrende lydkvalitet. Strømming i HD-kvalitet, støtter høyoppløste MQA-filer.
  Heller ikke denne er utømmelig på kraft.
  forfatter

  Geir Gråbein Nordby

  (f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

  Legg igjen en kommentar

  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
  Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
  Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
  Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
  Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
  Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
  Følg Lyd & Bilde