TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Acer Swift 3X (SF314-510G-73NT)

Ultrabook med sterke muskler

Her er en PC du kan ha i vesken hele dagen, med en regnekraft som kan måle seg med de litt større maskinene.

forfatter
Publisert 19.06.21 - 10:00
Karakter
Acer Swift 3X (SF314-510G-73NT)
L&B mener
Lekker mekanisk utførelse og lav vekt. Kvikk prosessor og helt ok grafikkort.
Til denne prisen burde det ha vært råd til høyere skjermoppløsning og eventuelt også touch.
Spesifikasjoner
  • Prosessor: 2,8 GHz Intel Core i7-1165G7 quad-core (8 tråder)
  • Skjerm: 14″ IPS, Full HD (1920 x 1080), 60 Hz oppdateringshastighet, 300 nit
  • Minne: 16 GB DDR4
  • Lager: 1 TB SSD
  • Grafikk: Intel Iris Xe MAX Graphics m. 4 GB VRAM
  • Operativsystem: Windows 10 Home, 64 bit
  • Mål og vekt: 32,3 x 1,8 x 22,1 cm / 1,4 kg
  • Tilkoblinger: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, USB-C (m. Thunderbolt 4 og DisplayPort), HDMI, 2 x USB-A, 3,5 mm audio, HD-webcam
  • Web: acer.com
Benchmark

Veil. pris 12.990Pr. 19.06.21 Produktside

Acers Swift-bærbare har vi testet flere ganger. Og de har spesielt imponert ved å være så lette. Som 15 tommersmodellen på 1 kg, hvor vår tester nesten var bekymret for om han hadde fått tilsendt en tom dummy ved en feil.

Med en kampvekt på 1,3 kg setter Acer Swift 3 ikke rekord for letteste 14-tommer. Men den lille maskinen er fortsatt uproblematisk å ha med i vesken overalt. At den er tyngre enn sine større forgjengere, henger nok sammen med ekstra kjøling til den kraftigere grafikkprosessoren.

Acer Swift 3X fås i fargene Steam Blue og Safari Gold. Den første er gråblå, og den siste har jeg vanskelig for å ikke tolke som nikotingul.

Acer Swift 3X fås i to farger, Steam Blue og Safari Gold, dvs. gråblå og nikotingul. (Foto: Acer)

Kabinettet er en unibody-konstruksjon i metall som er meget stødig. Skjermen, som kun har en smal kant rundt seg, er naturlig nok litt mer fleksibel. Men alt har en fin luksusfølelse i forhold til den forholdsvis tilgjengelige prisen.

Tastaturet er så stort og behagelig som det er plass til på en 14 tommers bærbar. Det er god plass mellom tastene, selv om de ytterste tastene på begge sider er litt forkortede, og vandringen er bedre enn gjennomsnittet. Det er innebygd fingeravtrykkleser til login, og det fungerte 100 prosent problemfritt i hele testperioden.

God skjerm – men lav oppløsning

Skjermen er ganske fargerik, og med et fargerom på 72 prosent av NTSC (omtrent tilsvarende 99 prosent av Adobe RGB) kan den godt brukes til bilderedigering. Men da må man helst jobbe innendørs, da lysstyrken kun er på 300 nit.

Det ville også ha vært fint med høyere oppløsning. Full HD (1920 x 1080 piksler) kan gå på en 14 tommers skjerm, men på en maskin som ligger over den billigste klassen, kan man tillate seg å be om mer i 2021. Jeg ville også gjerne hatt touch-funksjon, og det har man også sett før til denne prisen. Men pengene har gått til de indre verdiene. De kommer vi tilbake til.

Maskinen har de portene man trenger, men heller ikke flere. Det dreier seg om to gammeldagse USB 3.0-porter, en USB-C og en HDMI 2.0-utgang. Den enslige USB-C-porten inneholder dog både Thunderbolt 4 og DisplayPort.

Acer Swift 3X er en kvikk liten maskin, som er kraftig nok til å bli brukt til kreativt arbeid. En høyere skjermoppløsning ville ha gjort arbeidet langt mer behagelig. (Foto: Acer)

Benchmark

Acer Swift 3X er utstyrt med en ganske kvikk 11. generasjons Intel Core i7-prosessor på 2,8 GHz med fire kjerner og åtte tråder. Og det merkes. Geekbench 5-testen ender med et resultat på 1583 i single-core og 5847 i multi-core. Det er regnekraft uten kompromisser på grunn av størrelsen. PCMark 10-kontorprogramtesten får tilsvarende et resultat på 5152.

Iris Xe MAX ble introdusert sammen med Intels 11. generasjons prosessorer, og vi har kun hatt en maskin med den nye grafikkprosessoren til test tidligere, nemlig Razer Book 13. Men det ser nå ut til at grafikkytelsen i Iris Xe MAX ligger litt under Nvidia GeForce GTX 1650, som vi for eksempel har sett i MSi Prestige 14.

Selv om spill ikke er det Acer Swift 3X vil bli brukt til (den klarer CS:GO akseptabelt – men regn ikke med å vinne over barna!), har vi prøvd 3D-grafikktestene fra UL på den. En score på 1697 i Time Spy og 5639 i Fire Strike er ikke tilstrekkelig til gaming – men en revolusjon i forhold til gammeldags integrert hovedkortsgrafikk på bærbare.

Acer Swift 3X er en maskin beregnet til å ha med på jobb eller skole en hel lang dag. Og det kan man gjøre uten å bry seg med å legge den forholdsvis store laderen i vesken. Batteritesten fra PCMark 8 sluttet på 5:21 timer. Og det er vel å merke med fullt bluss på skjermen og uavbrutt regnearbeid. Overført til normale arbeidsforhold holder batteriet minst dobbelt så lenge.

Batteritiden er glimrende, så man kan uten problemer bruke PC-en en hel lang dag på jobben eller studiet. (Foto: Acer)

Konklusjon

Acer Swift 3X er ikke den billigste måten å få en bærbar på. Hvis prisen er førsteprioritet, kan man få en Acer Aspire 5 til halvparten. Men noe av det man betaler for, er det solide, lette metallkabinettet som vil gjøre maskinen til en ubekymret følgesvenn i vesken i årevis. Man får også grafiske krefter som holder til bilde- og videobehandling. Skjermen er også helt i orden, men den burde hatt høyere oppløsning og gjerne også touch.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
Dell-PC'er til hverdagen Fornuft og gjenbruksmaterialer er nøkkelordene for de nye Dell Inspiron-modellene
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Dell XPS blir enda mer minimalistisk 2022-generasjonen av ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 ganger lengere inn til beinet.
Kjempe på leirføtter Samsung Galaxy Book2 Pro 360 er et godt eksempel på en god idé som er dårlig utført.
Philips: To dataskjermer for jobb og fritid Hjemmekontor eller bortekontor? Philips' dataskjermer har innebygd lyd og kamera.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend