TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Lenovo Yoga Slim 7i Carbon (82U90066MX)

En ekte lettvekter

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare maskinen vi noensinne har testet. Dessverre innebærer den slanke formfaktoren ubehagelige kompromisser.

forfatter
Publisert 17.01.23 - 12:03
Karakter
Lenovo Yoga Slim 7i Carbon (82U90066MX)
L&B menerskew
pluss Superslank og superlett. Bra ytelse og godt tastatur. Sist, men ikke minst byr skjermen på god oppløsning og et flott skjermbilde.
minus Nærmest ingen tilkoblingsmuligheter. Skjermens lysstyrke er for lav, men verst av alt er den utrolig dårlige batteritiden, som trekker kraftig ned i den samlede vurderingen.
Veil. pris 14995 Produktside
 • Prosessor: 12. Gen. Intel Core i7-1260P
 • Skjerm: 13,3” IPS WQXGA (2560 x 1600)
 • Minne: 16 GB RAM
 • Lager: 512 SSD
 • Grafikk: Intel Iris Xe Graphics
 • Operativsystem: Windows 11 Home
 • Mål og vekt: 30,1 x 20,6 x 1,48 cm / 970 g
 • Batteri: 50 Wh Lithium-Ion
 • Annet: 720p HD-webkamera, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, Thunderbolt 4, USB-C
 • Web: lenovo.no
 • Geekbench 5: 1097 (single-core), 7562 (multi-core)
 • Geekbench 5 Compute: 15 683
 • 3DMark Time Spy: 1796
 • 3DMark Fire Strike: 4142
 • Cinebench R23: 8291 (multi-core) / 1584 (single-core)
 • PC Mark 10: 4309
 • Basemark Web 3.0: 839,25
 • Batteritest: 2:24 timer

Lenovo er verdens største PC-produsent, og den kinesiske virksomheten har et hav av forskjellige bærbare modeller. Så mange at det er umulig for oss å teste dem alle sammen.

Gjennom årene har vi derfor spesielt testet mange av de såkalte Yoga-modellene, fordi det – som navnet antyder – egentlig er snakk om hybrid-maskiner med fleksibel formfaktor og mange forskjellige bruksmuligheter.

Kanskje er det alderen som trykker når Lenovo skal dyrke Yoga, for i det siste har produsenten lansert en rekke Yoga Slim-bærbare som ikke kan brukes for eksempel som nettbrett, slik som tidligere modeller. Det er heller snakk om superslanke ultrabooks, som ellers holder seg til en helt tradisjonell formfaktor. Det gjelder også Lenovo Yoga Slim 7i Carbon, som til gjengjeld nok er den letteste bærbare maskinen vi har testet til dato.

Utseende og konstruksjon

Den superslanke bærbare veier nemlig bare 970 gram og er ellers 1,48 cm slank på det tykkeste, så den er svært lett å ha med i vesken. Deilig med en bærbar som ikke resulterer i ryggskader og utgifter til massasje og kiropraktor.

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon
Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er nok er den letteste bærbare maskinen vi har testet til dags dato. (Foto: Lenovo)

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er fremstilt i hard plast kombinert med kullfiber (derav navnet Carbon), og materialvalget betyr at maskinen er robust og solid.

Det bakbelyste tastaturet er i full størrelse, med god plass mellom tastene og god vandring (avstanden mellom tastens hviletilstand og dens tilstand når den er trykket helt i bunnen), maskinens ultraslanke formfaktor til tross.

Til gjengjeld må man avfinne seg med at utvalget av porter er redusert til et minimum. En USB-C og en Thunderbolt 4 har fått plass, og hvis man kobler den bærbare til strøm, skjer det via USB-C-porten, og man er nede på én brukbar tilkoblingsmulighet. Selv Apples MacBook Air har flere tilkoblingsmuligheter innebygd – nemlig en 3,5 mm jack-kontakt – og selv om Lenovo Yoga Slim 7i Carbon leveres med en heslig adapter, som tilføyer HDMI, USB-A, VGA og 3,5 mm jack-kontakt, er mulighetene ikke akkurat overveldende. Hva skal man med VGA nå til dags? Og hadde det ikke vært smart å inkludere en kortleser til SD-kort i stedet?

