TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Acer TravelMate P6 (14P-52-51GA)

Når kontoret er over alt

Acer TravelMate P6 er en bærbar beregnet til å jobbe hvor som helst og når som helst.

forfatter
Publisert 31.10.21 - 10:00
Karakter
Acer TravelMate P6 (14P-52-51GA)
L&B mener
Kvikk, lett og solid PC som kan kjøre en hel, lang dag på en lading. Innebygd mobilt internett.
Hvis du ikke har bruk for mobilt internet og privatlivskjerm, kan du få samme vekt og ytelse billigere. Kun 4G-forbindelse.
 • Prosessor: 2,4 GHz Intel Core i5-1135G7 quad-core (8 tråder)
 • Skjerm: 14″ IPS, WUXGA (1920 x 1200), Privacy panel
 • Minne: 16 GB DDR4
 • Harddisk: 512 GB SSD
 • Grafikk: Intel Iris Xe Graphics
 • Operativsystem: Windows 10 Home, 64 bit
 • Mål og vekt: 31,2 x 1,7 x 22,6 cm / 1,1 kg
 • Holdbarhet: MIL-STD 810H-certificeret.
 • Tilkoblinger: Wi-Fi 6, 4G mobilt internet (SIM-kort), Bluetooth 5.0, 2 x USB-C (M. Thunderbolt 4), 1 x HDMI, 1 x USB A, 3,5 mm audiokontakt, HD-webcam, SD-kortleser
 • Web: acer.com
 • Geekbench 5: 5291 (multi-core), 1363 (single-core)
 • PCMark 10: 4787
 • 3DMark Time Spy: 1538
 • 3DMark Fire Strike: 4110
 • 3DMark Night Raid: 16 033
 • Cinebench R15: 99 fps / 863 cb
 • HDTach: 1639 MB/s
 • Batteritest: 4:15 timer
Veil. pris 15.990Pr. 31.10.21 Produktside

Ultrabooks, altså helt lette og slanke bærbare som stort sett forsvinner i lommene på vesken, har hittil vært en dyr fornøyelse. I det siste har vi imidlertid sett flere til priser som ikke er forbeholdt de inne på hjørnekontoret.

Acer TravelMate P6 med etternavnet 14-52 ligner en typisk business-bærbar, noe den også er. En superslank 14-tommers maskin i en kullsort design, som signaliserer absolutt seriøsitet og nøkternhet. Alt på PC-en er sort: Kabinettet i en aluminium-magnesiumlegering er sort. Tastaturet med hvit bakbelysning er sort. Selv skjermen er sort når forbipasserende kaster et blikk på den. Dette er ganske enkelt maskinen for Men In Black – hvis de en dag blir lei av sine ThinkPads.

Acer TravelMate P6 er superslank, og veier kun drøye 1 kilo. (Foto: Acer)

Som andre PC-produsenter har Acer i år hoppet på 16:10-vognen, og har valgt en skjerm som er litt høyere enn de bredformatskjermene som har vært normen i et tiår. Det gir plass til litt mer informasjon. Skjermoppløsningen er 1920×1200 piksler – som også i fleng blir kalt WUXGA og FHD+.

Skapt til å reise

Det mest spesielle med skjermen på Acer TravelMate P6 er imidlertid «Privacy»-funksjonen, som begrenser synsvinkelen til ca. 45 grader til hver side slik at man kan jobbe forholdsvis privat, selv om man sitter på flyplassen og taster de siste verdiene inn i regnearket før boarding på flyet. For TravelMate P6 er skapt til å reise. Privatlivsfunksjonen kan for øvrig slås av med et trykk på en knapp, så man kan dele presentasjonen med andre.

Med innebygd mobilt bredbånd er Acer TravelMate P6 som skapt for reiser. (Foto: Acer)

Skjermen holder 100 % av Adobe sRGB-fargerom. Til gjengjeld er den ikke spesielt lyssterk. Heller ikke når man sitter rett foran den.

En annen funksjon til de reisende er det innebygde mobile bredbåndet. Men TravelMate P6 har en holder til et 4G SIM-kort. Modellene til andre markeder er utstyrt med 5G, men de nordiske modellene må av en eller annen grunn nøye seg med 4G-hastighet.

