Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Bose Wave Music System III

Digitaloppgradert klassiker

En oppgradering først og fremst for Bose-fantaster som savner DAB-radio.
Lyd & Bilde mener
Bra bassgjengivelse Ingen stygge knapper DAB+
Dyr iPod-dokk dyrt tilbehør Man må bruke fjernkontrollen
Spesifikasjoner
  • Uteffekt: ingen opplysning
  • Kilder: FM, DAB+, CD (tillegg: Bluetooth, iPod)
  • Tilkoblinger: Aux, hodetelefoner
  • Fjernkontroll: ja
  • Mål: 37 x 22 x 11 cm

Wave-systemet er en klassiker med røtter til 80-tallet og nå er den seneste oppgraderingen her. Nytt er små finesser som en touchkontroll på toppen og to alarmer, men fremfor alt at den nå tar imot DAB-digitalradio.

Sammenlignet med de andre apparatene i testen savner vi iPod-tilkobling som standard. Dokk for iPod og Bluetooth-adapter fås imidlertid som tilleggsutstyr, men det koster 1.300 kroner ekstra. Man kan også komplettere med en CD-skifter til 3.000 kroner. En allerede saftig prislapp for basisenheten blir da urimelig dyr.

Med tanke på alarmfunksjonen antar vi at den er tenkt å kunne benyttes på nattbordet. Da føles det derimot litt dumt at man må benytte fjernkontrollen ettersom det ikke finnes noen knapper.

På lydsiden har det faktisk ikke hendt noe fra forgjengeren. Takket være Bose sin bølgelederteknikk for høyttalerne – som har gitt systemet sitt navn – får man en overraskende fyldig bass for å være et såpass lite apparat. På lavere volum låter det meget bra og fyller rommet med en meget tiltalende lyd. Drar man litt på, noe den faktisk klarer uten forvrengning, så blir den velkjente Bose-lyden mer åpenbar. Det oppleves som lyden blir mykere og mer ullen, og detaljer forsvinner.

Konklusjon
Elsker man sitt eldre Wave-system og føler at man må ha DAB-radio er dette den innlysende oppgraderingen. Det har er en innsmigrende lyd som mange sikkert er fornøyd med og en imponerende bass for et såpass lite apparat. Førstegangskjøpere bør imidlertid spørre seg selv om det er verdt pengene, spesielt ettersom man må betale ekstra for noe som i dag er så opplagt som iPod-dokking. Er penger ikke noe problem er dette imidlertid et lekkert system med oppgraderingsmuligheter.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Tangent Alio Stereo MKII

Pent og diskré

Et pent anlegg som ikke forstyrrer noen så lenge man ikke forsøker å makse volumet.

Pent Utmerket kvalitetsfølelse DAB+
Plastaktig fjernkontroll Middelmådig lyd

Philips Streamium MCI8080

Trådløs multikunstner

Med nettverkstilkobling og multiroom-mulighet er dette et meget fleksibelt anlegg.

Mengder av lydkilder Multiroom Fyldig og stor lyd
Savner dynamikk Tynt mellomregister

Yamaha Restio ISX800

Overraskende posør

Restio er anlegget som formelig skriker ”se på meg” og det med rette.

Kjepphøy design Bra lyd DAB+
Komplisert montering

Loewe Soundbox

Form fremfor funksjon

Lydkvaliteten lever dessverre ikke opp til forventningene som den lekre designen gir.

Lekker design Multifjernkontroll Mange fargevalg
Innestengt lyd

Harman Kardon MS150

Monolittens gjenkomst

Til å være en ny modell er forskjellene umerkelige, men den låter fortsatt like bra.

Bra lyd Stort tegnvindu Subwoofer-utgang
Dårlig plassert iPod-dokk Ikke modernisert
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.