Det kan også bli for minimalistisk.

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon
Det bakbelyste tastaturet er i full størrelse, med god plass mellom tastene og god vandring. (Foto: Lenovo)

Skjerm og lyd

Til gjengjeld er det god plass på skjermen, som ellers bare måler 13,3”. Den kompakte IPS-skjermen støtter nemlig en oppløsning på opptil 2560 x 1600 piksler, noe som gir den slanke bærbare mer reelt arbeidsareal enn mange slanke ultrabooks med større skjerm, for eksempel Samsung Galaxy Book2 Pro 360, som ellers kommer med hele 15,6” skjerm, men som likevel bare kan klare en oppløsning på 1920 x 1080 piksler.

Selv om det ikke er snakk om et OLED-panel, leverer skjermen et skarpt bilde og fine farger. Imidlertid kunne lysstyrken (maks 400 nits) godt vært bedre.

Lyden er en relativ tynn kopp te gjennom de innebygde stereohøyttalerne, men får masser av fylde og tyngde når man tar i bruk et par skikkelige hodetelefoner.

03_Yoga_Slim_7i_Carbon_Gen7_Tour_Left_Side_Profile_Closed_small 04_Yoga_Slim_7i_Carbon_Gen7_Tour_Right_Side_Profile_Closed_small
<
>
Man må avfinne seg med at utvalget av porter er redusert til et minimum. En USB-C og en Thunderbolt 4 har det blitt plass til. (Foto: Lenovo)

Ytelse og funksjoner

Under panseret sitter den nest tynneste 12. generasjons Intel Core i7-prosessor samt Intel Iris Xe Graphics-arkitektur, noe som betyr at Galaxy Book2 Pro 360 støtter både Thunderbolt 4 og Wi-Fi 6.

Den gode prosessoren – i kombinasjon med hele 16 gigabyte RAM – leverer en tilfredsstillende høy ytelse, noe våre Benchmark-resultater også dokumenterer, og samtidig utvikler maskinen ikke så mye varme at viftene må jobbe på overtid. Lenovo Yoga Slim 7i Carbon kan altså løse langt de fleste dagligdags oppgavene uten et kny, men noen gaming-maskin er den til gjengjeld ikke. Generelt sett er den grafiske ytelsen ikke noe å skrive hjem om.

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon
Det er god plass på skjermen, som ellers bare måler 13,3”. Den kompakte IPS-skjermen støtter nemlig en oppløsning på opptil 2560 x 1600 piksler. (Foto: Lenovo)

Helt katastrofal er spesielt den dårlige batteritiden. Nåvel, når vi Benchmark-tester, utsettes maskinen for maksimalt stress uten batteribesparende funksjoner, inntil den går tom for strøm. Men et resultat på under to og en halv time er fortsatt i underkant av hva man bør akseptere til den relativt høye prisen.

Konklusjon

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er en superlett ultrabook med mye muskler. Skjermen kommer med høy oppløsning, og vi liker tastaturet, som både er bakbelyst og byr på en fin taktil brukeropplevelse.

Derfor er det desto mer frustrerende at den lille bærbare snubler før målstreken. Skjermens lysstyrke er for svak, maskinen har nærmest ingen innebygde tilkoblingsmuligheter, og verst av alt er batteritiden, som er ikke mindre enn skandaløs dårlig.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-prosessorer Den lynraske M2-prosessoren fra Apple får hele to enda raskere oppdateringer, som finner vei til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Veid og funnet for lett! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare maskinen vi noensinne har testet. Dessverre innebærer den slanke formfaktoren ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynrask og hard SanDisks eksterne USB-disk holder til det meste, og den er rask.
Brede skjermer til smale budsjetter Hvis du vil ha plass til flere vinduer ved siden av hverandre, har Philips et par nye 40" skjermer til en rimelig pris.
PC-regn fra Acer Acer viste frem sin vårkolleksjon av nye PC-er på elektronikkmessen i Las Vegas.
Følg Lyd & Bilde