Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Loewe Soundbox

Form fremfor funksjon

Lydkvaliteten lever dessverre ikke opp til forventningene som den lekre designen gir.
Lyd & Bilde mener
Lekker design Multifjernkontroll Mange fargevalg
Innestengt lyd
Spesifikasjoner
  • Uteffekt: 2 x 15 watt
  • Kilder: FM, USB, CD, iPod
  • Tilkoblinger: Aux, hodetelefoner
  • Fjernkontroll: ja
  • Mål: 47 x 15 x 19 cm

Da Loewe introduserte sin nye Audiodesign-serie sto designen som ventet i fokus. Lillebror i serien er denne Soundbox som inneholder FM-radio, en pent gjemt slot-in CD-spiller samt en tilkobling for USB-minne samt en iPod-dokk på toppen. Vil man ha Airplay får man velge Airspeaker-modellen i stedet, på bekostning av CD og radio. Foruten at fronten kan fås i to farger så finnes det en menge ”skall” for toppen i ulike farger, metall- og treslag. Tanken er så klart at den skal kunne matche innredningen og kanskje fremfor alt dine andre Loewe-produkter.

At den er en del av et system merkes om ikke annet på den uvanlig avanserte fjernkontrollen som faktisk også kan styre TV-en og hjemmekinoen. Praktisk for Loewe-samleren, men unødig rotete for en som bare har en Soundbox. Håndteringen er ellers enkel og de diskréte knappene på fronten gjør det man tror.

Formatet og størrelsen på kabinettet burde innebære at det skulle være plass til skikkelige hølyttalerelementer som burde kunne gi de mindre Bose og Tangent-anleggene et match. På typisk Loewe (og for all del Bose) manér avslører man intet om innmaten. Men dessverre oppfyller Soundbox ikke forventningen. Den kan riktignok spille relativt høyt, med lydopplevelsen innbyr ikke til det. Bassen er enten for påtrengende eller for diskré, samtidig som inntrykket av lyden er at den er tilbakeholden og dempet.

Konklusjon
Soundbox er etter vår mening det lekreste og peneste anlegget i testen med bra kvalitetsfølelse og gjennomtenkte detaljer. Mange fargevalg og en fjernkontroll som fungerer med andre Loewe-produkter gjør at den passer bra inn i Loewe-eiernes hjem. Men dessverre er den tilbakeholdende og noe boksaktige lyden er skuffelse, noe som gjør at det bare er den største designfanatiker som bør overveie et kjøp. I denne prisklassen holder det ikke bare å se bra ut, det må faktisk låte bra også.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Tangent Alio Stereo MKII

Pent og diskré

Et pent anlegg som ikke forstyrrer noen så lenge man ikke forsøker å makse volumet.

Pent Utmerket kvalitetsfølelse DAB+
Plastaktig fjernkontroll Middelmådig lyd

Philips Streamium MCI8080

Trådløs multikunstner

Med nettverkstilkobling og multiroom-mulighet er dette et meget fleksibelt anlegg.

Mengder av lydkilder Multiroom Fyldig og stor lyd
Savner dynamikk Tynt mellomregister

Bose Wave Music System III

Digitaloppgradert klassiker

En oppgradering først og fremst for Bose-fantaster som savner DAB-radio.

Bra bassgjengivelse Ingen stygge knapper DAB+
Dyr iPod-dokk dyrt tilbehør Man må bruke fjernkontrollen

Yamaha Restio ISX800

Overraskende posør

Restio er anlegget som formelig skriker ”se på meg” og det med rette.

Kjepphøy design Bra lyd DAB+
Komplisert montering

Harman Kardon MS150

Monolittens gjenkomst

Til å være en ny modell er forskjellene umerkelige, men den låter fortsatt like bra.

Bra lyd Stort tegnvindu Subwoofer-utgang
Dårlig plassert iPod-dokk Ikke modernisert
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.