Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: MSi Modern 15 A11M-007NE

Elegant PC til ydmyk pris

Selv om prisen er lav, får man med MSI Modern 15 A11 en presentabel og pen maskin som klarer studier og hjemmekontor fint.

Skrevet av / 31.08.21 - 10:00
MSi Modern 15 A11M-007NE
John Hvidlykke

Vi testet nylig business-ultrabook-en MSI Summit E14, som bød på veldig mye kraft til en pris som ikke var altfor høy. Hvis du likevel finner prisen utenfor rekkevidde, har MSi også en serie kalt Modern, for dem som ikke trenger en supermaskin å vise frem ved møtebordet. Vi testet tidligere på året alt-i-en-modellen Modern AM271P fra samme serie.

MSI Modern 15 er en 15-tommers bærbar i en ganske tillitvekkende design for en så billig maskin. Kabinettet er i sølvfarget eller titangrått sandblåst aluminium, og alt ser seriøst og business-aktig ut.

MSi Modern 15 A11 ser sober og seriøs ut. (Illustrasjon: MSi)

Skjermen er i 16:9-format, noe som også fungerer best på en så stor PC, da en 16:10-skjerm ville gjøre maskinen unødvendig dyp. Oppløsningen er dessverre kun Full HD (1920 x 1080 piksler), litt i underkant til en så stor skjerm. Men det er et nødvendig kompromiss på en så billig maskin. Til denne prisen er skjermen fullt ut akseptabel, selv om den på ingen måte kan måle seg i klarhet, fargerikdom og lysstyrke med den på MSI Summit E14.

God plass

Tastaturet er stort og behagelig, og alle tastene er i full størrelse. MSI har ikke falt for fristelsen til å klemme inn et numerisk tastatur ved siden av, men det er likevel en enkelt rekke med spesialtaster.

Tastene er av rimelig kvalitet i denne prisklassen; vandringen er litt myk og vaklende. Men det er bare noe man legger merke til hvis man skal skrive mange sider hver dag – og ellers har en mer kostbar modell å sammenligne direkte med. Det er hvit bakbelysning, som er fullt ut tilstrekkelig. Dette er nok en MSI – men ingen spillmaskin.

Det er god plass på tastaturet. (Foto: MSi)

Der MSI Summit 14 måtte nøye seg med å ha skjermutgangen integrert i USB-C-portene, har Modern 15 en skikkelig HDMI-utgang. Den har fortsatt DisplayPort innebygd i USB-C-porten, men det skyldes nok mest at det er en feature i selve 11. generasjons-i5-prosessoren fra Intel. De fleste brukere vil nok enten nøye seg med laptop-skjermen, eller bruke HDMI-utgangen til en ekstern skjerm når de jobber på hjemmekontoret.

Benchmark

MSI Modern 15 A11 er en økonomimodell, og det er fornuft fremfor luksus som preger maskinvaren. Prosessoren er en 2,4 GHz Intel Core i5 med fire kjerner og åtte tråder. På tross av at det henger et ”billig” image ved i5, er prosessoren i Modern 15 i praksis like rask som tidligere generasjoner av Intel Core i7.

Maskinen er utstyrt med 8 GB RAM og 512 GB SSD-lager. Det er heller ikke overdådig, men det er greit til en maskin som sannsynligvis vil bli mest brukt til lettere kontorarbeid. Grafikkortet er Intel Iris Xe, som er Intels nye integrerte grafikkprosessor.

GeekBench 5-testen ender med et resultat på 1277 i single-core og 4214 i multi-core. Det er på ingen måte dårlig. Og PCMark 10-kontorprogramtesten får et resultat på 4123. Vi har med en PC å gjøre som kan løse alle alminnelige kontoroppgaver og brukes til online-møter uten problemer.

MSi er kjent for sine gamingmaskiner, men sikter nå også etter kontormarkedet. (Foto: MSi)

Skuffende grafikk

Intel Iris Xe Graphics er som nevnt integrert i CPU-en, og den bruker maskinens normale RAM i stedet for å ha eget grafikkminne. Det er aldri en rask grafikkløsning, men Iris Xe har imidlertid i tidligere tester vist å kunne levere akseptabel hastighet.

3DMark-grafikktestene fra UL ser imidlertid langt fra imponerende ut. En TimeSpy-score på 1002 og 2242 i Fire Strike, beviser at MSI Modern A11 er skapt til Windows-kontorprogrammer, men ikke til 3D-grafikk eller videoredigering.

MSI Summit E14 overrasker Modern 15 A11 med en forholdsvis kort batteritid. Batteritesten fra PCMark 8 ble på 2:52 timer. Det er likevel nok til en dag på jobben eller på skolen uten lader. Og det er ekstra viktig, da man ikke kan låne seg frem. MSI har nemlig valgt en spesiell lader med DC-stikk, fremfor USB-C-ladning.

Konklusjon

MSI Modern 15 A11 er en budsjett-bærbar som nok vil gi MSI vind i seilene i sitt forsøk på å finne fotfeste på markedet for kontormaskiner. Utseendemessig svarer den til navnet, og den slanke aluminiums-laptopen kan saktens tas for å være mer luksuriøs enn tilfellet er. Innmaten er også helt grei til dagligdags bruk, om det enten blir på kontoret, på hjemmearbeidsplassen eller på skolen.

Den havner i konkurranse med maskiner som den litt dyrere Acer Swift 3X, som ytelsesmessig er jevnbyrdig, men ikke har det solide metallkabinettet. Grafikkortet er rett og slett sløvt. Men i motsetning til MSIs andre maskiner er den heller ikke skapt for spill og tung grafikk.

Kabinettet er av sandblåst aluminium, og fås i sølvfarget og titangrått. (Foto: MSi)

Karakter
MSi Modern 15 A11M-007NE
Basic

Home mener

Solid og pent kabinett som ser dyrere ut enn det er. Kvikk prosessor. Prisen er stiv. Skjermen er hverken spesielt klar eller spesielt fargerik. Langsom grafikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Chromebooks på skolebenken

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Gir deg internett i hele hagen

Den beste Mac-en for de fleste

Den dyreste datamaskinen vi har testet

Kan dere høre meg der ute?

Scroll to Top