Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: HP Pavilion Aero 13 (13-be0821no)

Luksuslettvekter til lavpris

HP Pavilion Aero 13 ligner en luksus-ultrabook og veier under 1 kilo, men prisen er ikke tung å bære.

Skrevet av / 30.10.21 - 11:45
HP Pavilion Aero 13 (13-be0821no)
John Hvidlykke

Skal maskinen være en fast følgesvenn hver dag, bør den være så lett og kompakt som mulig. Noe som normalt betyr at den skal være så lett og kompakt som budsjettet tillater. For de fleste superlette ultrabooks er deres vekt (nesten) verdt i gull.

HP Pavilion Aero 13 (det er ingen premier for å gjette hvilken Apple-maskin den skal konkurrere med) er et unntak fra regelen. Selv om vi har å gjøre med en liten slank 13-tommer i magnesiumkabinett og en vekt på bare 973 gram, holder prisen seg akkurat på den behagelige siden av 8000 kroner i den testede utgaven.

Som nevnt er skjermen på 13 tommer, men den er i det nye 16:10-formatet, som gir mer skjermplass i høyden, men som også betyr at kabinettet blir litt dypere. Skjermoppløsningen er på 1920 x 1200 punkter, altså litt mer enn Full HD. Og i forhold til størrelsen og prisen, er det helt tilstrekkelig. Skjermen har en rimelig lysstyrke (400 nits), men den har ikke den dybden og klarheten som vi er vant til fra dyrere bærbare.

Kabinettet er i magnesium, og maskinen veier under 1 kilo. (Foto: HP)

Tastaturet er i full størrelse – også tastene i de ytterste rekkene – og den hvite bakbelysningen kan innstilles i to nivåer: svakt lys og meget svakt lys. Kvaliteten på tastene og touchpad-en er til gjengjeld middelmådig. De virker fint, men i stedet for følelsen av vandring og motstand i tastene, merkes bare det bløte ”blopp” når boblemembranen under tastene trykkes ned. Og touchpad-en trenger et ganske hardt trykk for å registrere et klikk. Den innebygde fingeravtrykkleseren trekker litt opp i regnskapet.

Kabinettet er ultraslankt (kun 1,7 cm med lokket igjen). Det gjør maskinen formidabel til skuldervesken eller ryggsekken. Men det gjør det vanskelig å få plass til fullstørrelses USB-porter. HP har valgt å utstyre USB-portene med en liten klaff, som må trykkes ned når kontakten settes i porten. Det er en kronglete måte å løse problemet på, da kontakten må lirkes inn, og det er nesten umulig uten å bruke to hender.

USB-porten er utstyrt med en klaff som gjør det til en utfordring å sette i en USB-kontakt. (Foto: HP)

God prosessor – svak grafikk

Det er ikke bare i det ytre at HP Pavilion Aero 13 virker forholdsvis luksuriøs. HP har ofret en meget god prosessor i form av en AMD Ryzen 5, 5600U. Det er en sekskjernes-CPU med 12 tråder og 2,3 GHz arbeidsfrekvens. Det er 8 GB RAM, noe som er akkurat nok, prisen tatt i betraktning. Og til typiske kontorprogrammer vil det være tilstrekkelig. Det samme kan man si om SSD-harddisken på 256 GB.

Det blir grafikken som setter grensen for hva Pavilion Aero 13 kan brukes til. Grafikkprosessoren er AMD Radeon, men uten nærmere angivelser. I praksis handler det om integrert grafikk i Ryzen-prosessoren. Noe som også betyr at grafikkprosessoren deler RAM med CPU, i stedet for å ha sitt eget dedikerte og raske grafikkminne.

Benchmark

HP Pavilion Aero 13 er utstyrt med en ganske kvikk AMD Ryzen 5-prosessor med seks kjerner. Ytelsesmessig ligner den gjennomsnittlige 11-generasjons Core i7-prosessorer. GeekBench 5-testen ga et resultat på 5163 i multi-core og 1344 i single-core. Og PCMark 10, som simulerer typiske kontorprogrammer, endte med en score på 5673. Det er veldig bra, og burde sikre flere års problemfri daglig tjeneste.

HP Pavilion Aero 13 er en sterk liten PC som klarer dagligdagse oppgaver problemfritt. Men grafikk er ikke dens sterke side. (Foto: HP)

Radeon-serien har gitt oss mange gode grafikkort opp gjennom årene. Den Radeon-grafikken som finnes i Aero 13, vil imidlertid ikke få noen plass i historiebøkene.

Med en 3DMark Time Spy-score på 1100 og 2890 i 3DMark Fire Strike er Radeon-grafikken i HP-en kun dobbelt så rask som Intel HD Graphics. Noe som er litt av en bedrift. I praksis betyr det ikke så mye, da den bittelille PC-en klarer det den er skapt til, ganske problemfritt.

HP Pavilion Aero 13 er i den aller letteste vektklassen, og det kan merkes på batteritiden. 3:15 timer er litt kort for en ultrabook som er beregnet til å bli tatt med på møter og forelesninger gjennom en hel lang dag. Da PC Mark 8 batteritesten er langt mer intens enn det kontorarbeidet den simulerer, burde maskinen imidlertid fint kunne klare en hel arbeidsdag. I tilfelle overtid kan du også nødlade ved å låne en USB-C-lader fra en kollega.

Ultraslanke bærbare med en vekt på mindre enn en kilo er det få av. Og ingen av dem er billige. De nærmeste konkurrentene til HP Pavilion Aero 13 er maskiner som MSI Modern 15 og Acer Aspire 5. Men begge er litt tyngre 15” bærbare med kabinetter i plast.

HP Pavilion Aero 13 fås i fire farger. (Foto: HP)

Konklusjon

HP Pavilion Aero 13 er en lekker liten ultrabærbar ultrabook til en pris som man nesten bare kan elske. Den har en overraskende god prosessor og en tillitvekkende design, hvor man skal se godt etter for å oppdage forskjellen på den og dyrere PC-er. Grafikkprosessoren er ærlig talt miserabel – men ikke verre enn Intel UHD Graphics som var normen i Intel-baserte ultrabooks for inntil kort tid siden. Hvis du trenger en bærbar PC til jobb eller studier, som kan tas med i vesken alle årets dager, er det veldig vanskelig å finne et like attraktivt alternativ i prisklassen.

Karakter
HP Pavilion Aero 13 (13-be0821no)
Basic

Home mener

En skikkelig ultrabook i lekker utførelse til lavpris. God prosessor. Magnesiumkabinett. Veier under en kilo. Grafikkortet er tregt, og skjermen er middelmådig. Vanskelig å bruke USB-portene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Fire hodesett til din nye kontorhverdag

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskjerms-PC

MacBook Air har blitt litt raskere, men også dyrere

Vil du ha ekstra skjerm til menyen?

Kjøp én - betal for tre

To-i-en-PC som har alt

Fy søren ... hvor rask den er!

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Scroll to Top