Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Asus Zenbook UX32A-R3013H

Gedigent håndverk

Bare fordi det står ”Zenbook” på maskinen betyr det dessverre ikke at UX32A kan leve opp til sine navnebrødre. Men mindre kan også være godt nok.

Skrevet av / 11.12.13 - 12:03
Asus Zenbook UX32A-R3013H
Peter Gotschalk

Asus har imponert oss igjen og igjen med produkter – både nettbrett og datamaskiner – som har vært konkurrentene overlegne både når det gjelder ytelse og valuta for pengene. De forventningene kan Asus Zenbook UX32A kun delvis leve opp til.

Dette er en helt tradisjonell, bærbar datamaskin som imidlertid er fremstilt i børstet aluminium på en helt spesiell måte slik at coveret får det karakteristiske Zenbook-mønsteret som gir en konsentrisk sirkel. Byggekvaliteten og designen er det ikke noe i veien med. Tvert i mot er UX32A solid bygget og minner om langt dyrere produkter. Og det er også klart at Asus er nødt til å skjære inn til benet for å få prisen ned mot 6.000 kroner, noe firmaet har lykkes med uten å inngå for mange kompromisser. Den rå ytelsen er tilfredsstillende, og vi er imponert over hvor mange tilkoblingsmuligheter man får med – inkludert hele 3 x USB 3.0 og en HDMI-port.

Det bakbelyste tastaturet er velproporsjonert, tastene sitter med den nødvendige avstanden fra hverandre, og motstanden og trykkfølelsen gir en god skriveopplevelse.

Vi er skuffet over skjermen som virker for matt og lyssvak og kun byr på en oppløsning på 1368 x 768 piksel. Det betyr blant annet at den ikke kan vise film i full 1080p HD-format. Det betyr imidlertid mindre at den ikke har touch-funksjonalitet, da tastaturet er utstyrt med en stor touchpad med multi-touch.

Lydkvaliteten er heller ikke imponerende, noe som overrasker oss da UX32A ellers er utstyrt med en stor ekstern høyttaler, Asus’ egen SonicMaster lydforbedrende programvare i tillegg til en innebygget Bang & Olufsen ICEpower forsterker. Likevel er lyden både i hodetelefoner og de eksterne høyttalere svak og nærmest begrenset til de mellomhøye frekvensområdene.

Konklusjon
Asus Zenbook UX32A er ikke det opplagte mediesenteret. Skjermen er halvkjedelig med en oppløsing som er for dårlig til å vise Full HD-innhold. Til tross for lydforbedrende programvare og innebygget forsterkerenhet er lydkvaliteten heller ikke imponerende.

Det er til gjengjeld byggekvalitet og design, noe som betyr at UX32A både føles og ser ut som et langt dyrere produkt enn det faktisk er snakk om. Maskinen har mengder av tilkoblingsmuligheter, et brukervennlig tastatur med stor touch-pad, og ytelsen er tilfredsstillende. Ikke minst på grunn av den hybride harddisken som er på 500 GB, hvor 24 GB imidlertid er en flashdisk som tar seg av tunge, systeminterne oppgaver.

Home mener

Lekkert design God byggekvalitet Mange tilkoblingsmuligheter God ytelse Matt skjerm med dårlig oppløsning Dårlig lyd

Også i denne testen:

billige ultrabooks

Samsung Series 5 Ultra 540U3C

Pen på utsiden, sløv på innsiden

Samsung Series 5 Ultra ser flott ut, og lyden er også god. Men brukeropplevelsen krever tålmodighet.

Pen design God lyd Pen skjerm
Altfor langsom
Les hele testen

Lenovo IdeaPad U330 Touch

En flott pakke

Lenovo IdeaPad U330 Touch byr på frekk design kombinert med god kvalitet.

Frekk, men brukervennlig design God lyd Touch-skjerm
Skjermoppløsningen Til dels den blanke skjermen
Les hele testen

HP Pavilion TouchSmart 14-n005eo Ultrabook

Den gamle skolen

HP Pavilion TouchSmart 14 har glimrende ytelse – faktisk i toppen av feltet – men virker likevel som gårsdagens produkt.

1 TB harddisk Høy ytelse
Unødvendig DVD-leser øker vekten Dårlig touch-betjening Plastaktig design og kvalitet Dårlig lyd
Les hele testen

Acer Aspire P3-171

Mer nettbrett enn ultrabook

Acer Aspire P3 er en hybrid ultrabook, som vil være datamaskin og nettbrett på samme tid. Det kommer den ikke helt godt unna.

Glimrende lydkvalitet
Dårlig tastatur Tastaturet må lades separat Upraktisk design Dårlig ytelse
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rekordslank dobbeltskjerms-PC

MacBook Air har blitt litt raskere, men også dyrere

Vil du ha ekstra skjerm til menyen?

Kjøp én - betal for tre

To-i-en-PC som har alt

Fy søren ... hvor rask den er!

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Scroll to Top