Gjennomprøvd oppskrift

Utover førnevnte funksjoner er Acer TravelMate P6 laget etter den eksakt samme oppskriften som de fleste av årets ultrabooks: En 11. generasjons Intel-prosessor, 16 GB RAM og 512 GB SSD. Grafikken er – naturligvis, da den er innebygd i prosessoren – Intel Iris Xe. Det er det ikke noe galt i, da det er en utmerket oppskrift. Og som nevnt har det gitt oss mange ultrabooks til rimelige priser. Vekten er holdt nede på 1,1 kilo, som er flott.

Alt på PC-en er sort. Kabinettet er sort. Tastaturet er sort. Selv skjermen er sort når forbipasserende kaster et blikk på den. Dette er ganske enkelt maskinen for Men In Black – hvis de en dag blir lei av sine ThinkPads.

Tastaturet er utmerket, uten at det på noen måte hever seg over gjennomsnittet. Det er tilstrekkelig, men skal du jobbe ved maskinen mange timer på kontoret hver dag, vil et eksternt tastatur være en gave til ergonomien. Dette gjelder de fleste bærbare maskinene. En smart detalj er fingeravtrykkleseren, som genialt er innebygd på/av-knappen.

Benchmark

Den testede utgaven av Acer TravelMate P6 var utstyrt med en 11. generasjons Intel Core i5-1135G7 prosessor. Til prisen er jeg blitt vant til å forvente en i7-prosessor, men da det er snakk om en 2,4 GHz quad-core CPU med åtte tråder, tilsvarer den i virkeligheten tidligere generasjoners Core i7-prosessorer i regnekraft.

Det bekreftes av GeekBench 5-testen, som fikk en score på 5291 i multi-core og 1363 i single-core. Man kan godt finne dobbelt så høy ytelse – men da blir prisen også den dobbelte. For eksempel på Asus ROG Zephyrus M16. Sammenlignet med sin egen prisklasse er ytelsen fin. Og langt høyere enn for eksempel den i7-baserte MSI Summit E14.

PCMark 10-testen ga et resultat på 4787, og det demonstrerer at TravelMate P6 enkelt vil klare de kontorprogrammene den er skapt til.

Som andre Intel Iris Xe-maskiner er TravelMate P6 ganske akseptabel rask til grafikk. Ikke i en slik grad at det vil være forsvarlig å bruke den til kreativt arbeid eller – Gud forby – gaming. Men bra nok til å klare opptil tre skjermer fylt med Windows-grafikk.

I 3DMark-grafikktestene fra UL oppnår en score på 1538 i TimeSpy og 4110 i Fire Strike. Det er på nivå med for eksempel Acers egen Swift 3X, som også er bygget over Intel EVO-plattformen med Iris Xe-grafikk.

En så rendyrket reisemaskin som TravelMate P6 må ha overskudd til å klare seg gjennom en hel dag med kundemøter – eller til en lang natts forberedelser i flyet, på vei over Atlanteren. Acer oppgir batteritiden til «opptil 20 timer». Så langt klarte TravelMate P6 ikke den intensive PCMark 8-batteritesten. Men 4:15 timer kan lett oversettes til minst 8–10 timers normal bruk.

Skjermen er sikret mot nysgjerrige blikk, da den bare kan ses rett forfra. (Foto: Acer)

Konklusjon

Acer TravelMate P6 er skapt for folk som har garderobeskapet i kofferten og kontoret i fanget. Den er blant de letteste og mest veskevennlige bærbare man kan finne. Og det er uten å gå på kompromiss med ytelsen.

Man kan godt finne like raske og lette ultrabooks til færre penger, for eksempel HP Pavilion Aero 13. Men de ekstra finessene, som mobilt internett og snushanesikker skjerm, redder likevel anbefalingen hjem.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Her er Samsung Odyssey Ark Den buede 55-tommeren Odyssey Ark kan forhåndsbestilles i slutten av august - nå vet vi også prisen!
Fargesprakende musematte Få Tron-stil på skrivebordet med Razers gigantiske musematter med innebygd RGB-lys.
Kom i sentrum på møtet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 å sette deg i sentrum på ...Zoom.
Kreative superkrefter Det er ikke spart på noe som helst i MSI Creator Z17. Det merkes på prisen.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
Nå er Samsungs nye gaming-skjermer i salg De nye 4K-skjermene Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover heftige ytelser!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend