Samsung Series 5 Ultra 540U3C

Pen på utsiden, sløv på innsiden

Samsung Series 5 Ultra ser flott ut, og lyden er også god. Men brukeropplevelsen krever tålmodighet.
Lyd & Bilde mener
Pen design God lyd Pen skjerm
Altfor langsom
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Windows 8
  • Skjerm: 13,3” LED, 1366 x 768 piksel
  • Prosessor: 1,7 GHz Intel Core i5
  • Minne: 6 GB DDR3 SDRAM
  • Lager: 500 GB HDD inkludert 24 GB SSD
  • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Tilkobling: 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, HDMI, SDXC-kort, Ethernet
  • Mål: 31,51 x 21,89 x 1,99 cm
  • Vekt: 1,69 kg
  • Batteri: 4-celler Lithium-polymer
forfatter

Hva hjelper det å sende en ultrabook på markedet med en pen og dyr design, flott skjerm og god lyd, når det som skal drive det hele åpenbart er konfigurert så dårlig at brukeropplevelsen blir en prøvelse for selv den mest tålmodige sjel? Egentlig hadde vi tippet Samsung Series 5 Ultrabook som en mulig testvinner, men den scorer simpelthen så dårlig i Geekbench 3 at den kun er litt bedre enn den dårligste prestasjonen i testen, som Acer Aspire P3 står for. Og det til tross for et på papiret fornuftige spesifikasjoner med 6 GB RAM og en Intel Core i5 prosessor på 1,7 GHz, hvor Acer Aspire P3 må nøye seg med kun 2 GB RAM og en Intel Core i3 prosessor på 1,4 GHz.

Men det er ikke bare i den syntetiske testen at denne datamaskinen viser et provoserende tegn til demens. Nei, man merker tydelig i det daglige bruk at det er noe galt med hastigheten. Nettleseropplevelsen krever tålmodighet, apper og menyer åpner seg og reagerer ofte langsomt, og alt i alt virker Series 5 Ultra som om den har tatt for mange sovepiller. Skuffende.

For ellers er den verdt prisen. Skjermen er lyssterk og byr på et pent bilde, lydkvaliteten er godkjent og både design og materialvalg minner om de dyrere Series 7 og Series 9 ultrabooks fra Samsung. Tilkoblingsmuligheter er det også rikelig av med både USB 3.0, USB2.0, HDMI og til og med en Ethernet-port. Maskinen har også både touchskjerm og touchpad samt et godt tastatur.

Konklusjon
Vi har ingen grunn til å tro at det var noe galt med vårt testeksemplar, men man kunne neste ønske at det var tilfellet. En så sløv utgave av en bærbar datamaskin har vi sjelden testet. Både design, skjerm og lydkvalitet er tilfredsstillende, men det kan ikke kompensere for en elendig brukeropplevelse, hvor man hele tiden må vente alt for lenge på at apper eller menyer reagerer eller overhodet vil åpne. På forhånd hadde vi tippet denne datamaskinen som en mulig testvinner, men ble meget skuffet. Syntetiske testresultater er ikke alfa og omega, men hvordan Samsung har kunnet få så lite saft og kraft ut av en ellers fornuftig konfigurasjon er en gåte.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Lenovo IdeaPad U330 Touch

En flott pakke

Lenovo IdeaPad U330 Touch byr på frekk design kombinert med god kvalitet.

Frekk, men brukervennlig design God lyd Touch-skjerm
Skjermoppløsningen Til dels den blanke skjermen

HP Pavilion TouchSmart 14-n005eo Ultrabook

Den gamle skolen

HP Pavilion TouchSmart 14 har glimrende ytelse – faktisk i toppen av feltet – men virker likevel som gårsdagens produkt.

1 TB harddisk Høy ytelse
Unødvendig DVD-leser øker vekten Dårlig touch-betjening Plastaktig design og kvalitet Dårlig lyd

Asus Zenbook UX32A-R3013H

Gedigent håndverk

Bare fordi det står ”Zenbook” på maskinen betyr det dessverre ikke at UX32A kan leve opp til sine navnebrødre. Men mindre kan også være godt nok.

Lekkert design God byggekvalitet Mange tilkoblingsmuligheter God ytelse
Matt skjerm med dårlig oppløsning Dårlig lyd

Acer Aspire P3-171

Mer nettbrett enn ultrabook

Acer Aspire P3 er en hybrid ultrabook, som vil være datamaskin og nettbrett på samme tid. Det kommer den ikke helt godt unna.

Glimrende lydkvalitet
Dårlig tastatur Tastaturet må lades separat Upraktisk design Dårlig ytelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.