TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Acer Aspire P3-171

Mer nettbrett enn ultrabook

Acer Aspire P3 er en hybrid ultrabook, som vil være datamaskin og nettbrett på samme tid. Det kommer den ikke helt godt unna.

forfatter
Publisert 11.12.13 - 12:00
L&B menerskew
pluss Glimrende lydkvalitet
minus Dårlig tastatur Tastaturet må lades separat Upraktisk design Dårlig ytelse
Veil. pris 6520 Produktside
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Windows 8
  • Skjerm: 11,6” IPS, 1366 x 768 piksel
  • Prosessor: 1,4 GHz Intel Core i3
  • Minne: 2 GB DDR3 SDRAM
  • Lager: 60 GS SSD
  • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Tilkobling: USB 3.0, Micro HDMI
  • Mål: 29,54 x 19,08 x 1,02 cm
  • Vekt: 790 g
  • Batteri: opp til 6 timer

Acer skal ha poeng for å ha prøvd noe nytt med Aspire P3, som når alt kommer til alt er en stor nettbrett-datamaskin som leveres med tilhørende etui med innebygget Bluetooth-tastatur. Skjermen kan følgelig stilles på høykant i en skrå vinkel slik at man også kan bruke nettbrett-datamaskinen som en vanlig bærbar datamaskin. Samtidig lever maskinen opp til Intels formelle krav for ultrabooks, og produktet kan selges som en ekte ultrabook/nettbrett-hybrid.

I den virkelige verden er bare ikke konseptet godt nok. Som nettbrett er Acer Aspire P3 for stor og tung, og da nesten all vekten ligger i skjermen har produktet heller i de samme fysiske egenskapene som en normal laptop. Man kan se bort fra å sitte med den i fanget, og spesielt tastaturet lider under den dårlige konstruksjonen. Det er nemlig et Bluetooth-tastatur, som er så tynt og skrøpelig (da det skal få plass inne i etuiet), at skriveopplevelsen blir elendig, og i tillegg krever det separat opplading via Mini-USB da det ikke får strøm når man lader ”resten” av maskinen. Maken til tåpelig design skal man lete lenge etter!

Acer-Aspire-P3_front_cover_tablet

Med dual-core 1,4 GHz Intel Core i3-prosessor og 2 GB RAM scorer Aspire P3 heller ikke høyt i vår Benchmark test. Med en score på 1254 (single-core) og 2622 (multi core) scorer den noenlunde på samme nivå som den nye iPhone 5S, og det er jo en smartmobil, ikke en ultrabook datamaskin!

Skjermbildet er pent og skarpt, men oppløsningen kunne vært bedre, for selv på maksimal lysstyrke virker skjermbildet litt mørkt. Ros skal Acer til gjengjeld ha for å levere en glimrende lydkvalitet, hvis man kobler til et par skikkelige hodetelefoner.

Konklusjon
Acer Aspire P3 er verken fugl eller fisk. Tanken er tydeligvis å gi brukeren et ekte hybridprodukt, som både kan brukes som nettbrett og laptop, men som nettbrett er Aspire P3 for stort og tungt, og som laptop fungerer den bare tilnærmelsesvis godt nok. Det skyldes til dels det ufattelig dårlige Bluetooth-tastaturet, som i tillegg må lades opp separat, og dels produktets fysiske egenskaper på grunn av den ”omvendte” vektfordeling mellom tastatur og skjerm. Og det hjelper heller ikke på humøret at ytelsen er dårligere enn man kan forvente fra en hvilken som helst laptop i 2013.

Også i denne testen:

Samsung Series 5 Ultra 540U3C

Pen på utsiden, sløv på innsiden

Samsung Series 5 Ultra ser flott ut, og lyden er også god. Men brukeropplevelsen krever tålmodighet.

Pen design God lyd Pen skjerm
Altfor langsom

Lenovo IdeaPad U330 Touch

En flott pakke

Lenovo IdeaPad U330 Touch byr på frekk design kombinert med god kvalitet.

Frekk, men brukervennlig design God lyd Touch-skjerm
Skjermoppløsningen Til dels den blanke skjermen

HP Pavilion TouchSmart 14-n005eo Ultrabook

Den gamle skolen

HP Pavilion TouchSmart 14 har glimrende ytelse – faktisk i toppen av feltet – men virker likevel som gårsdagens produkt.

1 TB harddisk Høy ytelse
Unødvendig DVD-leser øker vekten Dårlig touch-betjening Plastaktig design og kvalitet Dårlig lyd

Asus Zenbook UX32A-R3013H

Gedigent håndverk

Bare fordi det står ”Zenbook” på maskinen betyr det dessverre ikke at UX32A kan leve opp til sine navnebrødre. Men mindre kan også være godt nok.

Lekkert design God byggekvalitet Mange tilkoblingsmuligheter God ytelse
Matt skjerm med dårlig oppløsning Dårlig lyd
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Spennende 'bøker' fra Samsung Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versjoner, og maskinvaren er helt up-to-date.
Bedre videomøter på økonomisk vis Loitech Brio 300 er et rimelig webkamera, som gir bedre kvalitet på Zoom og Teams enn PC-ens innebygde kamera.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-prosessorer Den lynraske M2-prosessoren fra Apple får hele to enda raskere oppdateringer, som finner vei til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Veid og funnet for lett! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare maskinen vi noensinne har testet. Dessverre innebærer den slanke formfaktoren ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynrask og hard SanDisks eksterne USB-disk holder til det meste, og den er rask.
Følg Lyd & Bilde