annonse
annonse
annonse

MWC 2019: Ny LG-mobil styres ved å gestikulere med fingrene

LG kjemper en god kamp for å overleve på mobilmarkedet. Deres nyeste våpen? Hand ID og Air Motion.

Legg til som favoritt

Hele tre flaggskipsmodeller hadde koreanske LG Electronics med til årets store mobilmesse i Barcelona. Men blant de tre nye mobilene, LG V50 ThinQ 5G, LG G8 ThinQ og LG G8s ThinQ, er det kun sistnevnte som muligens kommer på markedet i Skandinavia. LG kunne verken opplyse om pris eller når modellen muligvis kommer i butikkhyllene, men produktsjef David Montanya understrekte at det klart var planen å få LG G8s ThinQ på markedet i Norge, Sverige og Danmark i løpet av 2019.

I hvert fall får kundene en ny mobil, som kommer med Snapdragon 855-prosessor, 6,2″ OLED-skjerm (Full HD+ oppløsning, 2.248 x 1.080 piksler). 6 GB RAM samt 64 GB eller 128 innbygd lagring. Forøvrig tre kameraer på henholdsvis 13 MP, 12 MP og 12 MP samt et batteri på 3550 mAh.

Med Air Motion på LG G8s ThinQ kan man blant annet skifte mellom apper. Avbildet ser man hånden mellom te app-ikonene, her mellom Google Maps og musikkspilleren. (Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde)

Hand ID og Air Motion

Det som skiller de nye LG-flaggskipsmodellene, derav LG G8s ThinQ, fra mengden er de nye Hand ID- og Air Motion-funksjonene.

På fronten av mobilen har LG innebygd en «time of flight»-sensor, et såkalt Z-kamera. ToF-sensoren er reelt en LED-sensor, som måler dybde basert på lys som sendes ut fra LED-sensoren og kaster tilbake fra et objekt.

Basert på hvor lang tid lyser bruker på å reise fram og tilbake kan sensoren beregne avstanden til objektet og registere veldig nøyaktig i 3D hva objektet gjør i rommet foran mobilen.

I praksis bruker LG ToF-sensoren for muliggjøre de to tidligere nevnte funksjonene: Hand ID og Air Motion.

… eller som her, hvor Air Motion brukes til å skru opp eller ned på lyden  (Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde)

Hand ID kan med Z-kameraet scanne de små blodårene under huden på håndflaten. Ifølge LG er blodårene i hånden mer unike i henhold til form og omfang fra person til person enn et fingeravtrykk, dermed gir Hand ID den høyeste sikkerheten mulig. Er mobilen låst med Hand ID skal man bare holde hånden over skjermen i et kort sekund for å opp mobilen.

Air Motion bruker ToF-sensoren til å la brukeren styre mobilen ved å gestikulere med fingrene foran skjermen. Har man f.eks. mobilen sittende i en holder mens man kjører bil, så kan man svare eller avslutte samtaler, skifte mellom apper eller skru opp og ned lyden bare ved å gestikulere med fingrene. Og uten å røre mobilen i det hele tatt.

Vi prøvde Hand ID på LG sin stand, og det fungerte ganske bra. Men om det ender opp som en av mange gimmicks som LG har funnet på gjennom årene, eller om brukerne vil omfavne de nye betjeningsmulighetene, må vi la en framtid test avgjøre.

Hvis og når LG G8s ThinQ blir tilgjengelig i butikkene.

Kommentarfeltet er åpnet mellom 06:30 - 23:00.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Legg igjen en kommentar

annonse

Les også

Sony XBR-85Z9G og XBR-98Z9G

CES: 98 tommers 8K TV fra Sony

8K er i vinden i år, og Sony slipper to modeller: en på 85 og en på 98 tommer! Nye OLED-modeller er også på vei.
CES 2019: Asus ROG Mothership.

CES: Helt rå spillbærbar fra Asus

ROG Mothership er navnet på Asus' nye bærbare toppmodell for gaming. Og vi har lyst på en!
Samsung Microled 4K UHD 75"

75 tommer Micro-LED fra Samsung

Samsung har klart å krympe sine Micro-LED-moduler til å kunne gi ekte 4K UHD-oppløsning på en 75-tommers TV. Det var også annet snacks å se.
Øl, high-end og hornmusik

Øl, high-end og hornmusik

Det som var gammelt har nå blitt nytt
Borg'en har landet

Borg’en har landet

Soloprojekt fra en av Europas største høyttalerskapere - og med støtte fra den legendariske Ken Ishiwata.
Skandinavisk hi-fi inntar München

Skandinavisk hi-fi inntar München

En tur i messehallene på den tyske high-end-messen er som en spasertur i velkjente omgivelser.
Vårpuls i Oslo

Vårpuls i Oslo

Til helgen tar Oslo Hi-Fi Center pulsen på Oslo, med sin egen hi-fi-messe.
Kari Bremnes blir ambassadør for High-End-messe

Kari Bremnes blir ambassadør for High-End-messe

Årets High-End 2018 finner sted i Munchen, med Kari Bremnes som artist in residence.
annonse
Lukk meny