Bil & El-kjøretøy Data Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Samsung Series 5 Ultra 540U3C

Pen på utsiden, sløv på innsiden

Samsung Series 5 Ultra ser flott ut, og lyden er også god. Men brukeropplevelsen krever tålmodighet.

Publisert 11.12.13 - 13:34
Samsung Series 5 Ultra 540U3C
Peter Gotschalk

Hva hjelper det å sende en ultrabook på markedet med en pen og dyr design, flott skjerm og god lyd, når det som skal drive det hele åpenbart er konfigurert så dårlig at brukeropplevelsen blir en prøvelse for selv den mest tålmodige sjel? Egentlig hadde vi tippet Samsung Series 5 Ultrabook som en mulig testvinner, men den scorer simpelthen så dårlig i Geekbench 3 at den kun er litt bedre enn den dårligste prestasjonen i testen, som Acer Aspire P3 står for. Og det til tross for et på papiret fornuftige spesifikasjoner med 6 GB RAM og en Intel Core i5 prosessor på 1,7 GHz, hvor Acer Aspire P3 må nøye seg med kun 2 GB RAM og en Intel Core i3 prosessor på 1,4 GHz.

Men det er ikke bare i den syntetiske testen at denne datamaskinen viser et provoserende tegn til demens. Nei, man merker tydelig i det daglige bruk at det er noe galt med hastigheten. Nettleseropplevelsen krever tålmodighet, apper og menyer åpner seg og reagerer ofte langsomt, og alt i alt virker Series 5 Ultra som om den har tatt for mange sovepiller. Skuffende.

For ellers er den verdt prisen. Skjermen er lyssterk og byr på et pent bilde, lydkvaliteten er godkjent og både design og materialvalg minner om de dyrere Series 7 og Series 9 ultrabooks fra Samsung. Tilkoblingsmuligheter er det også rikelig av med både USB 3.0, USB2.0, HDMI og til og med en Ethernet-port. Maskinen har også både touchskjerm og touchpad samt et godt tastatur.

Konklusjon
Vi har ingen grunn til å tro at det var noe galt med vårt testeksemplar, men man kunne neste ønske at det var tilfellet. En så sløv utgave av en bærbar datamaskin har vi sjelden testet. Både design, skjerm og lydkvalitet er tilfredsstillende, men det kan ikke kompensere for en elendig brukeropplevelse, hvor man hele tiden må vente alt for lenge på at apper eller menyer reagerer eller overhodet vil åpne. På forhånd hadde vi tippet denne datamaskinen som en mulig testvinner, men ble meget skuffet. Syntetiske testresultater er ikke alfa og omega, men hvordan Samsung har kunnet få så lite saft og kraft ut av en ellers fornuftig konfigurasjon er en gåte.

Home mener

Pen design God lyd Pen skjerm Altfor langsom

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen? Bli abonnent. Allerede abonnent? Logg inn

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B abonnement finner du her.

Ekstra bred skjerm for folk flest

Den beste til høyoppløst gaming?

Kaffe latte-segmentets heteste drøm

Så rask er den første GeForce RTX 4090-PC

En perfekt Mac for mange

Bredskjerm kan brukes til alt

Scroll to Top