TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST MSi Modern AM271P (MS-AF81)

Billig og diskré til hjemmekontoret

MSi’s billige alt-i-en-PC dekker fint behovet på hjemmearbeidsplassen. Men man merker godt at prisen er skåret inn til benet.

forfatter
Publisert 23.05.21 - 09:10
Karakter
MSi Modern AM271P (MS-AF81)
L&B mener
Stor, flott 27-tommers skjerm med en fornuftig innmat til en meget rimelig pris. Tar ikke mer plass enn en vanlig PC-skjerm.
Plastaktig byggekvalitet. Full HD er for lav oppløsning til arbeidsbruk på en så stor skjerm. Skjermen mangler touch-funksjon.
Spesifikasjoner
  • Prosessor: 2,8 GHz Intel Core i7-1165G7 quad-core (8 tråder)
  • Skjerm: 27” IPS FHD (1920 x 1080), 60 Hz oppdateringshastighet
  • Minne: 16 GB DDR4
  • Lager: 512 GB SSD
  • Grafikk: Intel Iris Xe Graphics
  • Operativsystem: Windows 10 Pro, 64-bit
  • Mål og vekt: 61,2 x 55,3 x 17,0 cm / 7,2 kg
  • Tilkoblinger: Wi-Fi 6, Bluetooth, 2 x USB-C, 1 x USB-A 3.2, 3 x USB A 2.0, HDMI in, HDMI out, 2.0, 3,5 mm minijack
  • Webcam: 1080p, eksternt
  • Web: msi.com
Benchmark

Veil. pris 14.130Pr. 23.05.21 Produktside

Bærbare datamaskiner er fantastiske på farten, og det er praktisk at alle funksjoner er samlet i én enhet. Men de er ikke skapt til lange arbeidsdager ved skjermen.

Til kontorbruk – enten det er hjemme eller på jobben – er en alt-i-en-PC en interessant løsning. Skjermen er stor som på en stasjonær, men man unngår rot på skrivebordet.

MSi Modern AM271P-11M er en 27-tommers alt-i-en-maskin, hvor alt er innebygd i skjermen. Det ser ganske elegant ut, og maskinen ligner til forveksling en vanlig PC-skjerm. Den er bare litt tykkere nederst, og det er et litt større utvalg av inn- og utganger.

Skjermen kan enten monteres på den medfølgende foten eller henges på veggen med et VESA-beslag. Velger man foten, kan den justeres i høyden, og skjermen kan vippes noen grader bakover for å oppnå en bedre arbeidsstilling.

Foten er av plast, og kabinettet også. Sannsynligvis er det eneste metallet i kabinettet, skruer, som det er satt sammen med. Det er OK, og til denne prisen er det ikke råd til luksus. Men alt virker litt tynt og vinglete, og da skjermen var skrudd fast på foten med de medfølgende skruene, satt den tydelig skjevt!

MSi Modern AM271P kan monteres på veggen med VESA-beslag eller på den medfølgende hevefoten. (Foto: MSi)

HDMI-inngang

Blant portene er det sedvanlige arsenalet av USB-porter i alle størrelser og hastigheter, samt en HDMI-utgang. Mer uvanlig er det også en HDMI-inngang, som for eksempel kan brukes til å koble til en Blu-ray-spiller, hvis PC-en skal fungere som fjernsyn på studentrommet. Det er fint at muligheten er der – selv om det nok blir vanskelig å finne en student som kan huske en tid med fysiske medier.

Det er ingen DisplayPort-utgang, og heller ikke Thunderbolt, men dette er ingen stor mangel på en så billig maskin.

Det er litt merkelig at det ikke følger med mus eller tastatur, når PC-en selges som en komplett pakkeløsning. Men det gir på den andre siden en valgmulighet.

All elektronikk er innebygd i skjermen, som ligner en normal datamaskinskjerm, bortsett fra antallet av inn- og utganger. (Foto: MSi)

Det er ikke innebygd webcam, men det følger med et løst kamera til å montere i overkant av skjermen. Det er en litt klossete løsning, men kameraet er til gjengjeld i Full HD-oppløsning, som er bedre enn de fleste innebygde variantene. Hvis man er nervøs for privatlivet, kan man dekke det til med en liten plastklaff som kan skyves ned foran.

En liten luke bakerst til høyre på kabinettet inneholder disken (en 512 GB SSD), som kan tas ut og skiftes hvis den svikter eller man vil oppgradere til en større. SSD-drev er i utgangspunktet mer stabile enn fysiske harddisker, men alle som har måttet ta fra hverandre en alt-i-en-PC til atomer for å skifte en harddisk, kan se det praktiske i denne monteringen!

