Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Harman Kardon MS150

Monolittens gjenkomst

Til å være en ny modell er forskjellene umerkelige, men den låter fortsatt like bra.
Lyd & Bilde mener
Bra lyd Stort tegnvindu Subwoofer-utgang
Dårlig plassert iPod-dokk Ikke modernisert
Spesifikasjoner
  • Uteffekt: 2 x 30 watt
  • Kilder: FM, CD, iPod
  • Tilkoblinger: Aux, RCA, Toslink, Sub ut, Composit, S-video ut, hodetelefoner
  • Fjernkontroll: ja
  • Mål: 49 x 19 x 25 cm

Da vi for drøyt to år siden testet forgjengeren MS100 ble vi så imponert av alle kilder, tilkoblinger og fremfor alt lyden, at den ble best i test. Ut over at den nå skilter med sertifisering for iPhone har vi vanskelig for å se noen direkte forskjeller. Det er overraskende at man ikke har passet på å legge til noe markant som DAB-radio, nettverk eller Airplay. Eller flyttet på iPod-dokken som fortsatt føles som noe man har lagt til i siste sekund. Men med det sagt så har den faktisk de tre grunnleggende lydkildene samt analoge og digitale innganger, videoutgang og til og med en subwoofer-utgang.

Avslått er apparatet meget diskré med bare en klokke synlig på toppen. Når man slår det på lyser den store skjermen opp og gir mengder med informasjon om hva som spilles. På siden sitter en rad med knapper som styrer de vanligste funksjonene og en hyggelig fjernkontroll følger med for mer avansert styring.

Det oppoverrettede formatet og relativt store kabinett gir plass for skikkelige 5″ elementer. Sammen med bassportene på baksiden innebærer det at den kan levere bra lydtrykk uten å låte anstrengt og uten forvrengning selv på høyt volum. Den eneste anmerkingen er at den ikke går riktig like dypt i bassen som visse konkurrenter, men det kan vi unnskylde da den har en fin balanse mellom registrene. Men tanke på størrelse og pris må vi si at den låter meget bra med de fleste musikksjangere.

Konklusjon
Vi er litt skuffet over at MS150 ikke har blitt modernisert sammenlignet med MS100-modellen, og at de mest åpenbare problemene ikke har blitt rettet opp. Vårt inntrykk av den er derfor identisk, noe som i og for seg ikke er noe negativt. I et pent usminket ytre har man lykkes klemme inn et helt musikkanlegg med ganske store høyttalerelementer. Den leverer derfor en stor og mektig lyd uten noen åpenbare mangler. Med et stort tilbud av inn- og utganger er den dessuten ytterst fleksibel.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Tangent Alio Stereo MKII

Pent og diskré

Et pent anlegg som ikke forstyrrer noen så lenge man ikke forsøker å makse volumet.

Pent Utmerket kvalitetsfølelse DAB+
Plastaktig fjernkontroll Middelmådig lyd

Philips Streamium MCI8080

Trådløs multikunstner

Med nettverkstilkobling og multiroom-mulighet er dette et meget fleksibelt anlegg.

Mengder av lydkilder Multiroom Fyldig og stor lyd
Savner dynamikk Tynt mellomregister

Bose Wave Music System III

Digitaloppgradert klassiker

En oppgradering først og fremst for Bose-fantaster som savner DAB-radio.

Bra bassgjengivelse Ingen stygge knapper DAB+
Dyr iPod-dokk dyrt tilbehør Man må bruke fjernkontrollen

Yamaha Restio ISX800

Overraskende posør

Restio er anlegget som formelig skriker ”se på meg” og det med rette.

Kjepphøy design Bra lyd DAB+
Komplisert montering

Loewe Soundbox

Form fremfor funksjon

Lydkvaliteten lever dessverre ikke opp til forventningene som den lekre designen gir.

Lekker design Multifjernkontroll Mange fargevalg
Innestengt lyd
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.