Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

LGs bøyelige gaming-skjerm OLED Flex kommer til Norden – og nå vet vi prisen

LGs elleville OLED-skjerm kan veksle mellom buet og flat med et knappetrykk. Men prisen blir relativt saftig!

Skrevet av / Oppdatert: 26.01.23 - 07:00 // Først publisert: 31.08.22, kl. 03:00
LGs bøyelige gaming-skjerm OLED Flex kommer til Norden – og nå vet vi prisen

LG OLED Flex er en ny OLED PC-skjerm for gaming, som også kan fungere som en fullverdig TV. Den ble vist for første gang under IFA-messen i Berlin 2022, og nå melder LG at skjermen kan kjøpes i Norden.

– Vi er stolte av å kunne introdusere OLED Flex, et produkt for den som vil ha begge deler når det gjelder kurvede skjermer. Vi vet at mange søker seg til kurvede skjermer for å få en dypere opplevelse, spesielt for gaming. Derfor kan LX3 bøyes opp til 900R. Men det finnes situasjoner der bøyningen ikke er ønskelig, spesielt når flere skal se samtidig. Med OLED Flex får du begge TV-skjermene i ett og samme produkt, sier Erik Svalberg, produktspesialist i LG Electronics Nordic.

LG OLED Flex – buet, motorisert alt-i-ett skjerm

LG OLED Flex eller 42LX3 som den kalles, er en 42 tommers OLED-skjerm i tradisjonelt 16:9 format med 4K-oppløsning. LG-skjermen er myntet på ivrige gamere som også søker en høykvalitets TV-opplevelse til mindre rom.

I Flex-navnet ligger det at skjermen er fleksibel og kan bøyes – eller rettere sagt bues! Skjermen er nemlig motorisert, og buegraden – den såkalte R-kurven – kan justeres fra flat til buet (900R) i 20 ulike trinn.

Justeringen gjøres via en knapp på skjermen – eller via fjernkontrollen, som for øvrig ligner LGs velkjente Magic Remote. På denne måten kan man fininnstille skjermbuen optimalt til seeravstanden. Ved vanlig TV-titting vil mange foretrekke en flat TV, mens det til gaming kan være fordelaktig med en buet skjerm – for større innlevelse på nært hold.

LG-skjermen kommer med en høydejusterbar fot, som også har justerbar tilt. Vinkelen kan stilles 10 grader opp og 5 grader ned, mens høyden kan justeres 140 millimeter. Den er kun beregnet på bordmontering, og er derfor ikke kompatibel med vanlige VESA veggfester.

LG OLED Flex Product 01 e1661761613837
LG OLED Flex (Foto: LG)

Full TV-funksjonalitet

LG Flex har mye til felles med TV-modellen OLED42C2: Den har innebygd TV-mottaker, og bruker et OLED-panel av evo-typen. Bildebehandlingen håndteres av LGs beste a9 videoprosessor. LG er imidlertid nøye med å presisere at Flex-monitoren har et mattere skjermglass –  med antireflektiv coating (Super Anti-Reflection-belegg) som reduserer gjenskinn.

Skjermen kommer lastet med brukergrensesnittet WebOS, og har massevis av apper slik man forventer fra en moderne TV.

Flex kommer også med en eksklusiv app kalt Game, som tilbyr unike skjermbilder, snarveier til populære apper som Twitch og YouTube og en oversikt over tilkoblede enheter, alt på én og samme skjerm.

LGs Gaming Optimizer skal også ha blitt forbedret hos OLED Flex, der lyd- og bildeinstillinger raskt kan optimaliseres etter spillsjanger.

Støtte for viktige videoformater som Dolby Vision HDR er naturligvis på plass. Maks skjermfrekvens er 120 Hz, og skjermen støtter bl.a G-Sync og FreeSync VRR for glatt gjengivelse av spillgrafikk. Videre har den gode tilkoblingsmuligheter med bl.a 3 USB og fire stykk HDMI 2.1 innganger.

Lyden leveres  av doble frontrettede høyttalerelementer med utgangseffekt på 40 watt, og 42LX3 har en innebygget mikrofon med ekko-eliminering.

LG OLED Flex

LG hevder at Flex-skjermen vil fungere glimrende sammen gaming PC og spillkonsoller. Den har dessuten innebygd trådløst nettverk (Wi-FI 6), og støtter populære strømmetjenester for spill.. Du kan i prinsippet koble til en Bluetooth spillkontroll (Xbox, Playstation etc) og være klar til å spille på null tid.

Pris og tilgjengelighet

LG OLED Flex LX3 er nå tilgjengelig i Norden, og komplementerer LGs eksisterende utvalg av OLED TV. Prisen er 29.990 norske kroner. Det er omtrent det dobbelte av en vanlig 42″ OLED-skjerm. En LG OLED42C2 koster for eksempel cirka 13990 kroner – men den kan ikke bøyes, da! 

Les også LG lanserer 42" OLED-TV i 2022 Her er det vi vet om LGs nye 42 tommers OLED-TV, som ventes i 2022!

Tekniske spesifikasjoner, LG OLED Flex (42LX3)

Størrelse 42 tommer
Oppløsing 4K UHD 3 840 x 2 160 px
Oppdateringsfrekvens 120 Hz
Paneltype Kurvet OLED m. Super Anti Reflection
Radius Max. 900R
Bildeprosessor α9 Gen 5
Innganger 4 × HDMI 2.1
VRR Ja
ALLM Ja
Adaptiv synkronisering FreeSync Premium, G-SYNC Compatible
Lydsystem 2.2-kanals, 40 watt totalt m. Dolby Atmos
Anbefalt cirkapris, inkl. moms Sverige: 32 990 SEK
Norge: 29 990 NOK
Danmark: 22 999 DKK
Finland: 2 999 EUR

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Spill "Fallout" i Excel

Gaming med AI-hjelp

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

IKEA: Street style for gamere

Razers nye samarbeid tar kundene med buksene nede

Gaming-flaggskip fra LG

Slik blir PS5 Pro

Streaming og gruppechat i farger

PS5-oppdateringen rulles ut nå

Spill PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games må hoste opp

Scroll to Top