Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Lenovo Yoga Slim 7i Carbon (82U90066MX)

En ekte lettvekter

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare maskinen vi noensinne har testet. Dessverre innebærer den slanke formfaktoren ubehagelige kompromisser.

Skrevet av / 17.01.23 - 12:03
Lenovo Yoga Slim 7i Carbon (82U90066MX)
Peter Gotschalk

Lenovo er verdens største PC-produsent, og den kinesiske virksomheten har et hav av forskjellige bærbare modeller. Så mange at det er umulig for oss å teste dem alle sammen.

Gjennom årene har vi derfor spesielt testet mange av de såkalte Yoga-modellene, fordi det – som navnet antyder – egentlig er snakk om hybrid-maskiner med fleksibel formfaktor og mange forskjellige bruksmuligheter.

Kanskje er det alderen som trykker når Lenovo skal dyrke Yoga, for i det siste har produsenten lansert en rekke Yoga Slim-bærbare som ikke kan brukes for eksempel som nettbrett, slik som tidligere modeller. Det er heller snakk om superslanke ultrabooks, som ellers holder seg til en helt tradisjonell formfaktor. Det gjelder også Lenovo Yoga Slim 7i Carbon, som til gjengjeld nok er den letteste bærbare maskinen vi har testet til dato.

Utseende og konstruksjon

Den superslanke bærbare veier nemlig bare 970 gram og er ellers 1,48 cm slank på det tykkeste, så den er svært lett å ha med i vesken. Deilig med en bærbar som ikke resulterer i ryggskader og utgifter til massasje og kiropraktor.

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon
Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er nok er den letteste bærbare maskinen vi har testet til dags dato. (Foto: Lenovo)

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er fremstilt i hard plast kombinert med kullfiber (derav navnet Carbon), og materialvalget betyr at maskinen er robust og solid.

Det bakbelyste tastaturet er i full størrelse, med god plass mellom tastene og god vandring (avstanden mellom tastens hviletilstand og dens tilstand når den er trykket helt i bunnen), maskinens ultraslanke formfaktor til tross.

Til gjengjeld må man avfinne seg med at utvalget av porter er redusert til et minimum. En USB-C og en Thunderbolt 4 har fått plass, og hvis man kobler den bærbare til strøm, skjer det via USB-C-porten, og man er nede på én brukbar tilkoblingsmulighet. Selv Apples MacBook Air har flere tilkoblingsmuligheter innebygd – nemlig en 3,5 mm jack-kontakt – og selv om Lenovo Yoga Slim 7i Carbon leveres med en heslig adapter, som tilføyer HDMI, USB-A, VGA og 3,5 mm jack-kontakt, er mulighetene ikke akkurat overveldende. Hva skal man med VGA nå til dags? Og hadde det ikke vært smart å inkludere en kortleser til SD-kort i stedet?

Det kan også bli for minimalistisk.

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon
Det bakbelyste tastaturet er i full størrelse, med god plass mellom tastene og god vandring. (Foto: Lenovo)

Skjerm og lyd

Til gjengjeld er det god plass på skjermen, som ellers bare måler 13,3”. Den kompakte IPS-skjermen støtter nemlig en oppløsning på opptil 2560 x 1600 piksler, noe som gir den slanke bærbare mer reelt arbeidsareal enn mange slanke ultrabooks med større skjerm, for eksempel Samsung Galaxy Book2 Pro 360, som ellers kommer med hele 15,6” skjerm, men som likevel bare kan klare en oppløsning på 1920 x 1080 piksler.

Selv om det ikke er snakk om et OLED-panel, leverer skjermen et skarpt bilde og fine farger. Imidlertid kunne lysstyrken (maks 400 nits) godt vært bedre.

Lyden er en relativ tynn kopp te gjennom de innebygde stereohøyttalerne, men får masser av fylde og tyngde når man tar i bruk et par skikkelige hodetelefoner.

03_Yoga_Slim_7i_Carbon_Gen7_Tour_Left_Side_Profile_Closed_small 04_Yoga_Slim_7i_Carbon_Gen7_Tour_Right_Side_Profile_Closed_small
<
>
Man må avfinne seg med at utvalget av porter er redusert til et minimum. En USB-C og en Thunderbolt 4 har det blitt plass til. (Foto: Lenovo)

Ytelse og funksjoner

Under panseret sitter den nest tynneste 12. generasjons Intel Core i7-prosessor samt Intel Iris Xe Graphics-arkitektur, noe som betyr at Galaxy Book2 Pro 360 støtter både Thunderbolt 4 og Wi-Fi 6.

Den gode prosessoren – i kombinasjon med hele 16 gigabyte RAM – leverer en tilfredsstillende høy ytelse, noe våre Benchmark-resultater også dokumenterer, og samtidig utvikler maskinen ikke så mye varme at viftene må jobbe på overtid. Lenovo Yoga Slim 7i Carbon kan altså løse langt de fleste dagligdags oppgavene uten et kny, men noen gaming-maskin er den til gjengjeld ikke. Generelt sett er den grafiske ytelsen ikke noe å skrive hjem om.

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon
Det er god plass på skjermen, som ellers bare måler 13,3”. Den kompakte IPS-skjermen støtter nemlig en oppløsning på opptil 2560 x 1600 piksler. (Foto: Lenovo)

Helt katastrofal er spesielt den dårlige batteritiden. Nåvel, når vi Benchmark-tester, utsettes maskinen for maksimalt stress uten batteribesparende funksjoner, inntil den går tom for strøm. Men et resultat på under to og en halv time er fortsatt i underkant av hva man bør akseptere til den relativt høye prisen.

Konklusjon

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er en superlett ultrabook med mye muskler. Skjermen kommer med høy oppløsning, og vi liker tastaturet, som både er bakbelyst og byr på en fin taktil brukeropplevelse.

Derfor er det desto mer frustrerende at den lille bærbare snubler før målstreken. Skjermens lysstyrke er for svak, maskinen har nærmest ingen innebygde tilkoblingsmuligheter, og verst av alt er batteritiden, som er ikke mindre enn skandaløs dårlig.

Karakter
Lenovo Yoga Slim 7i Carbon (82U90066MX)
Premium

Home mener

Superslank og superlett. Bra ytelse og godt tastatur. Sist, men ikke minst byr skjermen på god oppløsning og et flott skjermbilde. Nærmest ingen tilkoblingsmuligheter. Skjermens lysstyrke er for lav, men verst av alt er den utrolig dårlige batteritiden, som trekker kraftig ned i den samlede vurderingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Rekordslank dobbeltskjerms-PC

MacBook Air har blitt litt raskere, men også dyrere

Vil du ha ekstra skjerm til menyen?

Kjøp én - betal for tre

To-i-en-PC som har alt

Fy søren ... hvor rask den er!

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Scroll to Top