Lav skjermoppløsning

Skjermen er lyssterk nok til normal bruk, og skarpheten feiler det heller ikke noe. Det gjør til gjengjeld oppløsningen. Med Full HD-oppløsning (1920 x 1080 punkter) på en 27-tommers skjerm, er bildepunktene tydelig synlige. På gamingmaskiner, hvor alt handler om hastighet, er det et brukbart kompromiss. Men ikke på en maskin hvor man skal kunne ha flere dokumentvinduer åpne samtidig. Da jeg første gang så MSi Modern AM271P, hadde jeg egentlig også forventet at skjermen hadde hatt touch-funksjon, da det gir mye mening på en alt-i-en-maskin. Det varte imidlertid bare inntil jeg så prisen.

Mye regnekraft ut fra prisen

Mens jeg må innrømme å være temmelig lite imponert over AM271Ps ytre, er innmaten langt mer overbevisende. Her finner man en 11. generasjons Intel Core i7-1165G7. Det er en quad-core-prosessor på 2,8 GHz og med åtte tråder. Det er 16 GB RAM til rådighet, og som sagt 512 GB SSD-lager. Grafikken ivaretas av Intel Iris Xe Graphics; altså integrert hovedkortgrafikk, men av nyeste generasjon.

For å sette tingene i perspektiv er dette stort sett den samme konfigurasjonen som Razer Book 13, som vi testet for et par måneder siden. Razer-laptopen hadde riktig nok en høyere oppløsning og touch på sin 13” skjerm. Men den kostet også dobbelt så mye!

Benchmark

I GeekBench 5-prosessortesten oppnår MSi Modern AM271P et resultat på 1566 i single-core og 5283 i multi-core. PCMark 10-kontorprogramtesten ender med en score på 5138. Det er – ikke overraskende – nesten identiske resultater med den førnevnte Razer Book 13. Og det er en ytelse som plasserer den billige alt-i-en-maskinen over middels blant kontormaskiner.

Der tidligere generasjoner av Intels hovedkortgrafikk har vært skikkelig sløve, er Intel Iris Xe Graphics god nok til annet enn tung grafikk. Man kan til og med spille lettere 3D-spill i pausen, hvis man skrur grafikkinnstillingene litt ned.

I 3D-grafikktesten 3DMark Time Spy oppnår Modern AM271P en score på 1619, og den eldre Fire Strike-testen ender på 4312. Det er ikke på nivå med selv de minste Nvidia GeForce-kortene fra de siste årene. Men rikelig til alle de oppgavene man realistisk kan forestille seg at en hjemmekontormaskin vil bli stilt overfor.

Kabinettet er av plast, og skjermoppløsningen er lav. Men innmaten er hurtig, og prisen er fin. (Foto: MSi)

Raskere enn designer-laptops

Selv om en alt-i-en-maskin er praktisk til stasjonær bruk, er utvalget av bærbare langt større. Og alle konkurrentene vi kan finne, er laptops. Det kan for eksempel være den superslanke Asus ZenBook 14, som kun veier litt over en kg, men som er betydelig langsommere på spesielt grafikk. Huawei MateBook 14 har en superskarp design og lekker skjerm. Til gjengjeld kan MSi-maskinen springe i store sirkler rundt den langsomme Huawei. Så på ytelsen betaler det seg å ofre bærbarheten.

Konklusjon

MSi Modern AM271P er definitivt ikke den styggeste maskinen man kan sette på bordet. Og det er praktisk at alt er integrert i skjermen. I forhold til prisen får man virkelig mye maskinkraft – og i tillegg en ganske OK skjerm på 27 tommer.

På minussiden er byggekvaliteten mildt sagt lite påkostet, og skal maskinen brukes til noe mer krevende enn basal tekstbehandling og underholdning, vil skjermoppløsningen være en hemsko. Jeg ville også normalt forventet at en alt-i-en-PC hadde touch-skjerm. Det kan man også fint få. Men da blir prisen en annen.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
Dell-PC'er til hverdagen Fornuft og gjenbruksmaterialer er nøkkelordene for de nye Dell Inspiron-modellene
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Dell XPS blir enda mer minimalistisk 2022-generasjonen av ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 ganger lengere inn til beinet.
Kjempe på leirføtter Samsung Galaxy Book2 Pro 360 er et godt eksempel på en god idé som er dårlig utført.
Philips: To dataskjermer for jobb og fritid Hjemmekontor eller bortekontor? Philips' dataskjermer har innebygd lyd og kamera.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend