TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

IFA 2022: LG lanserer Flex – OLED PC-skjerm og gaming-TV i ett

LGs nye OLED-skjerm er skreddersydd for gaming – og kan veksle mellom buet og flat med et knappetrykk.

forfatter
Publisert 31.08.22 - 03:00

IFA-messen i Berlin går av stabelen denne uken, og LG er blant utstillerne som viser frem nye produkter. Den sørkoreanske produsenten har imidlertid «tyvstartet» messa litt ved å avsløre en av nyhetene vi kommer til å få se: en splitter ny OLED PC-skjerm for gaming, som også kan fungere som  en fullverdig TV!

LG Flex – buet, motorisert alt-i-ett skjerm

LG Flex som den kalles, er en 42 tommers OLED-skjerm i tradisjonelt 16:9 format med 4K-oppløsning. LG-skjermen er myntet på ivrige gamere som også søker en høykvalitets TV-opplevelse til mindre rom.

I Flex-navnet ligger det at skjermen er fleksibel og kan bøyes – eller rettere sagt bues! Skjermen er nemlig motorisert, og buegraden – den såkalte R-kurven – kan justeres fra flat til buet i 20 ulike trinn.

Justeringen gjøres via en knapp på skjermen – eller via fjernkontrollen, som for øvrig ligner LGs velkjente Magic Remote. På denne måten kan man fininnstille skjermbuen optimalt til seeravstanden. Ved vanlig TV-titting vil mange foretrekke en flat TV, mens det til gaming kan være fordelaktig med en buet skjerm – for større innlevelse på nært hold.

LG-skjermen kommer med en høydejusterbar fot, som også har justerbar tilt. Den er kun beregnet på bordmontering, og er derfor ikke kompatibel med vanlige VESA veggfester.

LG OLED Flex Product 01 e1661761613837
LG OLED Flex Product 01 e1661761613837

Full TV-funksjonalitet

LG Flex har mye til felles med TV-modellen OLED42C2: Den har innebygd TV-mottaker, og bruker et OLED-panel av evo-typen. Bildebehandlingen håndteres av LGs beste a9 videoprosessor. LG er imidlertid nøye med å presisere at Flex-monitoren har et mattere skjermglass –  med antireflektiv coating som reduserer gjenskinn.

Skjermen kommer lastet med brukergrensesnittet WebOS, og har massevis av apper slik man forventer fra en moderne TV.

Støtte for viktige videoformater som Dolby Vision HDR er naturligvis på plass. Maks skjermfrekvens er 120 Hz, og skjermen støtter bl.a G-Sync og FreeSync VRR for glatt gjengivelse av spillgrafikk. Videre har den gode tilkoblingsmuligheter med bl.a 3 USB og fire stykk HDMI 2.1 innganger.

LG OLED Flex

LG hevder at Flex-skjermen vil fungere glimrende sammen gaming PC og spillkonsoller. Den har dessuten innebygd trådløst nettverk (Wi-FI 6), og støtter populære strømmetjenester for spill, deriblant Google Stadia og GeForce Now. Du kan i prinsippet koble til en Bluetooth spillkontroll (Xbox, Playstation etc) og være klar til å spille på null tid.

Pris og tilgjengelighet

LG Flex blir etter planen tilgjengelig høsten 2022. Prisen er ikke bekreftet enda. Saken oppdateres!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Logitech G Cloud er en konsoll til alle spill Spill fra skyen - på den cloudtjenesten du vil. Logitechs nye håndholdte konsoll prøver å dekke dem alle.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
LG girer opp med ny OLED gaming-skjerm Ny heftig gaming-skjerm endelig klar for Norden.
PlayStation 5 får 1440p-støtte Gladnyhet for de med PC-skjerm - kan lastes ned nå.
Følg Lyd & Bilde