Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

75 tommer Micro-LED fra Samsung

Samsung har klart å krympe sine Micro-LED-moduler til å kunne gi ekte 4K UHD-oppløsning på en 75-tommers TV. Det var også annet snacks å se.

Skrevet av / 07.01.19 - 07:44
75 tommer Micro-LED fra Samsung

Vi så konseptet The Wall på CES-messen i fjor, da ustilt i form av en 146 tommer stor TV. Panelet bruker Micro-LED-teknologi, som har til felles med OLED at hver piksel er sitt eget lys. Og at svart dermed blir perfekt svart. Forskjellen er at Micro-LED ikke er organisk og dermed heller ikke har noen problemer med innbrenning. Noe OLED sliter noe med, dog i mindre grad enn vi husker fra plasma-årene. Et Micro-LED-panel degraderes heller ikke nevneverdig over tid.

I 2020 vil vi antakelig få se en produksjonsmodell av Samsungs 75-tommers Micro-LED-TV med Ultra HD-oppløsning.

I år har Samsung klart å krympe pikseltettheten på panelmodulene siden sist, slik at man nå klarer å få 4K UHD-oppløsning på en skjerm ned til 75 tommers størrelse.

Men siden det er skalerbart, er det selvsagt ingenting i veien for å kline til med en 245-tommer!

Vi kunne godt levd med en 245 tommers Micro-LED-TV i stua…

 

Konseptet med The Wall er at du skal kunne skalere den til den størrelsen du ønsker, og i størrelsesforholdet du ønsker. Dette takket være moduler i form av fliser, som kan klikkes sammen for å danne størrelsen du ønsker. Siden det betyr at pikslene må gå helt ut i kantene så ingen skjøter skal være synlige, så kan en Micro-LED-TV gjøres helt rammeløs.

Vi fikk se noen skjermkonsepter på Samsungs «First Look» på CES søndag den 6. januar, og det var mye snadder å se! Kolsvarte skygger kombinert med intens lysstyrke i høylys og en vanvittig fargegjengivelse viser at dette er et konsept å se opp for i fremtiden.

Innsynsvinkelen på årets QLED-paneler har blitt enda bedre enn før. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Samsung viste også en ny QLED-skjerm med mye bedre innsynsvinkel enn tidligere, og vi ble ikke rent lite begeistret for en ultrabred 49-tommers gaming-skjerm med 2 x QHD oppløsning (5120 × 1440) og HDR med respektable 1000 nits. Vi fikk også se en ny og forbedret versjon av Samsungs 8K-skjerm, med enda bedre oppskalering og skarphet. Og dessuten HDMI 2.1 og dermed uforbeholden støtte for ekte 8K videoinnhold.

Gaming-skjermen Samsung CHG90 er buet, og skjermformat 32:9 skulle være bredt nok! Oppløsningen er hele 2 x QHD.

 

Bortsett fra gaming-skjermen – som har navn CHG90 – så dreier det seg utelukkende om konseptmodeller. Ryktene sier at vi vil få se en 75 tommers 4K Micro-LED-TV i 2020.

 

De kommende 8K-TV-ene får HDMI 2.1 og bedre bilde. Foto: Geir Gråbein Nordby

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hold styr på helsa

Smarteste kjøleskapet vi har sett

Bybil på strøm

Radioen som aldri går tom for strøm

En TV du kan se på - og gjennom

Ørepropper med tapsfri CD-lyd

Glem 85", nå er det 98" som gjelder

Så billig får du ikke 150 tommer

Sjekk LGs 97-tommers OLED!

IFA-nyheter fra Samsung

Hva kan vi vente oss på årets IFA-messe?

Men high-end hi-fi var slett ikke dødt.

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top