Duell: HP Elite Dragonfly G3 vs. Samsung Galaxy Book3 Ultra

To lette luksus-PC-er

Hvilken PC er den lekreste og sterkeste? Erfarne HP eller utfordreren Samsung?

Publisert 06.05.23 - 09:00
HP Elite Dragonfly G3 vs. Samsung Galaxy Book3 Ultra
John Hvidlykke

Produkter i denne test

Når man skal jobbe en hel dag på en lading, uten å gå på kompromiss med vekt eller kvalitet, krever det en PC av en viss klasse. Og klasse betyr pris.

Til denne testen har vi bedt produsentene om å sende oss sin beste kontormaskin. En PC som er robust nok til å bli puttet i vesken mange ganger hver dag, og som samtidig vekker tillit (og kanskje også litt misunnelse).

Vi snakker ikke om PC-er av den typen man finner på supermarkedet, men kremen av de beste. Og vi har satt en av de største og mest erfarne PC-produsentene, nemlig HP, opp mot Samsung, som i PC-sammenheng er den nye gutten i klassen.

Les også Så trygt som i gamle dager Lenovo ThinkPad Z16 Gen 1 er smart på utsiden, men ligner en klassisk ThinkPad på innsiden.

Når scenen så er satt, er det to veldig forskjellige alternativer som kommer inn.

HP stiller med en ultralett og kompakt maskin, som med sin 13,5 tommers skjerm og en vekt på akkurat under en kilo kan få plass i selv den mest elegante dokumentmappen.

Samsungs luksusmaskin er på hele 16 tommer i diagonalmål – og en kampvekt på nesten det dobbelte av motstanderen. Til gjengjeld har den grafiske muskler, som kan gjøre mange skrivebordsmaskiner misunnelige.

Les også Skarpeste ultrabærbare noensinne Dell XPS 13 Plus er den knivskarpeste designede ultrabooken vi har sett noensinne. Nesten for designet faktisk.

Da de to maskinene er så forskjellige, er det vanskelig å si hvilken som er best – for det kommer an på hva den skal brukes til. Skal man lage notater til møter og vise presentasjoner hos mange kunder, er lav vekt og kompakt størrelse viktig. Den store sterke maskinen vil til gjengjeld være perfekt for den kreative direktøren på et reklamebyrå.

Les også Kaffe latte-segmentets heteste drøm 14” MacBook Pro med M2 Pro-prosessor er den beste og raskeste bærbare i sin prisklasse. Men Apple bør oppgradere webkameraet.

Det betyr ikke at de to maskinene er like vellykkede. Uansett formål må man som PC-kjøper alltid se om maskinen lever opp til standarden i klassen. Og her er det forskjell! Den ene av duellantene er blant de beste i sin klasse, mens den andre kjemper for å komme opp på en gjennomsnittlig prestasjon.

Produkter i denne test

HP Elite Dragonfly G3

Elegant, men for dyr

HP Elite Dragonfly G3 er knivskarpt designet, men hvorfor må den koste dobbelt så mye som tilsvarende PC-er?

Superlett og stilfull designet luksus-ultrabook. Innebygd ekstra sikkerhet.
Den er langsom på alle måter. Og dyr!
Les hele testen

Samsung Galaxy Book3 Ultra

Kraftig PC for de kreative

Samsung beviser med denne ultramodellen at selskapet er en seriøs PC-produsent.

Overdådig på stort sett alle områder: rask prosessor, fornuftig grafikkort og en formidabel skjerm.
Mangler touch-skjerm. Prisen er høy, men fullt ut berettiget.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Oppgjør på sjefsplan

Så trygt som i gamle dager

Wi-Fi 6E i lommeformat

Bedre skrivefølelse og hendig lagring

Det enkleste Wi-Fi 6E-mesh

Ekstra bred skjerm for folk flest

Scroll to Top