Lenovo IdeaPad U330 Touch

En flott pakke

Lenovo IdeaPad U330 Touch byr på frekk design kombinert med god kvalitet.
Lyd & Bilde mener
Frekk, men brukervennlig design God lyd Touch-skjerm
Skjermoppløsningen Til dels den blanke skjermen
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Windows 8
  • Skjerm: 13,3” LED, 1366 x 768 piksel
  • Prosessor: 1,6 GHz Intel Core i5
  • Minne: 8 GB DDR3 SDRAM
  • Lager: 500 GB HDD
  • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Tilkobling: 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, HDMI, SD-kort
  • Mål: 32,2 x 22,4 x 1,9 cm
  • Vekt: 1,7 kg
  • Batteri: opp til 6 timer
forfatter

Fargevalget er kanskje for spesielt til at alle liker det, men vi synes at en ultrabook i oransje aluminium og en helt sort innside er noe av den mest sexy design vi har sett på lenge. Ikke bare er materialvalg og byggekvalitet på topp, det er også tenkt på detaljene – for eksempel med svakt halvmåneformede taster og en diskret, blank metallkant rundt touch-paden på det ellers glimrende tastaturet.

I motsetning til Asus Zenbook UX32A har Lenovo IdeaPad U330 Touch – som navnet antyder – også touch-skjerm, noe som gir underverker for brukervennligheten når det handler om Windows 8. Hva ytelsen angår er Lenovo med IdeaPad 330 på nivå med Asus Zenbook, selv om sistnevnte scorer litt nøyere i vår syntetiske test. Det er likevel ikke noe man legger merke til ved daglig bruk.

Skjermen må nøye seg med en oppløsning på 1366 x 768 piksel, noe som er nok til video i alminnelig 720p HD, men ikke Full HD. Skjermbildet er pent, uten å være prangende, og vi liker at IdeaPad U330 er utstyrt med en blank skjerm. Vi innrømmer at det gjør skjermen vanskelig å bruke utendørs, men omvendt gir det et penere skjermbilde innendørs, hvor man tross alt bruker datamaskinen det meste av tiden.

Lenovo IdeaPad U330 kommer med mengder av tilkoblingsmuligheter, og vi må også gi den særdeles gode lydkvaliteten et par rosende ord med på veien. Her er saft og kraft i lyden som kommer rundt i alle frekvensområdene. Så lenge man bruker gode hodetelefoner. Den eksterne høyttaleren er ikke noe å skrive hjem om.

Konklusjon
Hvis man liker det skrikende oransje utseende er Lenovo IdeaPad U330 Touch et meget godt kjøp. Lenovo har tenkt på detaljene, og man tar seg selv i å tenke at de må ha blitt gjort et stort kompromiss et eller annet sted når denne maskinen selges til en så god pris.

Med det er det faktisk ikke. Nesten i hvert fall. Skjermoppløsningen er for dårlig etter vår smak, og ikke alle vil like den blanke skjermen. Men Ytelsen er over middels, maskinen har masser av tilkoblingsmuligheter og en god lyd. Og den er god å jobbe med til daglig da man har tenkt på brukervennligheten – blant annet med et ordentlig tastatur og en fornuftig plassering av alle portene. IdeaPad U330 er en verdig testvinner.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Samsung Series 5 Ultra 540U3C

Pen på utsiden, sløv på innsiden

Samsung Series 5 Ultra ser flott ut, og lyden er også god. Men brukeropplevelsen krever tålmodighet.

Pen design God lyd Pen skjerm
Altfor langsom

HP Pavilion TouchSmart 14-n005eo Ultrabook

Den gamle skolen

HP Pavilion TouchSmart 14 har glimrende ytelse – faktisk i toppen av feltet – men virker likevel som gårsdagens produkt.

1 TB harddisk Høy ytelse
Unødvendig DVD-leser øker vekten Dårlig touch-betjening Plastaktig design og kvalitet Dårlig lyd

Asus Zenbook UX32A-R3013H

Gedigent håndverk

Bare fordi det står ”Zenbook” på maskinen betyr det dessverre ikke at UX32A kan leve opp til sine navnebrødre. Men mindre kan også være godt nok.

Lekkert design God byggekvalitet Mange tilkoblingsmuligheter God ytelse
Matt skjerm med dårlig oppløsning Dårlig lyd

Acer Aspire P3-171

Mer nettbrett enn ultrabook

Acer Aspire P3 er en hybrid ultrabook, som vil være datamaskin og nettbrett på samme tid. Det kommer den ikke helt godt unna.

Glimrende lydkvalitet
Dårlig tastatur Tastaturet må lades separat Upraktisk design Dårlig ytelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.