TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Tangent Alio Stereo MKII

Pent og diskré

Et pent anlegg som ikke forstyrrer noen så lenge man ikke forsøker å makse volumet.

Lyd & Bilde mener
+Pent Utmerket kvalitetsfølelse DAB+
-Plastaktig fjernkontroll Middelmådig lyd
Spesifikasjoner
  • Uteffekt: 2 x 10 watt
  • Kilder: FM, DAB+, CD, iPod
  • Tilkoblinger: Aux, iPod
  • Fjernkontroll: ja
  • Mål: 42 x 24 x 26 cm
Veil. pris 4500

Vi har tidligere testet Tangents pene radioapparater, og nå har turen kommet til storebror som også skilter med sertifisert DAB-digitalradio og CD-spiller. Sammenlignet med den vanlige Alio-modellen er denne bredere for å få plass til stereo-høyttalere, noe man kan gjette seg til av navnet. Kabinettet har en fantastisk finish med pianolakk i rødt, hvitt eller svart. Det kan også fås i valnøtt, noe som gjør det lett å få apparatet til å passe med innredningen. En betryggende tyngde gjør at det oser kvalitet.

Håndteringen er relativ enkel takket være de to skikkelige rattene på fronten, samt alle knappene på fronten og toppen. Det resulterer derimot i at det ser litt rotete ut, noe som ødelegger litt av det stilfulle utseendet. Fjernkontrollen som er alternativet ser dessverre ikke lekker ut i det hele tatt og føles plastaktig. Derimot har man lykkes bra med å få slot-in CD-spilleren på fronten og iPod-dokken på toppen til å være diskré. Vi skulle ønske at det hadde vært en like diskré antenneledning slik at man hadde sluppet den klumpete utdragbare antennen.

De diskréte høyttalergitterne og de beskjedne spesifikasjonene for uteffekten forteller at dette ikke er et direkte partyanlegg. Og meget riktig trives det bedre på et normalt volum enn når man forsøker å dra på litt på fredagskvelden. Fremfor alt er det bassen som kjapt blir buldrete, noe som faktisk er merkbart også på lavere volum. Men selv mellomregisteret har sine problemer. Det låter tilbakeholdent og udistinkt. Skal man bare ha det for å spille bakgrunnsmusikk er det imidlertid ikke noe galt med anlegget.

Konklusjon
Er man ute etter et musikkapparat som skal stå meget synlig, for eksempel på kjøkkenet eller på arbeidsplassen, er Alio ikke noe dumt valg. Takket være de pene skjulte lydkildene er det diskré samtidig som det har en fantastisk finish som tiltrekker seg oppmerksomhet. Lyden er ikke like imponerende, men i slike miljøer spiller man likevel ikke på høye volum, så det er ikke et uoverkommelig problem. Et pluss er at man kan håndtere det meste uten fjernkontrollen, og et annet er at det er fremtidssikkert med DAB-radio.

Også i denne testen:

Philips Streamium MCI8080

Trådløs multikunstner

Med nettverkstilkobling og multiroom-mulighet er dette et meget fleksibelt anlegg.

Mengder av lydkilder Multiroom Fyldig og stor lyd
Savner dynamikk Tynt mellomregister

Bose Wave Music System III

Digitaloppgradert klassiker

En oppgradering først og fremst for Bose-fantaster som savner DAB-radio.

Bra bassgjengivelse Ingen stygge knapper DAB+
Dyr iPod-dokk dyrt tilbehør Man må bruke fjernkontrollen

Yamaha Restio ISX800

Overraskende posør

Restio er anlegget som formelig skriker ”se på meg” og det med rette.

Kjepphøy design Bra lyd DAB+
Komplisert montering

Loewe Soundbox

Form fremfor funksjon

Lydkvaliteten lever dessverre ikke opp til forventningene som den lekre designen gir.

Lekker design Multifjernkontroll Mange fargevalg
Innestengt lyd

Harman Kardon MS150

Monolittens gjenkomst

Til å være en ny modell er forskjellene umerkelige, men den låter fortsatt like bra.

Bra lyd Stort tegnvindu Subwoofer-utgang
Dårlig plassert iPod-dokk Ikke modernisert

Legg igjen en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.